vatternrundan.se > Frågor & svar

Frågor & svar

Mina Sidor

Hur loggar jag in på Mina Sidor?
Du behöver ett kundnummer/email och ett lösenord. Om du har kört något av våra lopp sedan 2001 så har du redan de uppgifterna. Om du glömt dessa kan du på Mina Sidor begära ut uppgifterna igen, under förutsättning att du har tillgång till den mailadress som finns lagrad hos oss. Skulle du inte ha tillgång till mailen måste du kontakta kansliet på mailen info@vatternrundan.se.
Klicka på ”Jag är ny kund” om du inte deltagit tidigare och registrera dina uppgifter.

Jag har beställt nya inloggningsuppgifter men får inte dessa till min e-post, varför?
Kontrollera ditt Spam-filter, ibland hamnar e-post där. Annars mailar du oss på info@vatternrundan.se så hjälper vi dig.

Anmälan

Hur funkar anmälan?
Anmälan skiljer sig åt mellan Vätternrundan 315 km och Vätternrundan 100 km Tjejvättern och Halvvättern. Läs mer nedan!

Vad är platsöverlåtelse och hur fungerar det?
Under vår transferperiod och endast då, ges du möjlighet att köpa och sälja en startplats i våra lopp. Du kan hitta köpare/säljare på till exempel cykla.se, tradera.se eller blocket.se.

Anmälan Vätternrundan

Anmälan
Du går till Mina Sidor och väljer om du vill skapa en grupp, ansluta till en grupp eller cykla själv. Du får då din anmälningskod. Därefter måste du önska starttid innan du bekräftar din anmälan. Därefter har du 5 dagar på dig att betala för att bekräfta din plats.

Jag vill cykla tillsammans med t.ex. 4 vänner. Hur anmäler jag oss som en grupp?
För alla loppen:
En person skapar gruppen på Mina Sidor och blir då gruppledare. Gruppledaren väjer ”Skapa en grupp” och erhåller en anmälningskod som ges ut till övriga i gruppen. Observera att samtliga gruppmedlemmar måste ha ett konto hos Vätternrundan. Det registrerar man på Mina Sidor. Gruppmedlemmarna loggar in på Mina Sidor och väljer aktuellt lopp, klickar sedan på ” Gå med i grupp” och fyller där i anmälningskoden.
OBS! När gruppledaren ser att alla 5 (inkl. sig själv) finns med i gruppen klickar han/hon på ”bekräfta/betala grupp”. Då sätts starttiden och gruppen stängs. Efter detta moment kan inga fler läggas till i gruppen. Sedan är det bara att klicka sig vidare till kassan och betala var för sig.

Jag ska välja önskad starttid, men vissa tider är rödmarkerade. Är dessa starttider fulltecknade?
Nej, dessa tidsintervaller påvisar endast att de är eftertraktade tider som många vill ha. Gul är mindre eftertraktade tider och grönt är minst eftertraktade.

 

Anmälan Tjejvättern, Halvvättern & Vätternrundan 100 km

Anmälan
Du går till Mina Sidor och väljer om du vill skapa en grupp, ansluta till en grupp eller cykla själv. Du får då din anmälningskod. Därefter måste du önska starttid innan du bekräftar din anmälan. Därefter har du 5 dagar på dig att betala för att bekräfta din plats.

Jag vill cykla Tjejvättern eller Halvvättern tillsammans med t.ex. 4 vänner. Hur anmäler jag oss som en grupp?
En person skapar gruppen på Mina Sidor och blir då gruppledare. Gruppledaren väjer ”Skapa en grupp” och erhåller en anmälningskod som ges ut till övriga i gruppen. Observera att samtliga gruppmedlemmar måste ha ett konto hos Vätternrundan. Det registrerar man på Mina Sidor. Gruppmedlemmarna loggar in på Mina Sidor och väljer aktuellt lopp, klickar sedan på ” Gå med i grupp” och fyller där i anmälningskoden. VIKTIGT: När gruppledaren ser att alla 5 (inkl. sig själv) finns med i gruppen klickar han/hon på ”bekräfta/betala grupp”. Då sätts starttiden och gruppen stängs. OBS! Efter detta moment kan inga fler läggas till i gruppen

Jag ska välja önskad starttid, men vissa tider är rödmarkerade. Är dessa starttider fulltecknade?
 Nej, dessa tidsintervaller påvisar endast att de är eftertraktade tider som många vill ha. Gul är mindre eftertraktade tider och grönt är minst eftertraktade.

Övrigt

Jag har råkat klickat på knappen ”Bekräfta/betala” innan alla gruppmedlemmar hunnit gå med i gruppen. Vad gör jag?
Om ingen i gruppen har hunnit betala sin plats går detta att ordna. Varje gruppmedlem måste gå in på Mina Sidor, klicka på ”Anmälningar” och aktuellt lopp. Längst till höger efter namnet finns en soptunne-symbol. Klicka på den och din anmälan tas bort och ni kan göra om anmälan på nytt. Har ni hunnit betala, behöver ni kontakta oss på info@vatternrundan.se så hjälper via er med detta.

Min kompis och jag har fått olika starttider och har betalat våra respektive startplatser. Hur gör vi för att hamna i samma grupp?
I mån av plats kan ni göra ett startgruppsbyte på Mina Sidor alternativt i Motala i samband med loppet. Detta görs vid ”Ändringar” i mässområdet nere vid hamnen till en kostnad av 200 kr.

Jag har fått förhinder och kan inte delta. Hur avanmäler jag mig?
Kontakta kansliet på info@vatternrundan.se. Vätternrundan återbetalar inte din startavgift.

Jag har blivit sjuk/skadad och kan inte delta. Hur gör jag?
 Om du har tecknat Folksams Motionsloppsförsäkring kontaktar du först Folksam på telefonnummer 0771-950 950. Därefter kontaktar du Vätternrundans kansli på mejla info@vatternrundan.se som avanmäler dig. Har man inte tecknat försäkringen görs tyvärr ingen återbetalning av startavgiften.

Vad är det för skillnad på en ”ny ordinarie grupp” och en ”förbokad grupp”
En ”ny ordinarie grupp” kan alla anmäla sig till, man ska vara mellan 2-40 personer och det är samma pris som en ”egen” anmälan. Enda skillnaden är att ni i gruppen får samma starttid. En ”förbokadgrupp” används mest av företag och föreningar, men även privat personer kan ha en. Dessa grupper ansöker man om under en period innan vi öppnar anmälan för alla. Man måste vara mellan 10-40 personer och dessa grupper kostar mer. Man blir tilldelad en tid innan vi öppnar för alla andra, där av ansöknings perioden. Förbokade grupper brukar även få lite egna erbjudande från våra partners.

Efter loppen

Vart kan jag hämta mitt diplom?
Du hittar ditt diplom på Mina Sidor. Klicka på fliken Historik i menyn till vänster. Där finns en ikon för diplom. Klicka på ikonen och skriv ut ditt välförtjänta diplom.

Kvarglömt
Vi hanterar allt kvarglömt som vi har fått in från depåer, stadsparken eller tappat längs med banan. Har du något du har glömt eller tappat, hör av dig till oss på info@vatternrundan.se så hjälper vi dig så fort vi kan om vi fått in dina saker. Har vi dina saker så skickas de till dig mot en fraktkostnad som meddelas till dig utifrån vikten på försändelsen. Skulle du hellre vilja hämta det på kansliet i Motala ber vi dig meddela oss så gör vi upp en tid för upphämtning.

Resultat
Eftersom vi är ett motionslopp har vi inte tillåtelse från Svenska Cykelförbundet att ha officiella resultatlistor, men här kan du söka på deltagare om du skrollar ner en bit på sidan. /

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten