vatternrundan.se > Partners

Partners

Via Vätternrundans lopp nås ett stort antal hälsomedvetna individer som är beredda att investera i en upplevelse och en livsstil som kostar både pengar, tid, svett, kanske tårar och garanterat skratt.

Gemenskapen kring upplevelsen delas av arrangören, deltagarna och våra samarbetspartners. Här berättar vi vilka de är:

ŠKODA är en drivande kraft bakom utvecklingen av miljövänliga alternativ. Miljöfokusering är en självklar ingrediens vid tillverkning av våra bilar och något som ŠKODA ständigt arbetar med för att utveckla ytterligare. ŠKODA använder resurser och energi vid tillverkningen av bilarna på ett så effektivt sätt som möjligt för att minska belastningen på miljön. ŠKODAs modellprogram är utvecklat för att ge lägsta möjliga miljöpåverkan genom låg bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.

Stadium är Sveriges största sport- och sportmodekedja. Med koncepten Stadium och Stadium Outlet har företaget cirka 190 butiker totalt i Sverige, Finland och Norge. I koncernen ingår dessutom Stadium Sports Camp (svb) som sedan starten 1995 har aktiverat över 100 000 barn och ungdomar och skänkt över 65 miljoner kronor till föreningslivet. Koncernen har närmare 3 500 anställda och ägs av familjen Eklöf. Omsättningen var ca sju miljarder kronor under det brutna verksamhetsåret 2020/2021.

Med en vision om att aktivera världen vill Stadium inspirera till ett aktivt liv för alla.

Carlsberg har en lång historia av att samarbeta med svensk och internationell idrott. Cykling har under den senaste tiden växt till att bli en viktig del av Carlsberg och är nu även stolt partner till Vätternrundan. Vad är bättre än att njuta av kall och uppfriskande Carlsberg Alcohol Free, Sveriges största alkoholfria öl, efter avslutat lopp?

Vi lever våra sporter och att träna och testa våra produkter är en del av vårt jobb. Nästan varje dag strax innan lunch sticker en grupp Craft-anställda iklädda de senaste proverna ut på ett löppass om 5 till 10 kilometer. När förhållandena tillåter är det ofta någon eller några som tar på sig skidorna och dubbelstakar en timma eller två, och får på så vis förstahandsinformation om våra produkter. Det är ett hårt jobb, visst, men någon måste göra det.

ENERVIT produceras av det Italienska företaget ENERVIT S.p.A. Företaget grundades 1953 av familjen Sorbrini, då var inriktningen huvudsakligen inom sjukvården där man utvecklade drickbar föda för svårt sjuka patienter. 1972 började företaget forska inom sportsbranchen med tanke att utveckla nyttig och energigivande näring för sportfolk och aktiva människor. År 1978 lanserades den första produktserien av energitillskott speciellt utvecklat för sportfolk under produktnamnet ENERVIT.

Sedan starten 1971 har hittills cirka 80 000 diplom delats ut till de som erövrat En Svensk Klassiker, Tjejklassikern eller Halvklassikern. Intresset för de olika klassikerloppen är stort och ökar ständigt. I runda tal deltar 150 000 personer per år i de olika arrangörernas klassikerlopp. Cirka 9 000 personer genomför någon av klassikerna varje år.

Fagerhult skapar förstklassiga belysningslösningar som förbättrar människors välbefinnande i professionella och offentliga miljöer. Med hållbarhet och uppkopplade lösningar i centrum fokuserar vi på kontor, skola, hälso- och sjukvård, retail och utomhusapplikationer. Vi eftersträvar ett nära samarbete med kunder och partners på den europeiska marknaden, samt tillhandahåller belysningslösningar globalt – ofta med skräddarsydda lösningar för kunden.

Fagerhult ingår i koncernen Fagerhult Group, ett av Europas ledande belysningsföretag, med 12 olika varumärken och 4 100 anställda i 28 länder runt om i världen.

Flowlife utvecklar nordens ledande massageprodukter, för att ge fler möjligheten att prestera och återhämta sig på topp.

Folksam skapades genom att dela risken och vinsten och så fungerar vi fortfarande. Idag är vi ett av Sveriges ledande försäkringsbolag. Vi bryr oss om det våra kunder bryr sig om. Du äger Folksam.

Guided Heroes är ett svenskt coachingföretag för uthållighetstränare och deras idrottare. Genom att kombinera kunskap och kompetenta tränare med smidig teknik och nära samspel, anpassas Guided Heroes-coaching med personliga tränare för cyklister, löpare, längdskidåkare och triatleter, från nybörjare till elit. Beroende på hur mycket hjälp du vill ha, finns månadsabonnemang tillgängligt på tre olika nivåer.

Hjärt-Lungfonden hjärtsäkrar Vätternrundan. Det sker med hjälp av 60 hjärtstartare längs banan, genom vår information om hjärt-lungräddning och att vi inför loppen erbjuder alla deltagare ett självtest kring sin egen hälsa. Hjärt-Lungfonden är den största oberoende finansiären av hjärt-lungforskning i Sverige. Stöd vår vision om en värld fri från hjärt-lungsjukdom genom att swisha en gåva till 90 91 92 7. Tack!

Mat är en naturlig del av en hälsosam livsstil. Som ett led i ICAs satsning på folkhälsa och samarbetet med En Svensk Klassiker kring ICA-klassikern så breddar vi engagemanget genom att vara sponsor även till Vätternrundan som loppvärd för Tjejvättern.

Du har inte alltid den perfekta cykeln att välja mellan som passar dina behov – oavsett om du är ute och reser, är i en ny stad eller hemma. Designad som ”Airbnb för cyklar”, erbjuder ListNRide ett högkvalitativt och individuellt alternativ till den vanliga cykeluthyrningsmodellen.

ListNRide är online-plattformen där du kan lista och hyra högkvalitativa cyklar över hela Europa. ListNRide erbjuder privatpersoner, den lokala cykelaffären och uthyrningsföretag möjligheten att erbjuda sina cyklar online via en lättanvänd och kraftfull plattform.

Medevi Sport – Medevi ProSalus

Svenska ekologiska hudvård-, sport- och linimentprodukter utvecklade med största omtanke om både hudens funktion och vår miljö, med en effekt som gör skillnad. Exempelvis cyklisternas favorit Medevi Chamoiscreme – RumpRäddaren. Moderna ekologiska produkter med rötter i över 300 års tradition av hälsa och välmående. Tillverkade på Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn, grundad 1678. För maximal prestation – Ekologiskt dessutom.

Mix Megapol är Sveriges största radiostation med en skön musikmix och spännande programledare. Sedan starten 1993 utvecklats till Sveriges största radiostation och når idag ca 3,5 miljoner lyssnare varje vecka, med 144 sändare från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Med en stark musikblandning och underhållande programinnehåll har Mix Megapol en dygnsräckvidd på ca 1,4 miljoner lyssnare. Det blir alltid en skön start på morgonen med Gry Forssell med vänner, där du hör Praktikant-Malin, Hans Wiklund, David Batra, Nyhets-Jonas, Thomas Bodström, Assistent-Johanna, Peter Magnusson, Micke Tornving, Växelhäxan Rebecca och Edward Blom. På helgerna försöker Anders S Nilsson lösa svenska folkets problem med hjälp av en kändispanel i Dilemma.

Shimano är den ledande producenten av cykeldelar och cykeltillbehör i världen.

Svecia Travels är en boknings- och paketeringsbyrå som hjälper er att boka boende till cykelloppen. Vi förmedlar campingplatser, grupplogi, hus, lägenheter, rum och stugor i Motala med omnejd. Vi har hjälpt mängder av Vätternrundan-cyklister att hitta ett passande boende under våra 12 år! Vi kan även tipsa om sevärdheter och aktuella saker att uppleva i Östergötland. Vårt kontor ligger mitt i Motala nära start och mål. Där finns vi på plats under hela Cykelveckan.

Established in 1975 and headquartered in Southern California, Oakley is one of the leading product design and sport performance brands in the world. The holder of more than 600 patents, Oakley is a culture of creators, inventors, idealists and scientists obsessed with using design and innovation to create products and experiences that inspire greatness. This philosophy has made Oakley one of the most iconic and inimitable brands on the market, with products that world-class athletes around the globe depend on to compete at the highest level possible. Oakley is known for its High Definition Optics®, which feature unparalleled optical clarity and precision along with impact resistance and UV protection, incorporated into all of the brand’s sun, prescription eyewear and premium goggles. Oakley extended its position as the world’s leading sports eyewear brand into apparel and accessories. Oakley has men’s and women’s product lines that appeal to Sports Performance, Active and Lifestyle consumers. Oakley is a subsidiary of Luxottica Group.

Wahoo Fitness, som har sin bas i Atlanta USA, har skapat ett ekosystem av sensorer och andra produkter för löpare, cyklister, triathleter och motionärer. Wahoos prisbelönta produktportfölj innehåller KICKR-sortimentet, som består av smarta inomhustrainers med tillbehör, ELEMNT-sortimentet, med cykeldatorer och sportklockor, TICKR-sortimentet med pulsband, dubbelsidiga pedalerna Speedplay samt Wahoo SUF, en mjukvaruplattform för strukturerade träningspass.

Zwift is the fitness company born from gaming.

We’re the at home training game connecting cyclists and runners around the world. If you’re a cyclist, with your bike on a trainer, Zwift connects through your computer, iPhone, ipad or Apple TV to a virtual world where you can ride, train, or race with others in real time.
If you’re a runner, with a footpod and treadmill, Zwift connects through your iPad, computer or Apple TV to a virtual world where you can run, train, or race with others in real time. Give Zwift a try!

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten