vatternrundan.se > Information & boende > Massage & första hjälpen

Massage & första hjälpen

Massage och första hjälpen

I varje depå och i målet kan du bli ompysslad och få massage vid behov. Om du behöver assistans efter banan är det bara att stanna så kommer våra följebilar och plockar upp dig.

Din säkerhet och ditt välmående är viktigt för oss. Därför ingår både polis, räddningstjänst och sjukvård i vår funktionärsstab för att göra det dom är bäst på, att ta hand om oss när vi som mest behöver det.

 

Massagen är kostnadsfri under loppen

Om du under rundan får besvär som kramp, stelhet, ont i nacken, spända axlar, ben eller säte finns massörer i depåerna och i målet. Där erbjuder man kostnadsfritt korta drop-in-behandlingar som inriktar sig specifikt på ditt problem. Efter loppen erbjuds massage i Motala Folkets Hus, under Vätternrundan finns detta även i Zederslundsskolan och Sporthallen. Du kan även innan start få behandling på Motala Folkets Hus, men då till en subventionerad kostnad. Under fredagen är priset för 30 minuters behandling 350 SEK.

Första hjälpen finns i varje depå

Första hjälpare finns vid depåerna samt i Stadsparken under arrangemangsdagarna. De kan erbjuda stöd och enklare omplåstring.

Vätternrundan tillhandahåller inga läkemedel, om du tror dig behöva någon form av medicin – medför det själv.

Om olyckan är framme ring 112

Skulle du drabbas av en olycka och du transporteras till sjukhus så tillser Vätternrundans organisation att ni kommer tillbaka till Motala samt att er utrustning tas om hand. Vi rekommenderar att ni medför id-handling under loppet ifall olyckan skulle vara framme.

Oroliga anhöriga vänder sig till Informationen i Motala Convention Centre för att få upplysningar om ev. skadad anhörig cyklist under loppen. Personalen där hjälper dig att komma i kontakt med ansvariga.

Hjärtstopp

Vid hjärtstopp, larma 112 och påbörja därefter hjärt- lungräddning. I de flesta följebilarna finns hjärtstartare.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten