Min Vätternrundan

Gå i mål med ditt lopp på hemmaplan

Var du vill, när du vill, 13 augusti-5 september 2021

Min Vätternrundan är hemma-alternativet för dig som inte har möjlighet att delta i Cykelveckans ordinarie lopp i september. Du cyklar var och när du vill under perioden 13 augusti-5 september.

1. Välj vilket lopp du vill cykla

Innan du rullar ur hemma-startfållan ska du välja vilket, eller vilka (!) lopp du vill cykla. Distanserna är samma som i Cykelveckans ordinarie lopp. Välj mellan Min MTB-Vättern 25/50 km, Min Tjejvättern 100 km, Min Vätternrundan 100 km, Min Halvvättern 150 km och Min Vätternrundan 315 km.

2. Cykla och registrera

Pumpa däcken, fyll vattenflaskorna och cykla i väg! Det finns ingen maxtid, eller ”reptid” du behöver ta hänsyn till, men du ska genomföra loppet vid ett och samma tillfälle. Tillskilland från förra året kan du alltså inte välja att dela upp loppet på flera dagar. Registrering av loppet görs i appen RaceONE. Mer information om registreringen hittar du lite längre ner på sidan.

3. Få diplom och medalj

När du har nått målet och registrerat ditt lopp (13 augusti-5 september) får du ett digitalt diplom på Mina Sidor och en fysisk medalj i brevlådan.

Bra att veta: Den 6 september kommer vi läsa in alla resultat. Någon dag senare får du ett mail från oss som berättar att ditt diplom finns tillgängligt på Mina Sidor och att medaljen är på väg hem till dig!

Min Vätternrundan – från start till mål!

Startbevis

Startbeviset hittar du som anmäld deltagare till Vätternrundans hemmalopp på Mina Sidor från och med 10 augusti. Det innehåller information om ditt lopp samt startnummer.

Registrera ditt lopp med appen RaceONE
  1. Ladda ned appen RaceONE och skapa ett konto, om du inte redan har gjort det.
  2. Sök upp ditt lopp i appen och klicka på ”Delta i loppet”. För att verifiera att du är anmäld till loppet behöver du uppge ditt Vätternrundan-kundnummer (som loppkod) samt ditt startnummer.
  3. Bestäm om du kör loppet live med RaceONE-appen eller om du vill ladda upp ditt resultat från din cykeldator eller träningsapp i efterhand. Vill du hellre registrera ditt lopp manuellt? Klicka i så fall på ”Ditt resultat” och uppge därefter den totala tiden du cyklade. Mer information om appen och registrering av resultat hittar du här.
  4. Du bestämmer själv när och var du genomför loppet under perioden 13 augusti-5 september.
  5. Registrering av resultat skall ske senast kl. 23:59 den 5 september.

Tips: Se till att din smarta telefon är laddad när du rullar hemifrån. Om du räknar med att cykla över åtta timmar rekommenderar vi att du tar med en powerbank.

Dela #minvätternrundan

Tagga dina inlägg och dela med dig av din resa mot målet på hemmaplan.

#minvätternrundan

#minhalvvättern

#mintjejvättern

#minvätternrundan100km

#minmtbvättern

Frågor och svar

Vad är startavgiften för ett hemmalopp?

500 kr, oavsett distans.

Var anmäler jag mig till hemmaloppen?

Den 1 juli öppnar anmälan för hemmaloppen på Mina Sidor.

Kan jag stoppa tiden och dela upp loppet under dagen?

Nej, det går inte att stoppa tiden. Den tickar på även när du gör dina ”depåstopp”, precis som i Cykelveckans ordinarie lopp.

Varför får jag inte köra hemmaloppen vid ordinarie datum i juni?

Vi vill ge alla våra deltagare samma förutsättningar detta märkliga år. Av den anledningen kommer tidpunkten för genomförande av hemmaloppen äga rum vid och i nära anslutning till tiden för Cykelveckans ordinarie lopp i Motala.

Kan jag tillgodoräkna mitt hemmalopp i En Svensk Klassiker?

Ja, men på diplomet kommer det ej anges någon totaltid och loppets namn kommer inledas med texten Min – Min Vätternrundan 315 km, Min Halvvättern 150 km o.s.v.

Kan jag tillgodoräkna mitt hemmalopp i Superklassikern?

Nej, för att kunna registrera en Superklassiker behöver du genomföra loppet på plats under Cykelveckan (2-5 september).

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten