VÄTTERNRUNDAN 100 KM

Loppet där det är möjligt att cykla elcykel!

Säkra din startplats till sommarens stora cykelfest!

Välkommen till Vätternrundan 100 km, 7 juni 2025

Vätternrundan 100 km är loppet där det är möjligt att cykla elcykel! Vill du hellre ta dig an den 100 kilometer långa motionsutmaningen på en vanlig cykel så går det alldeles utmärkt! Banan är densamma som Tjejvättern, så räkna med stumma ben i Ombergs backar och vacker natur längs Vättern och Östgötaslätten. Alla från 12 år har möjlighet att delta i loppet. Kommer du att vara en av dem?

Vätternrundan 100 km ingår i En Svensk Klassiker Tjej och En Svensk Klassiker Korta

Anmäl dig till Vätternrundan 100 km

Så här går det till, steg för steg

Anmälan steg 1 - Vätternrundan 100 km

Skapa din profil/logga in

Har du varit med i något av våra lopp tidigare är du redan registrerad. Om du är ny går du till Mina Sidor och registrerar dig.

Skapa profil

Anmälan steg 2 - Vätternrundan 100 km

Anmälan

Du anmäler dig till Vätternrundan 100 km med den anmälningskod du/din grupp får på Mina Sidor.

Anmäl dig

Anmälan steg 3 - Vätternrundan 100 km

Betala och Bekräfta

När du/din grupp tilldelats startplats har du fem (5) dagar på sig att betala och därmed bekräfta din plats i loppet.

Logga in och betala

Ungefär hur långt kommer du på en genomsnittlig
elcykel?

I illustrationen nedan har vi utgått från en elcykel med 11Ah (400Wh) batteri och mittmotor. Användaren väger 70 kg, temperatur- och vindförhållanden är idealiska. Ändrade förhållanden skulle påverka förbrukningen en hel del. Tänker du cykla Vätternrundan 100 km på en elcykel rekommenderar vi att du tar en lite längre träningstur och testar olika assistansnivåer innan loppet, så du vet hur du bäst bör disponera din cykels elassistans under loppets 100 kilometer.

Allt du behöver veta

Inför start

Om loppet

Var ligger depåerna? Vilka regler gäller under loppet? Vilka särskilda regler gäller för elcyklar? Läs mer om loppet här!

Läs mer

Inför start

Inför loppen

Inför cykellopp som Vätternrundans finns det självfallet frågor som behöver besvaras. När, var, hur? Allt du bör känna till inför loppen finner du här.

Läs mer

Under loppet

Information & Boende

Vilken service finns tillgänglig för deltagarna under loppet? Är det något jag som deltagande cyklist eller medföljande som vill se loppet bör ha i åtanke? Läs om vad som gäller under cykelloppet här.

Läs mer

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten