Annons:

Canyon – toppbanner
 
vatternrundan.se > Nyheter<!--Cykla--> > Vätternrundan startar podcast om cykling

Vätternrundan startar podcast om cykling

 
 
29 November
Cyklapodden

I dag lanseras Cyklapodden. Bakom podcasten står Vätternrundan och premiärprogrammet gästas av SVT-profilen Stephan Wilson och slopestyle-stjärnan Martin Söderström.
– Det här är ett nytt sätt för oss att nå ännu fler cyklister och ett sätt att se till att de är både förberedda och inspirerade när de kommer till Motala, säger Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt.

Cykling är hett. Allt fler cyklar, vilket inte minst visar sig under Cykelveckan i Motala varje sommar dit uppemot 40 000 cyklister anmäler sig till något av loppen.
Sedan tidigare ligger Vätternrundan bakom såväl tidningen Cykla som webbsajten Cykla.se, och nu tillkommer Cyklapodden som ytterligare en kanal för Vätternrundan att nå sin vision om att fler människor ska cykla.
Förutom cykling i stort kommer podden att handla om hur man förbereder sig på bästa sätt inför loppen under Cykelveckan, och innehålla gäster i form av funktionärer, nybörjare, kändisar, elitcyklister, veteraner och Vätternrundans olika partners.
– Vi vill inspirera folk att både cykla och motionera. Podcast är ett medium i tiden, så det känns naturligt att vi nu även finns med där. Lyssnarna kommer att få riktigt bra tips under hela året, säger Ulrika Smith Svenstedt.

Cyklapodden kommer ut en gång i månaden, med start nu i november.
I premiäravsnittet intervjuas Martin Söderström, som är en världsstjärna inom extremsporten slopestyle, samt SVT-profilen Stephan Wilson, som under 2017 har genomfört En Svensk Klassiker.
I avsnittet avhandlas bland annat Klassikern, Vätternrundan och det nya evenemanget Vättern Bike Games – med sporter som trial, slopestyle, cross country och cykelcross på programmet – som hade premiär i höstas.
Programledare är Pierre Henriksson, som också är redaktör för tidningen Cykla.

Lyssna på premiäravsnittet här!

Annons:

Canyon – toppbanner

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten