Annons:

CRC – toppbanner

Min Vätternrundan

Gå i mål med ditt lopp på hemmaplan

Annons:

CRC – toppbanner

Var du vill, när du vill under perioden 1-7 juni 2024

Min Vätternrundan är hemma-alternativet för dig som vill cykla fler än ett av våra kortare landsvägslopp, som i år går på samma dag, nämligen den 8 juni. Du cyklar ett lopp på plats i Motala och det/de andra var och när du vill under perioden 1 juni-7 juni.

1. Välj vilket lopp du vill cykla

Innan du rullar ur hemma-startfållan ska du välja vilket eller vilka lopp du vill cykla. De lopp du kan välja på är Min Tjejvättern 100 km, Min Vätternrundan 100 km och Min Halvvättern 150 km.

2. Cykla och registrera

Pumpa däcken, fyll vattenflaskorna och cykla i väg! Det finns ingen maxtid, eller ”reptid” du behöver ta hänsyn till, men du ska genomföra loppet vid ett och samma tillfälle. Registrering av loppet görs i appen Guided Heroes. Mer information om registreringen hittar du lite längre ner på sidan.

3. Få diplom och medalj

När du har nått målet och registrerat ditt lopp, får du ett digitalt diplom på Mina Sidor. Medaljen hämtar du i samband med det lopp du kör på plats i Motala den 8 juni. Utdelningen av medaljerna sker vid ”Ändringar” i nummerlappstältet, mot uppvisande av startbevis/resultat.

Bra att veta: Den 7 juni kommer vi läsa in alla resultat. Någon dag senare kommer du att ha möjlighet att skriva ut ditt diplom från Mina Sidor.

Min Vätternrundan – från start till mål!

Startbevis

Startbeviset hittar du som anmäld deltagare till Vätternrundans hemmalopp på Mina Sidor från och med 27 maj. Det innehåller information om ditt lopp samt startnummer.

Registrera ditt lopp med appen Guided Heroes
  1. Ladda ned appen Guided Heroes (tidigare ”RaceONE”) och skapa ett konto, om du inte redan har gjort det.
  2. Sök upp ditt lopp i appen och klicka på ”Delta i loppet”. För att verifiera att du är anmäld till loppet behöver du uppge ditt Vätternrundan-kundnummer (som loppkod) samt ditt startnummer.
  3. Bestäm om du kör loppet live med Guided Heroes-appen eller om du vill ladda upp ditt resultat från din cykeldator eller träningsapp i efterhand. Vill du hellre registrera ditt lopp manuellt? Klicka i så fall på ”Ditt resultat” och uppge därefter den totala tiden du cyklade. Mer information om appen och registrering av resultat hittar du här.
  4. Du bestämmer själv när och var du genomför loppet under perioden 1-7 juni.
  5. Registrering av resultat skall ske senast kl. 23:59 den 7 juni.

Tips: Se till att din smarta telefon är laddad när du rullar hemifrån. Om du räknar med att cykla över åtta timmar rekommenderar vi att du tar med en powerbank.

Frågor och svar

Vad är startavgiften för ett hemmalopp?

• Min Tjejvättern, 400 kr (15 år+), 200 kr (12-14 år)
• Min Vätternrundan 100 km, 400 kr (15 år+), 200 kr (12-14 år)
• Min Halvvättern, 450 kr (15 år+)

Var anmäler jag mig till hemmaloppen?

Den 31 januari 2024 öppnade anmälan för hemmaloppen på Mina Sidor.

Kan jag stoppa tiden och dela upp loppet under dagen?

Nej, det går inte att stoppa tiden. Den tickar på även när du gör dina ”depåstopp”, precis som i Cykelveckans ordinarie lopp.

Var hämtar jag medaljen?

Medaljen hämtas ut på plats i Motala när du genomför ett av dina lopp den 8 juni. Det skickas alltså inga medaljer på posten.

Kan jag cykla endast ”Mitt hemmalopp”?

Nej. Hemmaloppen är till för dem som vill göra flera av de lopp som ligger under samma dag (8 juni). Du kan alltså inte cykla ett hemmalopp om du inte är anmäld till något av de ordinarie loppen den 8 juni. Medaljerna för hemmaloppen hämtas ut på plats i Motala.

Kan jag tillgodoräkna mitt hemmalopp i En Svensk Klassiker?

Ja, men på diplomet kommer det ej anges någon totaltid och loppets namn kommer inledas med texten Min – Min Vätternrundan 100 km, Min Halvvättern 150 km o.s.v.

Kan jag tillgodoräkna mitt hemmalopp i Superklassikern?

Nej, för att kunna registrera en Superklassiker behöver du genomföra loppet på plats under Cykelveckan i Motala.

Dela #minvätternrundan

Tagga dina inlägg och dela med dig av din resa mot målet på hemmaplan.

#minhalvvättern

#mintjejvättern

#minvätternrundan100km

Annons:

CRC – toppbanner

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten