vatternrundan.se > Inför loppen > Tips om sportnutrition från Enervit

Tips om sportnutrition från Enervit

Enervit hjälper dig prestera på topp före, under och efter ditt lopp.

För att korsa mållinjen på Vätternrundan är energi-intaget under loppet minst lika viktigt som den fysiska förberedelsen.

Enervit har 40 års erfarenhet inom sportnutrition och är med dig under hela loppet för att hjälpa dig prestera på topp.

Kolla in tipsen som våra experter har tagit fram för att du ska kunna förbereda dig inför loppet på bästa sätt.

Förboka Vätternrundanpaketet innan du kommer till Motala

Enervits Vätternrundanpaket innehåller en komplett mix med produkter som hjälper dig att hålla ett stabilt energiintag under hela loppet. Paketet beställer du enkelt på Vätternrundans Mina Sidor, och hämtar upp i Enervits tält på evenemangsområdet innan ditt lopp i juni.

Före

Enervit Pre Sport
Innan du sätter dig på sadeln behöver du energi och det ska vara rätt sorts energi som stöttar dig i din fysiska ansträngning utan att kroppen känns tung. Enervit Pre Sport är ett mycket bra komplement att inta mellan frukost och minuterna innan start. Med sin medel-långsamma energitillförsel blir det ett värdefullt stöd längs vägen.

Under

Enervit Isocarb 2:1
Under långa cykellopp är det viktigt att fylla med så mycket energi som kroppen har möjlighet att ta upp för att undvika en energidipp. Just därför är Enervit Isocarb ett bra val under loppet. En 500 ml flaska tillför kroppen hela 60 g kolhydrater, samtidigt som du fyller på med vätska.

Enervit Competition Bar:
Tillsammans med flytande energi är det en god idé att lägga till energi i fast form. Enervit Competition Bar är framtagen för tillfällen då kroppen utsätts för maximal ansträngning och är därför ett bra komplement.

Efter

Enervit WP Recovery Drink
Efter intensiv ansträngning är återhämtningsfasen otroligt viktig. Drick en WP Recovery Drink inom 30 minuter efter avslutad träning för att låta din kropp återhämta sig på bästa sätt. Med sin sammansättning av högkvalitativa och viktiga kolhydrater, vassleproteiner och aminosyror är WP Recovery Drink optimal för din återhämtning.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten