Annons:

Enervit – toppbanner (kampanjperiod 1, 2024)
vatternrundan.se > Partners

Partners

Via Vätternrundans lopp nås ett stort antal hälsomedvetna individer som är beredda att investera i en upplevelse och en livsstil som kostar både pengar, tid, svett, kanske tårar och garanterat skratt.

Gemenskapen kring upplevelsen delas av arrangören, deltagarna och våra samarbetspartners. Här berättar vi vilka de är:

Stadium är Sveriges största sport- och sportmodekedja. Med koncepten Stadium och Stadium Outlet har företaget cirka 190 butiker totalt i Sverige, Finland och Norge. I koncernen ingår dessutom Stadium Sports Camp (svb) som sedan starten 1995 har aktiverat över 100 000 barn och ungdomar och skänkt över 65 miljoner kronor till föreningslivet. Koncernen har närmare 3 500 anställda och ägs av familjen Eklöf. Omsättningen var ca sju miljarder kronor under det brutna verksamhetsåret 2020/2021.

Med en vision om att aktivera världen vill Stadium inspirera till ett aktivt liv för alla.

Hos Canyon har vi föresatt oss att, varje dag, bygga de bästa cyklarna i världen. Designad och utvecklad i Tyskland. Vi är besatta när det kommer till att göra de bästa möjliga cyklarna. Det är därför vi gör allt design- och utvecklingsarbetepå huvudkontoret i Koblenz, Tyskland. Resultatet talar för sig själv med flera segrar på Grand Tours, flera världmästerskapstitlar och oräkneliga testsegrar i internationell press. Vi säljer uteslutande direkt till dig. Inga återförsäljare, inga mellanhänder. Som en pionjär inom cykelindustrin har vi gjort detta från dag 1. Resultatet? De bästa cyklarna till det bästa priset. Direkt till dig.

Carlsberg har en lång historia av att samarbeta med både svensk och internationell idrott. Med vårt danska ursprung ligger cykling nära tillhands och vi är fortsatt stolt partner till Vätternrundan. Samarbetet är mer relevant än någonsin då allt fler svenskar väljer alkoholfritt som en del av en hälsosam livsstil. Vad kan passa bättre än att njuta av kall och uppfriskande Carlsberg Alcohol Free, Sveriges största alkoholfria öl, efter avslutat lopp?

Vi lever våra sporter och att träna och testa våra produkter är en del av vårt jobb. Nästan varje dag strax innan lunch sticker en grupp Craft-anställda iklädda de senaste proverna ut på ett löppass om 5 till 10 kilometer. När förhållandena tillåter är det ofta någon eller några som tar på sig skidorna och dubbelstakar en timma eller två, och får på så vis förstahandsinformation om våra produkter. Det är ett hårt jobb, visst, men någon måste göra det.

När du snabbt behöver en lösning i garaget eller till cykeln är sannolikheten stor att det är en produkt från CRC som fixar det. 5-56, Bike Oil, Brakleen – vår lista på produkter är lång. Som globalt företag och ledande på den skandinaviska marknaden strävar CRC efter att skapa högkvalitativa och hållbara produkter som är säkra för människorna som använder dem. Med branschledande teknologi arbetar vi aktivt för att minska vår miljöpåverkan, både vid tillverkning av våra produkter och under deras livscykel. Som exempel är våra flaskor tillverkade av återvunnen metall och som drivgas använder vi bara återanvänd CO2.

ENERVIT produceras av det Italienska företaget ENERVIT S.p.A. Företaget grundades 1953 av familjen Sorbrini, då var inriktningen huvudsakligen inom sjukvården där man utvecklade drickbar föda för svårt sjuka patienter. 1972 började företaget forska inom sportsbranchen med tanke att utveckla nyttig och energigivande näring för sportfolk och aktiva människor. År 1978 lanserades den första produktserien av energitillskott speciellt utvecklat för sportfolk under produktnamnet ENERVIT.

Folksam skapades genom att dela risken och vinsten och så fungerar vi fortfarande. Idag är vi ett av Sveriges ledande försäkringsbolag. Vi bryr oss om det våra kunder bryr sig om. Du äger Folksam.

Varje dag insjuknar ett barn i cancer i Sverige. Trots stora forskningsframsteg hör barncancer till en av de vanligaste dödsorsakerna hos barn, och inför vissa diagnoser är barnen fortfarande chanslösa. Bland barnen som överlever drabbas ungefär 70 procent av sena komplikationer, antingen från behandlingen eller sjukdomen i sig.

Sedan starten för mer än fyrtio år sedan har Barncancerfonden haft en tydlig uppgift – att bekämpa barncancer, med målet att varje drabbat barn ska överleva och leva ett gott liv. Som den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige har Barncancerfonden bidragit med över 3,5 miljarder kronor till olika forskningsprojekt. Det är möjligt tack vare bidrag från privata givare, företag och organisationer. Barncancerfonden finansierar forskning som möjliggör effektivare och mer skonsamma behandlingar som är elakare mot cancern men snällare mot barnen, samt erbjuder stöd för drabbade familjer och barncanceröverlevare.

Var med och bidra i kampen mot barncancer du med. För barn och cancer hör inte ihop.
Läs mer om Barncancerfondens arbete på www.barncancerfonden.se

Fagerhult skapar förstklassiga belysningslösningar som förbättrar människors välbefinnande i professionella och offentliga miljöer. Med hållbarhet och uppkopplade lösningar i centrum fokuserar vi på kontor, skola, hälso- och sjukvård, retail och utomhusapplikationer. Vi eftersträvar ett nära samarbete med kunder och partners på den europeiska marknaden, samt tillhandahåller belysningslösningar globalt – ofta med skräddarsydda lösningar för kunden.

Fagerhult ingår i koncernen Fagerhult Group, ett av Europas ledande belysningsföretag, med 12 olika varumärken och 4 100 anställda i 28 länder runt om i världen.

Flowlife utvecklar nordens ledande massageprodukter, för att ge fler möjligheten att prestera och återhämta sig på topp.

Guided Heroes är ett svenskt coachingföretag för uthållighetstränare och deras idrottare. Genom att kombinera kunskap och kompetenta tränare med smidig teknik och nära samspel, anpassas Guided Heroes-coaching med personliga tränare för cyklister, löpare, längdskidåkare och triatleter, från nybörjare till elit. Beroende på hur mycket hjälp du vill ha, finns månadsabonnemang tillgängligt på tre olika nivåer.

Hjärt-Lungfonden hjärtsäkrar Vätternrundan. Det sker med hjälp av 60 hjärtstartare längs banan, genom vår information om hjärt-lungräddning och att vi inför loppen erbjuder alla deltagare ett självtest kring sin egen hälsa. Hjärt-Lungfonden är den största oberoende finansiären av hjärt-lungforskning i Sverige. Stöd vår vision om en värld fri från hjärt-lungsjukdom genom att swisha en gåva till 90 91 92 7. Tack!

Holms Attachments grundades 1927 i Motala som Holms Industri för att bedriva tillverkning och försäljning inom järnindustrin. Under de första åren tillverkade Holms hästskor och spadar men när allt fler hästar började ersättas av bilar och lastbilar tvingades Holms förändra sin affärsmodell. Under 40- och 50-talet började Holms tillverka plogar och sopmaskiner och idag är Holms ett marknadsledande varumärke för sopvalsar och sopmaskiner.

Idag tillverkar och säljer Holms Attachments sopvalsar, snöplogar och sopmaskiner över världen. Redskapen används för snöröjning, sandsopning och halkbekämpning och passar traktorer, lastmaskiner, lastbilar och grävmaskiner. Holms varumärkeslöfte är Safer Roads och därför är samarbetet med Vätternrundan självklart för Holms Attachments. Det är med stolthet som Holms sopar utvalda delar av banan under cykelveckan och på så sätt hoppas Holms bidra till en fantastisk upplevelse för alla tappra cyklister. Det är också extra kul att samarbeta med ett annat Motalaföretag som sätter lyfter fram Motala på den globala scenen.

Du har inte alltid den perfekta cykeln att välja mellan som passar dina behov – oavsett om du är ute och reser, är i en ny stad eller hemma. Designad som ”Airbnb för cyklar”, erbjuder ListNRide ett högkvalitativt och individuellt alternativ till den vanliga cykeluthyrningsmodellen.

ListNRide är online-plattformen där du kan lista och hyra högkvalitativa cyklar över hela Europa. ListNRide erbjuder privatpersoner, den lokala cykelaffären och uthyrningsföretag möjligheten att erbjuda sina cyklar online via en lättanvänd och kraftfull plattform.

Medevi Sport – Medevi ProSalus

Svenska ekologiska hudvård-, sport- och linimentprodukter utvecklade med största omtanke om både hudens funktion och vår miljö, med en effekt som gör skillnad. Exempelvis cyklisternas favorit Medevi Chamoiscreme – RumpRäddaren. Moderna ekologiska produkter med rötter i över 300 års tradition av hälsa och välmående. Tillverkade på Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn, grundad 1678. För maximal prestation – Ekologiskt dessutom.

Mekonomen gör billivet enklare. Det gör vi genom ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda och innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Mekonomen erbjuder både service och reparation av din bil och ett stort utbud av produkter, både på webben, i våra butiker och verkstäder runt om i landet.

Mekonomen vill bidra till en aktiv livsstil för alla. Detta genom sitt koncept Vardagsäventyr där man möjliggör för enklare och smidigare resor med bilen, till och från de små och stora vardagsäventyren.

Mekonomen är en del av Mekonomen Company, Sveriges ledande aktör inom service- och eftermarknad för fordon.

NTM Media är ett av Sveriges största bolag för lokal media. Våra starka lokala nyhetskanaler, med 18 prenumererade titlar från Vimmerby i söder till Luleå i norr, når varje dag över en miljon läsare. Genom vår engagerande och modiga journalistik granskar vi samhället och bidrar till ett öppet och demokratiskt samhälle. Vi hjälper också företag att nu ut med sin marknadsföring på lokala marknader runt om i landet.

Hållbar utveckling står högt upp på vår agenda och vi vill vara en del av förändringen framåt. NTM Media är stolt partner till Vätternrundan och vill genom vårt samarbete bidra till mer rörelseglädje och förbättrad folkhälsa.

Ramirent grundades 1955 och är Sveriges ledande maskinuthyrare med kundcenter spritt över hela landet. Ramirent tillhör sedan 2019 Loxamgruppen, vilket är världens tredje största maskinuthyrningsbolag. Vi är ett företag med fokus på att öka så väl säkerheten som effektiviteten hos våra kunder. Det gör vi genom att leverera de bästa maskin- och säkerhetslösningarna med en oslagbar service och kunskap. Vi är en helhetsleverantör som utöver vår maskinuthyrning erbjuder tjänster så som etablering av byggström, bodar och fallskydd även utbildningar inom lift, arbetsmiljö och heta arbeten med flera.

Vi på Ramirent vill vara nära dig som kund. Därför har vi kundcenter över hela landet. Vårt lokala tankesätt ger dig det lokala företagets fördelar. Du vet vilka som jobbar på ditt närmaste kundcenter, och att de alltid är beredda att ställa upp för dig vilka utmaningar du än står inför. Vi arbetar efter en tydlig vision och har klara riktlinjer för hur vi jobbar med kvalitets- och miljöfrågor. Vår platta organisation ger oss korta beslutsvägar. Kom och bygg en hållbar framtid med oss!

Shimano är den ledande producenten av cykeldelar och cykeltillbehör i världen.

Svecia Travels är en boknings- och paketeringsbyrå som hjälper er att boka boende till cykelloppen. Vi förmedlar campingplatser, grupplogi, hus, lägenheter, rum och stugor i Motala med omnejd. Vi har hjälpt mängder av Vätternrundan-cyklister att hitta ett passande boende under våra 12 år! Vi kan även tipsa om sevärdheter och aktuella saker att uppleva i Östergötland. Vårt kontor ligger mitt i Motala nära start och mål. Där finns vi på plats under hela Cykelveckan.

Dina siffror är spännande! Oavsett om ditt företag är stort eller litet ger siffrorna värdefulla svar kring hur det går och hur du kan driva din verksamhet mer lönsamt och effektivt. Genom att kombinera kunskapen hos våra erfarna ekonomiexperter med hög kompetens inom IT och digitalisering hjälper vi dig att få full kontroll på din verksamhet och ger dig insikter som hjälper dig att ta kloka beslut för framtiden.

Wahoo Fitness, som har sin bas i Atlanta USA, har skapat ett ekosystem av sensorer och andra produkter för löpare, cyklister, triathleter och motionärer. Wahoos prisbelönta produktportfölj innehåller KICKR-sortimentet, som består av smarta inomhustrainers med tillbehör, ELEMNT-sortimentet, med cykeldatorer och sportklockor, TICKR-sortimentet med pulsband, dubbelsidiga pedalerna Speedplay samt Wahoo SUF, en mjukvaruplattform för strukturerade träningspass.

Zwift is the fitness company born from gaming.

We’re the at home training game connecting cyclists and runners around the world. If you’re a cyclist, with your bike on a trainer, Zwift connects through your computer, iPhone, ipad or Apple TV to a virtual world where you can ride, train, or race with others in real time.
If you’re a runner, with a footpod and treadmill, Zwift connects through your iPad, computer or Apple TV to a virtual world where you can run, train, or race with others in real time. Give Zwift a try!

Sedan starten 1971 har hittills cirka 80 000 diplom delats ut till de som erövrat En Svensk Klassiker, Tjejklassikern eller Halvklassikern. Intresset för de olika klassikerloppen är stort och ökar ständigt. I runda tal deltar 150 000 personer per år i de olika arrangörernas klassikerlopp. Cirka 9 000 personer genomför någon av klassikerna varje år.

Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten