Annons:

Stadium – toppbanner (2024)
 
vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > Här är årets kollektion för Vätternrundan – med synbarhet och säkerhet i fokus

Här är årets kollektion för Vätternrundan – med synbarhet och säkerhet i fokus

 
 
8 May

Det svenska sportvarumärket Craft introducerar återigen en ny upplaga av den populära kollektionen för Vätternrundan. Kollektionen för 2024 kombinerar Vätterns böljande vatten med ett tydligt fokus på synbarhet och säkerhet.

– Säkerhet står helt klart i centrum för årets kollektion, berättar Daniel Ekelund, designer på Craft.
– Vi fortsätter med den framgångsrika mönsterbilden i form av Vätterns böljande vågor men adderar en mer högljudd palett där fluorescerande färger med hög synbarhet kontrasterar mot en svart och vit bas. Cykeltröjan har dessutom en reflekterande yta på ryggens nederdel som avsevärt förhöjer synbarheten. Resultatet är en stilren kollektion som står ut både vad gäller design och säkerhet. Precis som tidigare säsonger gäller dock att det nya formspråket harmonierar perfekt med de flesta typer av enfärgade cykelbyxor.

Andreas Andersson, kommunikationsansvarig för Vätternrundan, är också positiv till 2024 års kollektion.
– Redan vid skissbordet hade vi en tydlig vision om att tillsammans skapa en kollektion som vågar ta plats och som syns på långt håll, oavsett om du cyklar på landsvägen eller grusvägen, i dagsljus eller i mörker. Denna vision har varit en ledstjärna genom hela designprocessen, säger han.
– Viktiga aspekter som vi fokuserade på var valet av material och färger. Crafts noggranna arbete med dessa detaljer bäddar för ännu en framgångsrik kollektion, som bidrar till att öka säkerheten på vägarna.

Kollektionen för Vätternrundan 2024 är som tidigare upplagor framtagen i samarbete med Vätternrundan och innefattar bland annat cykeltröja, cykelbyxor, strumpor, armvärmare och keps. Plaggen kan köpas på stadium.se och craftsportswear.com.

Annons:

Wahoo – toppbanner (kampanjperiod 2, 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten