MINIVÄTTERN

Cykelloppet för de yngsta deltagarna

Anmälan görs på plats på evenemangsområdet

Välkommen till Minivättern,
12 juni 2023

Minivättern är cykelloppet för de yngsta deltagarna i Cykelveckan och samtidigt finalen för barnens alldeles egna ”Skoj med hoj”-dag.


”Skoj med hoj” – vad är det?

”Skoj med hoj” är samlingsnamnet för barnens dag under Cykelveckan. I och omkring Stadsparken kommer det från klockan 12.00 finnas stationer som barnen kan besöka. Några stationer är kunskapsbaserade medan andra är aktivitetsbaserade.

Några av stationerna barnen kan besöka: Teknikbanan, junior-bonden, måla maskoten, pumptracken, Fritidsbanken och såklart – loppet Minivättern!

”Skoj med hoj”-protokollet

Väl på plats i Stadsparken får barnen varsitt ”Skoj med hoj”-protokoll. I protokollet finns en karta där alla de olika stationerna är utritade. Varefter stationerna besöks får barnen en stämpel i protokollet. Alla barn som lyckats samla ihop minst två stämplar under dagen/kvällen får en gåva från Stadium.

Loppet Minivättern

Finalen för ”Skoj med hoj” är loppet Minivättern, med första start klockan 17.30. Precis som tidigare år finns det två banor – en lite kortare bana på 1 km och en lite längre bana på 2,7 km.

Bra att veta om Minivättern

Start och mål: Vätternpromenaden, nedanför Motala Folkets Hus.
Banlängd: 1 km/2,7 km.
Åldersgräns: Ingen (men rekommenderad minimiålder är 3 år).
Första start: 17.30 (korta banan).
Antal barn/startgrupp: 20.
Saftdepå: Finns utmed banan.
Målgångsfika: Självklart! Fikat består av saft, bullar, bananer och blåbärssoppa.
Minivätternmedalj: Fås efter målgång.
Minivättern t-shirt: Kan köpas i Stadiumbutiken på evenemangsområdet.
Regler: En bra och fungerande cykel/balanscykel samt en godkänd cykelhjälm är krav för att få delta i loppet.

Anmälan till Minivättern

Anmälan görs på plats vid Ändringar (Nummerlappstältet). Deltagaravgiften är 150 SEK och betalning görs med kort eller Swish, ej kontanter.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten