Annons:

CRC – toppbanner
 
vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > Vätternrundan bjuder alla 18-åringar på startplats

Vätternrundan bjuder alla 18-åringar på startplats

 
 
18 October

Den svenska idrottsrörelsen tappade mängder av aktiva under pandemin. Det vill vi på Vätternrundan ändra på. Till sommarens lopp bjuder vi därför alla som fyller 18 år under 2023 på deltagaravgiften.
– Träning och motion är oerhört viktigt för folkhälsan och genom det här greppet vill vi inspirera ungdomar att röra på sig, säger Oskar Sundblad, vd för Vätternrundan.

Pandemin orsakade en stor reva i den svenska idrottsrörelsen. Inte minst bland barn och ungdomar, där många har minskat sitt idrottande eller i värsta fall slutat helt att motionera. Siffror som Riksidrottsförbundet har tagit fram visar att 700 000 färre idrottsaktiviteter registrerades under hela 2021 jämfört med 2019 – före covid-19.
– Det är oroväckande siffror. Vi har sett under hela pandemin, och faktiskt även redan innan, att ungdomar slutar med sina idrotter alldeles för tidigt och blir stillasittande. Motion är så otroligt viktigt för vårt mående, såväl psykiskt som fysiskt, och inte minst bland barn och ungdomar, säger Oskar Sundblad.

Nu vill vi på Vätternrundan, tillsammans med Svenska Cykelförbundet, göra vårt för att locka tillbaka ungdomarna till träningen igen. Till sommarens lopp bjuder vi därför på startavgiften till alla som fyller 18 år under 2023.
– Vätternrundan har funnits i folkhälsans tjänst sedan 1966 och nu är det viktigare än någonsin. Vi vill sätta Sverige i rörelse genom cykel och det här initiativet kom till utifrån det. Att ge 18-åringar möjlighet att testa på en idrott som de kanske inte har prövat tidigare och här får de göra det tillsammans. Genom motion kommer så mycket positivt och vi vet att motionslopp är en bra morot till att fortsätta träna. Dessutom är cykel en väldigt bra träningsform som fungerar hela livet, säger Oskar Sundblad.

Varför det är de födda 2005 som får det här unika erbjudandet finns det en enkel förklaring till.
– För dem är det första året som de får lov att cykla Vätternrundan 315 km. Vi vill välkomna dem till världens största och häftigaste motionslopp på cykel på det här sättet. Naturligtvis hoppas och tror vi att det ska leda till att de kommer tillbaka fler gånger. Så som många andra har gjort genom åren, säger Oskar Sundblad.

Född 2005? Så här gör du för att anmäla dig

  1. Logga in på Vätternrundans Mina Sidor. Har du inget konto skapar du ett.
  2. Välj Gå till anmälan för Vätternrundan 315 km.
  3. Välj om du vill skapa en ny grupp, gå med i en grupp eller cykla själv.
  4. Välj när du/ni vill starta.
  5. Gå till kassan, läs igenom och godkänd anmälningsvillkoren och klicka därefter på Slutför beställning.
  6. Du får nu en bekräftelse på din anmälan via e-post. Och vips – din resa mot målet i Motala har börjat!

Att tänka på: Erbjudandet gäller personer födda 2005 och i loppet Vätternrundan 315 km. Startplatsen är personlig och kan ej överlåtas till annan person.

Född 2005 och nyss anmäld till Vätternrundan?

Lugn. Här kommer en väl beprövad trestegsraket för en lyckad start på Vätternrundan-äventyret.

Hitta en cykel
För att resan runt sjön ska bli så behaglig som möjligt rekommenderar vi dig att skaffa en hybridcykel – eller ännu hellre – en racercykel. Du behöver absolut inte köpa en sprillans ny cykel. Det finns gott om bra begagnade cyklar på nätet, t.ex. på Blocket Cykling. Vill du hellre hyra cykel så funkar även det! Via Vätternrundans samarbete med cykeluthyrningsplattformen ListNRide kan du snabbt och enkelt boka en cykel på webben och hämta upp den på mässområdet i Motala i juni.

Hitta cykelkompisar
Landsvägscykling kan mycket väl vara världens mest sociala träningsform. Du blir sällan mer andfådd än att du kan prata samtidigt som du tränar – och träningen blir ännu lite roligare när du genomför den tillsammans med andra. Så börja leta cykelkompisar!

Hitta boende
Boende finns alltid till alla under Cykelveckan, men ju tidigare du bokar desto större chans att hitta ett boende som passar just dig. Vätternrundan erbjuder boende i egen regi, kanske hittar du något där som kan passa?

Annons:

CRC – toppbanner

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten