Annons:

Canyon – toppbanner
 
vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > Vätternrundan delar ut 9 miljoner kronor till föreningslivet

Vätternrundan delar ut 9 miljoner kronor till föreningslivet

 
 
28 December
Funktionär, Vätternrundan

Varje år delar Vätternrundan ut stora summor tillbaka till idrotten. Under 2023 har 80 föreningar fått ta del av 9,3 miljoner kronor. En ökning med en halv miljon sedan förra året.
– Det känns fantastiskt att våra lopp kan generera så mycket tillbaka till föreningslivet, säger Oliver Henriksson på Vätternrundan.

Mer än 4 000 funktionärer från 80 föreningar runt Vättern hjälpte till under Cykelveckan i somras. Ideella krafter som ser till att hela arrangemanget flyter och att cyklisterna kan njuta under loppen. Från att vara funktionärer vid väg och köra följebilar till att dela ut mat till alla tusentals deltagare.
– Alla funktionärer är en förutsättning för att loppen ens är möjliga att genomföra och vi är ytterst tacksamma för alla som ställer upp, säger Oliver Henriksson.
– Ännu roligare är att våra funktionärer är så otroligt hjälpsamma och de får väldigt höga betyg av cyklisterna i alla undersökningar. Det gör oss både glada och stolta.

Drygt 20 procent av startavgiften går varje år tillbaka till idrotten. I år var den summan totalt 9,3 miljoner kronor – som går till att stärka ekonomin hos mängder av idrottsföreningar.
– Det är vårt sätt att tacka för deras enorma jobb. Vi har sett otaliga projekt genom åren som har kunnat genomföras tack vare Vätternrundan-pengarna, vilket känns fantastiskt kul. Då vet vi att de gör nytta, säger Oliver Henriksson.

Många av funktionärerna återkommer år efter år. En av dem är Motalabon Krister ”Challe” Karlsson, som i somras dessutom hade tre pass för tre olika föreningar. Först vid cykelförvaringen med Motala AIF Hockey, därefter som funktionär vid väg för såväl Tjällmo-Godegårds OK som Godegårds SK på olika ställen.
– Det är otroligt kul och jag mår bra av att hjälpa till. Jag har alltid varit en föreningsmänniska, så för mig känns det självklart att ställa upp. Att jag är med i ganska många föreningar gör dessutom att jag får vara med lite överallt, säger ”Challe” och skrattar.

För sina insatser belönar Vätternrundan honom med utmärkelsen Årets funktionär 2023. Strax före jul blev han överraskad i sitt hem med både blommor, choklad och en massagepistol.
– Det var en riktig höjdare. Jag blev ställd, men förstod ganska snabbt vem det var som hade nominerat mig. Det känns fantastiskt och nu har vi den stora blombuketten mitt på köksbordet hemma, säger en stolt pristagare.

Du kommer tillbaka nästa år igen?
– Självklart. Vätternrundan är en riktig fest och det är så mycket som händer runt omkring. Hela Motala växer och det är kul att få vara en del av det. Jag kan verkligen rekommendera det.

En uppmaning som Vätternrundan delar. Och Oliver Henriksson ser gärna att fler engagerar sig som funktionärer.
– Det finns definitivt plats för fler. All hjälp som vi kan få tar vi tacksamt emot. Nästa år hoppas vi kunna ge tillbaka ännu mer pengar till föreningslivet.

Är din förening intresserad av uppdrag i samband med Vätternrundans arrangemang?
Då är ni varmt välkomna att skicka in en ansökan, där ni kortfattat beskriver er förening, hur många medlemmar ni är och vilken verksamhet ni bedriver.

Annons:

Canyon – toppbanner

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten