vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > Dags för cykelloppet Bianchi Vättern GP

Dags för cykelloppet Bianchi Vättern GP

 
 
11 June

På fredag går startskottet för Vätternrundan 2014. Men redan imorgon höjs pulsen då ett av Sveriges hetaste GP-lopp; Bianchi Vättern GP, startar. Nytt för i år är att en damklass har införts. GP:t är fortsatt en del av Svenska GP-cupen och som vanligt inleds dagen med Vacchi Invitational.

I vanlig ordning inleds Vätternrunda-helgen med Vacchi Invitational och Bianchi Vättern GP redan på torsdagen. Det första loppet är en riktig publikmagnet där vi får se tidigare storcyklister göra upp om äran i ett tätt lopp. Starten går 17:20  och i startfältet märks Sven-Åke Nilsson, Roberto Vacchis kollega Anders Adamsson och hans son Stefan Adamsson.

I år inleds Bianchi Vättern GP med en damklass 18:05, följt av herrarna 19:05. Bianchi Vättern GP är ett av Sveriges mest uppskattade GP-lopp där publiken hamnar väldigt tätt inpå handlingen. Dessutom ingår loppet i den svenska GP-cupen vilket gör att deltagarnas motivation ökar ytterligare.

I damklassen ser vi bland andra GP-cupens nuvarande tvåa, Julia Karlsson (Falköpings CK), och trea, Emma Ahlstrand som också blev cupmästarinna 2013 (Team Crescent D.A.R.E Staffanstorp CK) samt Motalasystrarna Ida och Elin Wånggren.

Hos herrarna återfinns Linus Dahlberg (Team Argon 18 Scandinavia) som efter mycket dramatik vann 2013-års upplaga av Bianchi Vättern GP och Jakob Södergrann (CK Hymer) som kom trea. GP-cupens nuvarande ledare Alexander Wetterhall (Firefighters Upsala CK) finns med i loppet och även Marcus Svensson (Team Argon18 Scandinavia) som inför loppet är tvåa. Ytterligare finns två utländska deltagare; den finske U23-mästaren Matti Manninen och holländaren Yannick Janssen, båda kör för det svenska laget Team Bliz-Merida.

Fakta om Bianchi Vättern GP
Ett varv är 1 280 meter där start och mål finns vid Stora Torget i Motala. Cyklisterna åker medsols runt torget och ner till Vätternpromenaden innan de vänder upp i backen och tillbaks mot mål igen.

Damklass: 30 minuter plus tre varv
Herrklass: 50 minuter plus tre varv.
Båda klasserna har spurtpriser.

 

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten