vatternrundan.se > Nyheter<!--Halvvättern--> > Vätternrundan förlänger med Bianchi och Crescent

Vätternrundan förlänger med Bianchi och Crescent

Ett femårigt sponsoravtal har tecknats som sträcker sig fram till 2019.

 
 
21 March

Bianchi och Crescent som ingår i Cycleurope-koncernen och Vätternrundan har kommit överens om att fortsätta sitt samarbete. Ett femårigt sponsoravtal har tecknats som sträcker sig fram till 2019.

– Fantastiskt roligt att få möjlighet att samarbeta med så starka varumärken under så lång tid. Detta ger oss ännu mera styrka att utveckla Vätternrundan i framtiden, kommenterar Vätternrundans marknadschef Richard Herrey.

– Det var ingen tvekan om att vi ville vara med i Vätternrundans framtida utveckling och satsningar. Detta känns mycket bra, säger Andreas Hedbom, VD Monark Exercise som säljer och marknadsför Bianchi i Sverige.

2015 kommer Vätternrundan att fira 50-års jubileum vilket kommer att firas lite extra. Vätternrundan 2014 är redan fulltecknad men målsättningen är att ge så många som möjligt möjlighet att cykla Vätternrundan i framtiden.

– Vi ser mycket positivt på cykelns framtid och Vätternrundan är av det mest välskötta och inflytelserika
cykelloppen i Sverige.  Det var en självklarhet för oss att vara med, säger Mårten Nydahl VD Cycleurope Sverige.

Cykelloppet Vätternrundan 300 km arrangeras av Motala AIF sedan 1966. Loppet är ett av världens största motionslopp på cykel med deltagare från 35 länder. Vätternrundan är därutöver också organisationen bakom loppen Tjejvättern100 km, Halvvättern 150 km och Minivättern, som alla årligen arrangeras i juni under cykelveckan i Motala.

Vätternrundan är ett 300 kilometer långt motionslopp på cykel som tar deltagarna runt sjön Vättern. Start och mål  har varit Motala sedan debuten 1966. Över 35 000 deltagare fördelat på tre lopp cyklar varje år ut från hamnen i Motala.

Cycleurope Sverige AB och Monark Exercise AB ingår i Cycleuropekoncernen som ägs av Grimaldi Industri AB. I dag äger, marknadsför och distribuerar Cycleurope och Monark Exercise bl a cykelmärkena Crescent och Bianchi.

Läs mer på:
www.cycleurope.se
www.bianchi.se

Bianchi logga

Crescent logga

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten