vatternrundan.se > Nyheter > Vätternrundan > Vätternrundan blir säkrare

Vätternrundan blir säkrare

 
 
8 May

Vätternrundans arbete för att minska trafiken runt banan fortgår och häromdagen fick man ännu ett positivt besked.

Den ansökan som Vätternrundan skickat in till Länsstyrelsen för 2014 har beviljats. Det medför att de 30 kilometer bilglesa* sträckorna från 2013 förlängs till ca 80 kilometer 2014. På östra sidan av Vättern var ifjol sträckan mellan Ödeshög och Gränna bilgles och i år utökar man med sträckan Motala – Ödeshög vilket medför att hela vägen från starten i Motala ner till Gränna blir bilgles. På västra sidan är det avtagsvägen från väg 195 vid Norra Fågelås som berörs. Totalt blir ca 80 av de 300 kilometerna bilglesa (knappt 27 procent av sträckan).

– Vi arbetar ihärdigt och  målmedvetet tillsammans med Trafikverket kring detta och förra årets tre mil var en stor framgång. Att vi på ett år kan utöka de bilglesa milen med ytterligare ca fem mil är en mycket positiv utveckling, säger Vätternrundans VD, Eva-Lena Frick.

Men givetvis arbetar Vätternrundan vidare med ytterligare utveckling för att nå det långsiktiga målet på 100 procent. Målet för jubileumsåret 2015 är att uppnå ca 50 procent bilglest.

*Bilglest är lika med motorfordonstrafik förbjuden. Med undantag av till exempel service-, utrycknings- och boendetrafik.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten