vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > Nu öppnar anmälan till Vätternrundan 2023

Nu öppnar anmälan till Vätternrundan 2023

 
 
30 June

Omkring 20 000 cyklister, massa leenden och en stor folkfest. Så kan årets cykelvecka sammanfattas – när den efter tre år äntligen var tillbaka i Motala i juni igen. Men redan nu är det dags att börja sikta in sig på nästa. Den 30 juni öppnar anmälan till loppen 2023.
– Det känns fantastiskt och vi ser redan fram emot att välkomna alla cyklister tillbaka till Motala igen, säger Oliver Henriksson, ny arrangemangskoordinator på Vätternrundan.

Men ny i organisationen är han inte. Sedan 2020 har Oliver varit med i Vätternrundankommittén och bland annat varit banchef och depåansvarig. Under Cykelveckan 2022 var han även sambandsansvarig, vilket i år innebar hårt jobb.
– Under Vätternrundan 315 var det många cyklister som hade en väldigt kämpig natt. En av de tuffaste sedan ”snörundan” 1981. Vi är enormt imponerade av alla som genomförde loppet och ingen som bröt ska känna någon skam.

Nu öppnar anmälan till Vätternrundan 2023

Med en intern utvärdering av årets runda i ryggen känner Vätternrundanorganisationen positiva vindar inför kommande rundor.
– Det känns fantastiskt att vi återigen kan arrangera våra lopp som vanligt igen. Vi har också fått höra mycket positivt kring den nya bansträckningen på Vätternrundan 315, där såväl vi som cyklisterna ser en klar förbättring ur säkerhetssynpunkt jämfört med tidigare.
– Just säkerheten för cyklister, funktionärer och andra trafikanter är något som vi fortsätter att sätta i första hand och vi har bra kontakt med Trafikverket kring de här frågorna.

När anmälan till loppen 2023 öppnar är det till MTB-Vättern, Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan 100 km som man kan säkra sina platser direkt. För Vätternrundan 315 är det första av två anmälningssteg som öppnar, som man måste ha genomfört senast 22 oktober. Två dagar senare, den 26 oktober klockan 19.00, öppnar det andra och sista anmälningssteget – huvudanmälan.

Vad har ni för förväntningar?
– Med årets stora cykel- och folkfest färskt i minnet är känslan att det blir högt tryck på anmälningarna redan när vi öppnar.

Varför ska man delta i Cykelveckan?
– För att det är en stor utmaning som skapar mål att träna och hålla i gång under hela året. Oavsett vilket lopp som genomförs är det en grym prestation som har utförts när du har kommit i mål och får fira.

Vättern Bike Games kommer tillbaka i höst

För de som inte kan vänta till 2023 kommer Oliver Henriksson med en rolig nyhet. Den 10 september är Vätternrundans höstarrangemang Vättern Bike Games tillbaka med prova på-område, Minivättern MTB och inte minst den populära MTB-lagtävlingen Team Challenge.
– Det är en riktigt häftig utmaning för företag, kompisar eller andra cykelgäng som vill cykla MTB i fyra, åtta eller tolv timmar. Arenan på Bondebacka är fantastiskt fin och det kommer att bli en grym inramning med naturen och stigarna, säger Oliver.

Cykelveckan 2023 – då går loppen

9 juni – MTB-Vättern 25/50 km
10 juni – Tjejvättern 100 km
10 juni – Vätternrundan 100 km
11 juni – Halvvättern 150 km
12 juni – Minivättern och ”Skoj med hoj”
16–17 juni – Vätternrundan 315 km

Tips! Du vet väl om att anmälningsavgiften numera ingår i friskvårdsbidraget?

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten