Annons:

Mekonomen – toppbanner (kampanjperiod 1, 2024)
vatternrundan.se > Nyheter

Hälsa, hållbarhet och vinnare på Forum Vätternrundan 2024

Cyklingens roll för hälsa och hållbarhet, cykling och säkerhet och vinnaren av Cykelplaneringspriset 2024. Plus politikernas visioner för framtidens cykling. Där har ni några höjdpunkter på branschseminariet Forum Vätternrundan på fredagen.

Forum Vätternrundan i Motala arrangerades av Vätternrundan och Motala kommun med Cykelcentrum | VTI, Sweden by Bike och Cykelbranschen som seminarievärdar. Branschseminariet – med kunskapsspridning mellan forskning, idrottsrörelse, politik och näringsliv som främsta syfte – hölls samma dag som starten för den 59:e Vätternrundan.

Politiker från riks- och lokal nivå diskuterade vilka visioner som finns för framtidens cykling. Flera hänvisade till deklarationen om cykling som EU antog under våren.
– Det är en viktig milstolpe. I Sverige har vi nog tagit cyklingen som självklar på något sätt, men riktigt så enkelt är det inte. Allra viktigast är trafiksäkerheten och där måste verkligen regeringen vara på tå, sade riksdagsledamoten Magnus Oscarsson (KD).

– Tyvärr har Sverige backat i många cykelfrågor. Samtidigt finns en bred samsyn kring cykling. Därför borde det inte vara omöjligt att få till både regelförändringar och mer pengar, sade riksdagsledamoten Johan Andersson (S).

– Jag tittar mer på vad politiker gör än vad de säger, och tyvärr ser jag inte några indikationer på förbättringar. Vi vill att cyklingen ska fördubblas fram till 2035, att reseavdraget ska vara transportneutralt och att det ska bli lättare att bygga fristående cykelbanor, sade riksdagsledamoten Linus Lakso (MP).

– Kommunerna är viktiga och vi får inte glömma bort den lokala nivån. Rikspolitiken ska skapa goda förutsättningar med bra vägnät och andra åtgärder. Viljan att cykla ökar om det är enkelt att göra rätt, sade Mark Henriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i Motala.

Flera programpunkter tog upp olika aspekter av cykling och hälsa. Oskar Svärd, trefaldig Vasaloppsvinnare, och Vilda Forsén, influencer och mångkampande motionär, diskuterade hur unga kan lockas att röra på sig mer.

– För mig handlar det inte bara om att gå i mål, det sociala kring träningen är lika viktigt. Mitt råd är att våga satsa och bara köra – det spelar ingen roll om man springer en kilometer eller gör en iron man, sade Vilda Forsén.

– Skolan och föreningslivet är båda otroligt viktiga. Men det räcker inte med det. Sen måste vi föräldrar också ta ett stort ansvar, sade Oskar Svärd.

Apropå cykling och säkerhet presenterade Anna Niska, forskningsledare och föreståndare för Cykelcentrum VTI, en ny forskningsstudie om cykling och vägarbeten. Rapporten, som publiceras inom kort, visar att mer än 200 cyklister om året råkar ut för olyckor på grund av vägarbeten.

– Ofta underskattar man komplexiteten och jag hoppas att vårt underlag kan bidra till klara riktlinjer och regler. Grunden är att göra det så enkelt och självförklarande att man som cyklist inte ska behöva fundera på hur man ska göra. Sen är det viktigt att inte ställa ut fler skyltar än som verkligen behövs, sade Anna Niska.

Under Forum Vätternrundan delades också Svenska Cykelstäders Cykelplaneringspris 2024 ut. Priset tilldelades företaget Heimstaden för arbetet med cykelgaraget och cykelpassagen vid köpcentret Kronprinsen i Malmö. Cykelgaraget, som underlättar cykling till och från centret, utnyttjas av upp emot 1000 personer varje dygn.

För ytterligare information, kontakta:
Oskar Sundblad, vd Vätternrundan, 070-360 14 56
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan, 070-515 58 90

Om Forum Vätternrundan
Ända sedan Sten-Otto Liljedahl cyklade sin jungfrufärd runt Vättern 1966 har folkhälsomålet varit en tydlig ledstjärna för Vätternrundans arbete. Engagemanget hos organisationen, klubbar, föreningar och samarbetspartners har formerats med tidens vingslag. Forum Vätternrundan är samlingsnamnet för gemenskapen och folkhälsoengagemanget. I en samtid där vi står inför flera stora kriser samtidigt, är det viktigare än någonsin att vi sprider kunskap och lyssnar, men framförallt vågar tänka om och ta nya grepp. Genom att låta folkhälsan vara ledstjärnan i alla beslut, med cykeln och rörelse i vardagen som medel, har vi kommit en bra bit på vägen. Tillsammans skapar vi en tillgänglig och sund plats, att leva, vistas och verka på.

vatternrundan.se > Nyheter

Efter tjugo år – Enervit och Vätternrundan förlänger

I 20 år har Vätternrundan och Enervit samarbetat i ett gemensamt partnerskap. Nu förlänger parterna samarbetet i ytterligare tre år.

Samarbetet mellan Vätternrundan och Enervit började 2003, när Enervit var nya på den svenska marknaden. Då gick företaget in som officiell energipartner till Vätternrundan och levererade energidryck till loppens depåer. Sedan dess har partnerskapet mellan Vätternrundan och Enervit ständigt utvecklats med skräddarsydda paket, nya produkter och rådgivning – allt med fokus på att skapa en bra upplevelse och bästa tänkbara förutsättningar för både motionärer och elitcyklister.

Både Vätternrundan och Enervit har ett stort engagemang för en aktiv livsstil och det långvariga samarbetet har stärkt såväl evenemanget som Enervits marknadsposition. Vätternrundan har en tung position som världens största motionslopp på cykel och engagerar cyklister över hela världen, medan Enervit i dag är ledande leverantör av sportnäringsprodukter.

– Vi är glada över att förlänga vårt långvariga samarbete med Vätternrundan och detta ikoniska evenemang, säger Roberto Coda-Zabetta, International Sales & Business Development Director på Enervit. Det fortsatta samarbetet speglar vårt gemensamma engagemang för att främja en hälsosam livsstil och vi kommer att fortsätta utveckla näringsprodukter som stärker cyklisterna och får dem att övervinna sina utmaningar.”

Vätternrundan är känt för sin natursköna rutt runt Sveriges näst största sjö Vättern, och lockar varje år tusentals cyklister från hela världen. När deltagarna tar sig an den utmanande 315 km långa sträckan, hjälper Enervits sportnäringsprodukter dem att hålla i prestationen.

– Ett ömsesidigt utbyte av  kunskap, erfarenheter och resurser har lett till en positiv utveckling för oss båda, säger Jessica Nilsson, sponsoransvarig på Vätternrundan. Vi är stolta och glada över det fortsatta förtroendet från Enervit och att  vi kan fortsätta serva våra deltagare med bra energiprodukter och rådgivning.

Om Enervit S.p.A.
Enervit, Det Positiva Näringsföretaget, verkar på marknaden för sport- och funktionsnäring genom forskning, utveckling, produktion och försäljning av livsmedel och tillskott för dem som utövar sport och är hälsomedvetna. Enervit S.p.A. främjar kulturen av positiv näring kombinerat med värdet av regelbunden fysisk aktivitet och är engagerad i att verka med respekt för miljön, människor och samhället för att göra en trovärdig insats för en hållbar övergång. Hela produktionsprocessen, från koncept till testning, från finjustering till produktion, hanteras vid anläggningarna i Zelbio och Erba (båda belägna i provinsen Como) med målet att säkerställa högsta kvalitetsnivåer. Företaget är UNI EN ISO 9001, UNI EN ISO 14001 och BRC-certifierat. Koncernen har 230 anställda och – per den 31 december 2023 – intäkter på 85,4 miljoner euro, genererade via fyra försäljningskanaler: Italien, Internationellt, Kontrakttillverkning och D2C.

vatternrundan.se > Nyheter

Här är årets kollektion för Vätternrundan – med synbarhet och säkerhet i fokus

Det svenska sportvarumärket Craft introducerar återigen en ny upplaga av den populära kollektionen för Vätternrundan. Kollektionen för 2024 kombinerar Vätterns böljande vatten med ett tydligt fokus på synbarhet och säkerhet.

– Säkerhet står helt klart i centrum för årets kollektion, berättar Daniel Ekelund, designer på Craft.
– Vi fortsätter med den framgångsrika mönsterbilden i form av Vätterns böljande vågor men adderar en mer högljudd palett där fluorescerande färger med hög synbarhet kontrasterar mot en svart och vit bas. Cykeltröjan har dessutom en reflekterande yta på ryggens nederdel som avsevärt förhöjer synbarheten. Resultatet är en stilren kollektion som står ut både vad gäller design och säkerhet. Precis som tidigare säsonger gäller dock att det nya formspråket harmonierar perfekt med de flesta typer av enfärgade cykelbyxor.

Andreas Andersson, kommunikationsansvarig för Vätternrundan, är också positiv till 2024 års kollektion.
– Redan vid skissbordet hade vi en tydlig vision om att tillsammans skapa en kollektion som vågar ta plats och som syns på långt håll, oavsett om du cyklar på landsvägen eller grusvägen, i dagsljus eller i mörker. Denna vision har varit en ledstjärna genom hela designprocessen, säger han.
– Viktiga aspekter som vi fokuserade på var valet av material och färger. Crafts noggranna arbete med dessa detaljer bäddar för ännu en framgångsrik kollektion, som bidrar till att öka säkerheten på vägarna.

Kollektionen för Vätternrundan 2024 är som tidigare upplagor framtagen i samarbete med Vätternrundan och innefattar bland annat cykeltröja, cykelbyxor, strumpor, armvärmare och keps. Plaggen kan köpas på stadium.se och craftsportswear.com.

vatternrundan.se > Nyheter

Cykling och ledarskap i fokus på Forum Vätternrundan 2024

Foto: David Lagerlöf

Förra årets succé Forum Vätternrundan, som lanserades i samband med Vätternrundans Cykelvecka, markerade en viktig milstolpe i att lyfta cykelns betydelse i samhället. Den 14 juni är det återigen dags att samla branschexperter, forskare, politiker, folkhälsovetare, visionärer och cykelentusiaster till en dag av insiktsfulla diskussioner och inspirerande föreläsningar. I spetsen för årets program står Ari Riabacke, en erkänd besluts- och ledarskapsexpert inom näringslivet.

Ari Riabacke har doktorerat i risk- och beslutsanalys och är i grunden ekonom med inriktning på organisation och ledarskap. Hans anförande är ett värdefullt tillfälle för alla som utövar ledarskap på olika nivåer. Ari Riabacke kommer att dela med sig av sina insikter under ett anförande med temat ”Allt ledarskap börjar med oss själva”, och därigenom belysa vikten av personligt ansvar och engagemang för att skapa förändring.

Årets tema är ”Cykling i ett samhällsperspektiv”. Seminariet tar upp den viktigaste forskningen i kombination med aktuella frågor som rör näringsliv, politik och idrott. Genom fördjupade samtal mellan branschexperter, visionärer, forskare och cykelentusiaster samt ett tydligt ledarskap är målet att gå från idé till handling.

– Med årets Forum Vätternrundan strävar vi efter att fortsätta vår resa att lyfta cyklingen till en ny nivå av samhällsrelevans. Vi är mycket glada över att ha Ari Riabacke med oss för att dela sin expertis och ge deltagarna insikter som kan inspirera till handling och förändring, säger Oskar Sundblad, VD Vätternrundan.

Forum Vätternrundan arrangeras i Motala den 14 juni, i samband med starten av den 59:e Vätternrundan. Det finns även möjligheter att delta digitalt. På eftermiddagen den 13 juni arrangeras en välkomstträff för alla talare och deltagare som kommer till Motala på torsdagen. Temat är hållbarhet och det blir kvalificerat nätverkande med kunniga personer inom cyklingen.

Anmälan görs på forum.vatternrundan.se/branschseminarium

Arrangörer för Forum Vätternrundan är Motala kommun tillsammans med Vätternrundan. Medvärdar är Cykelbranschen, Cykelcentrum | VTI och Sweden by Bike.

Om Forum Vätternrundan
Ända sedan Sten-Otto Liljedahl cyklade sin jungfrufärd runt Vättern 1966 har folkhälsomålet varit en tydlig ledstjärna för Vätternrundans arbete. Engagemanget hos organisationen, klubbar, föreningar och samarbetspartners har formerats med tidens vingslag. Forum Vätternrundan är samlingsnamnet för gemenskapen och folkhälsoengagemanget. I en samtid där vi står inför flera stora kriser samtidigt, är det viktigare än någonsin att vi sprider kunskap och lyssnar, men framförallt vågar tänka om och ta nya grepp. Genom att låta folkhälsan vara ledstjärnan i alla beslut, med cykeln och rörelse i vardagen som medel, har vi kommit en bra bit på vägen. Tillsammans skapar vi en tillgänglig och sund plats, att leva, vistas och verka på.

vatternrundan.se > Nyheter

Svenska Cykelstäder hyllar goda cykelinsatser igen

Svenska Cykelstäder vill lyfta fram goda exempel på cykelåtgärder som leder till bättre förutsättningar för de som cyklar eller för de som kan tänkas välja cykeln men som inte gör det idag. Svenska Cykelstäders planeringspris tilldelas en cykelåtgärd som på ett utmärkt sätt har beaktat cyklingens förutsättningar och behov och därigenom fört utvecklingen framåt för cykelplanering i Sverige. Ett vinnande koncept kan både vara en mindre väl utförd åtgärd, eller en riktig storsatsning i samhällsplaneringen.

Priset kommer att delas ut vid Forum Vätternrundan den 14 juni, ett av Sveriges viktigaste cykelevent och en samlingspunkt för forskning, politik, näringsliv, cykelidrotten och cykelsporten i Sverige. Nytt för i år är att kriterierna Cykelbarhet, Tillgänglighet och Nytänkande har breddats för att fler sorters åtgärder ska kunna nomineras, där föreningen hoppas på att fler ska tänka cykelplanering i ett större perspektiv. Varför inte en cykelgata, cykelbana, cykellekplats, cykelbro, nytänkande av gaturummet eller annan anläggning som får fler att cykla?

– Med ett större omfång på priset hoppas vi på en mångfald av nomineringar. Det finns många bra cykelinitiativ i Sverige som behöver lyftas upp och visas upp, säger Christina Bernhardsson, ordförande för Svenska Cykelstäder.

Åtgärden som nomineras behöver vara beslutad, och en effekt ska kunna dokumenteras. Den dokumenterade effekten kan se ut på olika sätt, och kan vara både kvalitativ eller kvantitativ.

– Cykelplaneringspriset är ett tillfälle att hylla alla de otroliga insatser som görs för cyklingen, men som tyvärr allt för sällan uppmärksammas. Vi hoppas på att många vågar nominera, och att vi kan se en effekt av åtgärderna som nomineras. Kanske har några intervjuats om sina upplevelser av en åtgärd? Eller kan man se att antalet cyklister ökat på platsen?, säger Samuel Williams, verksamhetsledare på Svenska Cykelstäder.

Förra årets cykelplaneringspris gick till Krister Isaksson för det arbete han utfört med cykelstråket längs Ulvsundavägen i Bromma. Utformningen av cykelstråket innebar bland annat omprioriteringar av gaturummet, tydligare företräde för cyklister och ändringar av körfältsbredder, placeringen av skyltar samt busskurer.

Vem kan då nominera?
– Det kan vem som helst göra. Vi välkomnar nomineringar från kommuner, regioner, forskningen, företag eller varför inte politiker som vill lyfta det som görs på hemmaplan, eller kanske hos en kollega i en annan stad? säger Samuel Williams.

Tveka inte att skicka in din nominering! För dig som vill veta mer om nominerinsgprocessen. Missa inte vårt webbinarium den 18 april.

vatternrundan.se > Nyheter

Vätternrundan i flerårigt samarbete med NTM Media

Med målet att tillsammans nå yngre målgrupper har NTM Media och Vätternrundan inlett ett treårigt partnerskap. Samarbetet ska stärka folkhälsan hos unga och få det klassiska cykelloppet att nå en ännu bredare publik.

Klassiska Vätternrundan är ett av världens största cykellopp och samlar varje år tusentals deltagare. För att locka fler yngre deltagare till de olika motionsloppen under Cykelveckan i juni, ser vi ett behov av att nå nya målgrupper i nya kanaler. NTM Medias lokala nyhetskanaler, med 18 prenumererade titlar från Vimmerby i söder till Luleå i norr, når varje dag över en miljon läsare.

– Med NTM Medias starka varumärken och deras engagerade medierådgivare, är vi övertygade om att vi kan göra våra klassiska cykellopp ännu mer tillgängliga och lockande för en bredare publik, säger Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan.

Hållbarhet står högt upp på NTM:s agenda och som mediekoncern vill man vara med och påverka utvecklingen för ett långsiktigt hållbart samhälle.

– Vi är väldigt glada över att få chansen att stötta Sveriges främsta folkhälsoarrangemang. Vi ser fram emot att inleda detta fleråriga samarbete för att tillsammans stärka folkhälsan och uppmana till rörelseglädje, säger Johan Mattisson, marknadschef på NTM.

Tidigare i år blev det officiellt att Vätternrundan även valt NTM:s reklambyrå Fluid som strategisk partner. Arbetet ska mynna ut i ett kommunikationskoncept som bidrar till en varumärkesförflyttning med målsättningen att inspirera fler människor till rörelse.

– Vätternrundan är ett starkt varumärke med lång historia och med hjärtat i engagerande frågor. Det skapar fantastiska förutsättningar för träffsäker kommunikation. Jag är övertygad om att Fluid och NTM Medias bredd kan hjälpa Vätternrundan att ta ytterligare steg i sin varumärkesresa, säger Andreas Hult, VD på Fluid.

Vätternrundan arrangeras i början av juni. Det klassiska cykelloppet går av den 14-15 juni, men redan helgen innan är det möjligt att delta i Tjejvättern, Minivättern eller att köra Vätternrundan på elcykel.

– Vi är otroligt entusiastiska över det här samarbetet med NTM Media och ser verkligen fram emot att utforska nya vägar för att locka och engagera flera deltagare. Tillsammans kommer vi att inspirera till rörelseglädje och stärka folkhälsan. Det är en spännande resa vi har framför oss, avslutar Oskar Sundblad, VD, Vätternrundan.

Mer om NTM Media
NTM Media är ett av Sveriges största bolag för lokal media. NTM Medias starka lokala nyhetskanaler, med 18 prenumererade titlar från Vimmerby i söder till Luleå i norr, når varje dag över en miljon läsare. Genom NTM Medias engagerande och modiga journalistik granskas samhället och bidrar till ett öppet och demokratiskt samhälle. NTM Media hjälper också företag att nå ut med sin marknadsföring på lokala marknader runt om i landet. NTM Media ägs av NTM, en stiftelseägd koncern med hjärtat i den lokala journalistiken. Det finns inga kortsiktiga avkastningskrav, vilket gör att NTM kan agera långsiktigt med främsta syfte att bedriva publicistisk verksamhet.

Mer om Fluid
Fluid är en idédriven och strategisk reklambyrå som tar form utifrån varumärkets behov för att leverera slagkraftig kommunikation som skapar effekt för verksamheter. Fluid erbjuder full produktion inom design, film, foto, ljud & webb samt tjänster inom sök & SoMe.

vatternrundan.se > Nyheter

Ansök om en plats till Stadiumutmaningen

Ta chansen att delta i sommarens roligaste cykelutmaning! Som Stadium Member har du möjlighet att ansöka om en plats till Stadiumutmaningen 2024 – årets roligaste cykelutmaning. Om du blir antagen väntar en startplats till Vätternrundan 100 km och ett komplett träningsprogram från Guided Heroes med proffstränaren Mattias Reck i täten.

Tillsammans med de andra deltagarna i Stadiumutmaningen blir du en del av ett peppigt community där du har möjlighet att träffa likasinnade att cykla tillsammans med. Upplägget kommer att vara helt digitalt, så hur du än väljer att förbereda dig inför loppet har du alltid inspiration och coachning nära till hands!

Låter det som något för dig? Motivera varför just du ska vara med i Stadiumutmaningen, så kanske du blir en av dem som får hänga med på resan!

Ansökan är öppen till den 20 mars, och vinnarna kontaktas av Stadium den 27 mars.

Ansökan är stängd

vatternrundan.se > Nyheter

Vätternrundan väljer Fluid

Den strategiska reklambyrån Fluid blir Vätternrundans strategiska partner.

Det ikoniska cykelloppet Vätternrundan väljer reklambyrån Fluid som strategisk partner. Arbetet ska mynna ut i ett kommunikationskoncept som bidrar till en varumärkesförflyttning.

– Vi på Fluid är väldigt glada över att få chansen att stötta en av Sveriges främsta motionsinstitutioner i deras stundande varumärkesförflyttning och inspirera fler människor till rörelse, säger Andreas Hult, VD, Fluid.

– Vi ser verkligen fram emot att påbörja arbetet. Vätternrundan är ett starkt varumärke med lång historia och med hjärtat i engagerande frågor. Det skapar fantastiska förutsättningar för träffsäker kommunikation, säger Fredrik P. Johansson, Creative Director, Fluid.

Evenemangs- och upplevelsebranschen och mer specifikt motionsloppsvärlden genomgår en positiv förändring. Det gäller även inom cyklingen som strävar efter att nå ut till ännu fler.

– Vi har en stark tro på vår produkt och inser att vi behöver hitta nya angreppssätt för att fler ska upptäcka Vätternrundans fantastiska lopp. Fluid möter våra förväntningar genom sitt engagemang, kunskap och strategiska rådgivning. Vi ser verkligen fram emot att påbörja vårt samarbete, säger Oskar Sundblad, VD för Vätternrundan

Konkurrensen inom evenemang och upplevelser ökar ständigt och konsumtionstrenden i motionsloppbranschen har förändrats. För cykelbranschen handlar det dessutom om att nyansera bilden av cykling för att attrahera flera deltagare.

– Vi har en produkt som har framtiden för sig, men nya villkor kräver nya grepp, för att visa Vätternrundans storhet och särprägel. Fluid checkade alla våra boxar när det kommer till kunskapsutbyte och strategiskt bollplank. Vi ser mycket fram emot att påbörja vårt arbete tillsammans, säger Oskar Sundblad, VD, Vätternrundan.

Mer om Fluid
Fluid är en idédriven och strategisk reklambyrå som tar form utifrån varumärkets behov för att leverera slagkraftig kommunikation som skapar effekt för verksamheter. Fluid erbjuder full produktion inom design, film, foto, ljud & webb samt tjänster inom sök & SoMe.

vatternrundan.se > Nyheter

Mekonomen och Vätternrundan ingår partnerskap

Mekonomen förstärker sitt koncept Vardagsäventyr genom ett nytt partnerskap med Vätternrundan, en av världens största cykelutmaningar. Som officiell partner till Vätternrundan, är Mekonomen nu en del av det välkända evenemanget som årligen lockar tiotusentals motionärer från hela världen till Motala. Vätternrundans lopp, som äger rum i juni varje år, erbjuder en unik plattform för Mekonomen att engagera sig i cyklingens värld.

Mekonomen fördjupar sin satsning på konceptet Vardagsäventyr och nästa steg innebär bland annat ett officiellt partnerskap med Vätternrundan. Mekonomen kommer att finnas på plats i Motala i samband med Vätternrundans cykelvecka som pågår mellan den 7-15 juni.

– Både jag och mina kollegor är oerhört stolta över detta partnerskap och ser med spänning och glädje fram emot de kommande evenemangen tillsammans med världens största cykelutmaning; Vätternrundan, säger Susanna Carlander Grafström, marknadschef Mekonomen Company.

Mekonomen kommer påbörja sitt partnerskap inför 2024 års upplaga av Vätternrundan och i samband med årets cykelutmaningar kommer Mekonomen också att lansera en officiell produkt, framtagen exklusivt för Vätternrundan.

– Deltagare och besökare kommer ha både nytta och glädje av vårt koncept Vardagsäventyr och Vätternrundan är verkligen ett fantastiskt tillfälle för oss att möta och engagera vår målgrupp ”där det verkligen händer” och där många av våra produkter kommer till sin fulla rätt, säger Susanna Carlander Grafström.

Mekonomens officiella produkt för Vätternrundan kommer ha ett tydligt fokus kopplat till Vardagsäventyr och cykling. Produkten kommer presenteras på Mekonomens hemsida samt i Vätternrundans digitala kanaler. Produkten kommer finnas till försäljning i Mekonomens eventyta i Motala i samband med Vätternrundan. Ett flertal andra produkter och aktiveringar, även de kopplade till cykling och Vardagsäventyr kommer också att finnas på display samt till försäljning i Mekonomens eventyta.

– Vi ser verkligen fram emot att få påbörja vårt partnerskap tillsammans med Mekonomen. Praktiska lösningar och produkter för att ta sig till cykelsemestern, träningen och självklart våra lopp värdesätts högt av våra deltagare. Våra besökare kommer ha stor glädje av deras eventyta och produkterna kopplat till konceptet Vardagsäventyr, säger Jessica Nilsson, sponsringsansvarig på Vätternrundan.

Mekonomens koncept Vardagsäventyr syftar till att förenkla bilägarens önskade vardagsäventyr. Oavsett om det är bilresan till en skidsemester, en cykeltur i skogen eller kajakpaddling så har Mekonomen tillbehören som förenklar bilresan till och från bilägarens Vardagsäventyr. Det kan alltså röra sig om exempelvis cykelhållare, takbox, kajakhållare eller takräcken, samtliga förpackade i en ny konceptkategori för att förenkla för bilägaren.

För ytterligare information, kontakta:
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan
Tel: 070-515 58 90
E-post: jessica.nilsson@vatternrundan.se

Mer om Mekonomen
Mekonomen erbjuder både service och reparation av bilar och har ett stort utbud av produkter, både på webben, i butik och verkstad runt om i landet.

Mekonomen vill bidra till en aktiv livsstil för alla. Detta genom sitt koncept Vardagsäventyr där man möjliggör för enklare och smidigare resor med bilen, till och från de små och stora vardagsäventyren.

Mekonomen är en del av Mekonomen Company, Sveriges ledande aktör inom service- och eftermarknad för fordon.

vatternrundan.se > Nyheter

Projektledare sökes till Vätternrundan

Vill du bli en del av vårt team på Vätternrundan? Vill du arbeta med världens största motionsarrangemang inom cykel? Vill du vara med och leda utvecklingen inom cykling och få fler att cykla, då ska du söka detta jobb. Vi söker nu en projektledare med inriktning mot arrangemang!

Din roll
Som projektledare hos oss kommer du att bli involverad i det mesta! Du kommer att få arbeta i projektform kring alla våra arrangemang, med syftet att öka vår struktur och effektivitet på nya sätt för att gynna våra arrangemang och deltagare. Exempel på projekt som du kommer att bli involverad i är cykelveckans etablering, Vättern Bike Games, nya arrangemang, mässor och partneraktiveringar.

Du har en samordnande roll och i detta ingår att ta fram kort- och långsiktiga projektplaner samt följa upp projekten så att de fortskrider framåt gentemot våra gemensamma mål.

Din roll innebär att förmedla information och hålla andra informerade, tydligt och enkelt både muntligt och skriftligt, vilket kräver god kommunikationsförmåga. Tjänsten innebär hög nivå av samarbete och samverkan, för att få projekten att fungera optimalt och nå sina mål. Tjänsten innehåller strategiska inslag, men är ytterst operativ. För oss på Vätternrundan, innebär det att du ena dagen deltar i strategiska diskussioner med ledningsgruppen och nästa dag använder din praktiska kompetens, till exempel för att organisera evenemangsområdet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en god erfarenhet av projektstyrning, gärna mot event eller tjänstebranschen. Du har en eftergymnasial utbildning och kan ha formella meriter mot projektledning. Vi lägger dock större vikt vid dina erfarenheter och personliga egenskaper, än formella meriter. Du har en hel verktygslåda att ta till gällande projektledning, som du gärna använder i denna roll.

Som person gillar du att ta täten och få verka i en koordinerande roll. Du har god förmåga till planering och struktur. Din personlighet kommer till sin rätt i denna utåtriktade roll, med god samarbets- och kommunikationsförmåga, du inser värdet av goda relationer. Du använder gärna den senaste tekniken för att driva dina projekt. Sist men inte minst behöver du ha körkort, samt goda kunskaper i svenska och engelska i denna roll.

Vad erbjuder vi?
Vätternrundan arrangeras av Motala AIF Idrottsallians och vi erbjuder en unik tjänst som bidrar till Hälsa, Utmaning och Gemenskap. Sist men inte minst främjar Vätternrundan intresset för cykling som motionsform! För rätt person finns stora möjligheter att få vara med och påverka utvecklingen på Vätternrundan. Vi är 10 engagerade medarbetare som ser fram emot att välkomna dig till vårt team!

Är du intresserad?
Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta Rekryteringskonsult Johanna Andersson på EISS Rekrytering & Search. Hon svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt på Vätternrundan. Rekryteringskonsult Johanna når du via telefon 070-272 62 66 eller johanna.andersson@eissrekrytering.se.

Sista ansökningsdag är den 12 november. Vi genomför löpande urval och tillsättning sker enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

EISS Rekrytering & Search är ett specialistbolag inom rekrytering med säte i Norrköping. Genom sin specialistkompetens inom området, marknadsledande system och innovativa fokus vill de lyfta rekrytering till en ny nivå. Deras mål är att etablera sig som Östergötlands mest eftertraktade bolag inom rekrytering och deras vision är att erbjuda den bästa kund- och kandidatupplevelsen på marknaden. Mer information finns på www.eissrekrytering.se

Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten