vatternrundan.se > Om oss > Om Motala

Om Motala

Välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad!

Det är ingen tillfällighet att Motala kallas Östergötlands sjöstad. Var du än befinner dig i Motala har du bara fem minuter till vattnet. Och alltid nära till aktiviteter och nöjen som har med vatten att göra. Men det finns fler saker att njuta av än att sola, segla, fiska, vindsurfa eller jogga på kilometerlånga sandstränder. På land finns fina utflyktsmål i alla delar av Motala kommun till vilka du gärna tar dig med cykel. Hos oss förenas det bästa av Östergötlands natur och kultur, och sjöstadens alla fördelar. Inklusive Vätterns rena vatten och det faktum att vi är värdstad för Vätternrundan!

Under Cykelveckan dubbleras Motalas invånarantal och det råder stor folkfest. Motalaborna själva är ofta engagerade funktionärer och öppnar inte sällan sina hem för att erbjuda sovplatser för de många tillresta. Den som är ute i god tid kan få plats på något av de trevliga lokala hotellen eller vandrarhemmen men alla garanteras sovplats, om så i sovsal eller på temporära campingplatser. Här finns givetvis också ett trivsamt lokalt utbud av butiker, caféer och restauranger, precis i anslutning till arenan.

Motala ligger centralt i Sverige, mittemellan Göteborg, Malmö och Stockholm med närmaste flygplatser i LinköpingNorrköpingÖrebro och Jönköping. Tåg- och busstationen, fem minuter från arenan trafikeras av SJÖstgötatrafiken och Tåg i Bergslagen. Om ni kommer med bil så rekommenderas parkering på de stora kostnadsfria parkeringsytorna som iordningsställts av Vätternrundan inom rimligt avstånd.

Vid sidan om Vätternrundan har Motala ett stort andra årliga evenemang inom exempelvis simning, löpning, segling och motorsport. Här finns också många kulturminnen och historiska händelser att återuppleva i form av bruksbygd, Radiomuseet, industrilandskapet gamla Motala Verkstad, stenåldersboplatser och inte minst Göta kanal. Här möts pulsen och lugnet i en växande stad. Välkommen att njuta av er helg i Motala och varmt välkommen tillbaks, även utan cykel.

motala_logotype_bla

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten