VÄTTERNRUNDAN 315 KM

Världens största cykelmotionslopp

Anmälan är öppen på Mina Sidor

Välkommen till Vätternrundan 315 km, 16-17 juni 2023

Klassiska Vätternrundan genomförs i juni varje år där deltagare från hela världen samlas för att ta sig an detta unika långlopp på cykel. Motala, Östergötlands Sjöstad, utgör sedan starten 1966 loppets hemvist. Vätternrundan är också en del av En Svensk Klassiker.Den första Vätternrundan genomfördes 1966 och sedan dess har loppet vuxit till att bli ett måste för cyklister världen över. Trycket för att få startplatserna är alltid stenhårt. Loppet är populärt av många orsaker.

Vättern och dess mäktiga vyer följer cyklisterna. Det är ett motionslopp men utmaningen känns av och kräver sina förberedelser. 315 kilometer på cykel runt vackra Vättern med start och mål i Motala är något att vara stolt över. See you in Motala!Anmäl dig till Vätternrundan

Så här går det till, steg för steg


Steg 1

Skapa din profil/logga in

Har du varit med i något av våra lopp tidigare är du redan registrerad. Om du är ny går du till Mina Sidor och registrerar dig.

Skapa profil

Steg 2

Steg 1 – förberedande anmälan

I det första anmälningssteget, som pågår 30 juni till 24 oktober, förbereder du din anmälan. Välj om du vill skapa en ny grupp, gå med i en grupp eller cykla själv. När steg 1 är klart får du en anmälningskod, som du ska använda i steg 2 i anmälan.

Anmäl dig

Steg 3

Steg 2 – huvudanmälan

Den 26 oktober kl. 19.00 öppnar huvudanmälan – det andra och sista anmälningssteget. Det är nu du ska använda den anmälningskod du/din grupp fått på Mina Sidor.

Anmäl dig

Steg 4

Betalning

Om du fått en plats i Vätternrundan får du ett mail efter anmälningsdagen som ber dig att betala inom 5 dagar för att bekräfta din plats.

Logga in och betala

Vad går startavgiften till?

Här kan du se vart pengarna går när du anmäler dig till något av Vätternrundans lopp.


Säkerhet/Försäkringar

Exempel: Trafiksäkerhet, försäkringar för deltagare och funktionärer.

Marknadsföring

Exempel: Foto, film, annonsering, mässor, nyhetssajten Cykla.se

Direkta kostnader

Exempel: Tillståndsavgifter, mat, dryck, nummerlappar, medaljer.

Organisation

Exempel: Personalkostnader, övriga arvoden.

Tillbaka till idrotten❤️

Exempel: Ersättning för funktionärsuppdrag.

Övriga externa kostnader

Exempel: Hyra, material, fordon, IT.

Vätternrundans nya bansträckning – se filmen här

2021 var Vätternrundan unikt – på flera sätt. För första gången någonsin arrangerades loppet i september, dessutom med en ny, säkrare, bansträckning. Från att tidigare ha följt den hårt trafikerade riksväg 50 från norra Vättern kommer du i stället att cykla in i Askersund och sedan via Åmmeberg, Zinkgruvan och Godegård in i målet i Motala.

Allt du behöver veta

Om loppet

Om loppet

Vätternrundan är världens största motionsinriktade cykellopp. Varje år samlas nära 23 000 deltagare för att i vacker natur längs Vätterns dramatiska kustlinje ta sig de 315 kilometrarna runt sjön. Läs mer om loppet här.

Läs mer

Inför start

Inför loppen

Inför stora utmaningar som Vätternrundan finns det självfallet flera frågor som deltagare kan vilja ha svar på. När, var, hur? Allt deltagarna behöver veta inför loppet finner ni här.

Läs mer

Under loppet

Information & Boende

Vad gäller under loppet, vilken deltagarservice finns, är det något jag som cyklist eller åskådare bör ha i åtanke? Läs allt om vad som gäller under cykelloppet här.

Läs mer

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten