VÄTTERNRUNDAN

Världens största cykelmotionslopp

Upplev Vätternrundans nya bansträckning!

Vätternrundan
12-13 juni 2020!

Klassiska Vätternrundan genomförs i juni varje år där deltagare från hela världen samlas för att ta sig an detta unika långlopp på cykel. Motala, Östergötlands Sjöstad, utgör sedan starten 1966 loppets hemvist. Vätternrundan är också en del av En Svensk Klassiker.Den första Vätternrundan genomfördes 1966 och sedan dess har loppet vuxit till att bli ett måste för cyklister världen över. Trycket för att få startplatserna är alltid stenhårt. Loppet är populärt av många orsaker.

Vättern och dess mäktiga vyer följer cyklisterna. Det är ett motionslopp men utmaningen känns av och kräver sina förberedelser. 315 kilometer på cykel runt vackra Vättern med start och mål i Motala är något att vara stolt över. See you in Motala!


Bra att veta: Från och med 2020 får Vätternrundan en ny sträckning för den sista delen av banan, vilket innebär att loppet blir 315 kilometer. Läs mer här!


Anmäl dig till Vätternrundan

4 steg för anmälan till Vätternrundan


Steg 1

Skapa din profil/logga in

Har du varit med i något av våra lopp tidigare är du redan registrerad. Om du är ny går du till Mina Sidor och registrerar dig.

Skapa profil

Steg 2

Intresseanmälan

Intresseanmälan till Vätternrundan är steg 1 i anmälan och måste göras innan huvudanmälan. Här kan du också förbereda grupper.

Intresseanmäl dig

Steg 3

Anmälan

Du anmäler dig till Vätternrundan med den anmälningskod du får via intresseanmälan på Mina Sidor.

Anmäl dig!

Steg 4

Betalning

Om du fått en plats i Vätternrundan får du ett mail efter anmälningsdagen som ber dig att betala inom 5 dagar för att bekräfta din plats.

Logga in och betala

Allt du behöver veta

Om loppet

Om loppet

Vätternrundan är världens största motionsinriktade cykellopp. Varje år samlas nära 23 000 deltagare för att i vacker natur längs Vätterns dramatiska kustlinje ta sig de mer än 300 kilometrarna runt sjön. Läs mer om loppet här.

Läs mer

Inför start

Inför loppen

Inför stora utmaningar som Vätternrundan finns det självfallet flera frågor som deltagare kan vilja ha svar på. När, var, hur? Allt deltagarna behöver veta inför loppet finner ni här.

Läs mer

Under loppet

Information & Boende

Vad gäller under loppet, vilken deltagarservice finns, är det något jag som cyklist eller åskådare bör ha i åtanke? Läs allt om vad som gäller under cykelloppet här.

Läs mer

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten