Frågor & svar

 • Vad gör jag om jag inte fått en plats?

  Kölistan

  Alla de som inte fick en plats den 4:e november har placerats i kölistan i den ordning anmälan kom in. Det innebär att om platser inte betalas så kommer dessa tillsättas från kölistan uppifrån. Om man får en plats via kölistan kommer man få ett mail som berättar hur man går till väga.

  Klassikeranmälan

  Klassikerdeltagare som fullföljt skidloppet 2016 i Öppet Spår, Vasaloppet eller Engelbrektsloppet och som inte har en startplats i Vätternrundan 2016 är välkomna med sin anmälan. Anmälan sker på Mina Sidor. Läs mer om Klassikeranmälan här!

  Transferperioden

  Efter Klassikeranmälan är avslutad öppnar vi vår transferperiod. Det innebär att man då (och endast då) får köpa och sälja startplatser i Vätternrundan. Affären fullbordas sedan på Mina Sidor och den sålda platsen registreras på den nya köparen och blir giltig. Läs mer om platsöverlåtelse här!

    
 • Min kompis och jag har fått olika starttider och har betalat våra respektive startplatser. Hur gör vi för att hamna i samma grupp?


  I mån av plats kan ni göra ett startgruppsbyte i Motala i samband med loppet. Detta görs vid ”Ändringar” i mässområdet nere vid hamnen till en kostnad av 200 kr.

    
 • Hur loggar jag in på Mina Sidor?

  Du behöver ett kundnummer och ett lösenord. Om du har kört något av våra lopp sedan 2001 så har du redan de uppgifterna. Om du glömt dessa kan du på Mina Sidor begära ut uppgifterna igen, under förutsättning att du har tillgång till den mailadress som finns lagrad hos oss. Skulle du inte ha tillgång till mailen måste du kontakta kansliet (0141-22 32 90). Klicka på ”Jag är ny kund” om du inte deltagit tidigare och registrera dina uppgifter.

    
 • Jag har beställt nya inloggningsuppgifter men får inte dessa till min e-post, varför?

  Kontrollera ditt Spam-filter, ibland hamnar e-post där. Annars kontakta kansliet på telefonnummer 0141-22 32 90 så hjälper vi dig.

    
 • Hur tar jag bort min intresseanmälan?

  Om du behöver göra om eller ta bort din intresseanmälan går du till Mina Sidor, klickar på ”Anmälningar” i den blå menyn och väljer lopp.
  Du kommer då till din sida för din intresseanmälan och längst ut till höger ser du en soptunnesymbol.
  Klicka på den och klicka Ok när du får frågan.
  Därefter är din anmälan borttagen och du kan göra en ny intresseanmälan.

    
 • Måste jag bekräfta min/gruppens intresseanmälan?

  Nej, din eller gruppens intresseanmälan stängs per automatik när Mina Sidor stängs kl 12.00 på anmälningsdagen.

    
 • Anmälningskoden har 12 tecken (13 med bindestreck)

  Anmälningskoden är 12 tecken lång (123456-abcdef). MEN! Bindestrecket ska med vilket gör det till 13 tecken.

  Alltså ska hela koden INKLUSIVE bindestreck skrivas eller klistras in!

    
 • Hur fungerar anmälan till Vätternrundan?

  Till Vätternrundan måste du göra en intresseanmälan för att få den anmälningskod som du anmäler dig med den 4:e november. Du går till Mina Sidor och väljer om du vill skapa en grupp, ansluta till en grupp eller cykla själv. Du får då din anmälningskod. Därefter måste du önska starttid innan du bekräftar din intresseanmälan. Sedan väntar du till anmälningsdagen den 4:e november och klistrar in din anmälningskod. Om du blivit tilldelad en plats får du ett mail om detta och har i och med det fem dagar på dig att betala för att bekräfta din plats. Läs mer om anmälan här!

    
 • Vad är lojalitetsprogrammet?

  Det är till för att premiera de cyklister i Vätternrundan som återkommer år efter år. Kraven är att du ska ha genomfört minst tre Vätternrundan under de senaste sex åren. Du måste genomföra intresseanmälan och anmälan som vanligt men om du fyllt i på Mina Sidor att du vill utnyttja lojalitetsprogrammet kommer du att tilldelas en plats om du inte tilldelas en i den ordinarie anmälan.

    
 • Vad är platsöverlåtelse och hur fungerar det?

  Under perioden 26 mars till 18 maj är vår transferperiod. Du ges då, och endast då, möjlighet att köpa och sälja en startplats i Vätternrundan (OBS! Vätternrundan säljer inga platser efter 4 november. Du får hitta köpare/säljare på till exempel tradera.se eller blocket.se). Platsöverlåtelse är även tillåtet i Tjej- och Halvvättern. Läs mer om det på siten: VätternrundanTjejvättern och Halvvättern

    
 • Jag vill cykla tillsammans med vänner. Hur anmäler jag oss som en grupp?

  FÖR ALLA LOPP:
  En person skapar gruppen på Mina Sidor och blir då gruppledare. Gruppledaren väjer ”Skapa en grupp” och erhåller en anmälningskod som ges ut till övriga i gruppen. Observera att samtliga gruppmedlemmar måste ha ett konto hos Vätternrundan. Det registrerar man på Mina Sidor. Gruppmedlemmarna loggar in på Mina Sidor och väljer aktuellt lopp, klickar sedan på ”Gå med i grupp” och fyller där i anmälningskoden.
  FÖR HALVVÄTTERN OCH TJEJVÄTTERN:
  När gruppledaren ser att alla finns med i gruppen klickar han/hon på ”bekräfta/betala grupp”. Då sätts starttiden och gruppen stängs. Efter detta moment kan inga fler läggas till i gruppen.
  FÖR VÄTTERNRUNDAN:
  På anmälningsdagen, den 4 november, går gruppledaren in och anmäler gruppen med anmälningskoden.

    
 • Hur fungerar anmälan till Tjej- och Halvvättern?

  Du går till Mina Sidor och väljer om du vill skapa en grupp, ansluta till en grupp eller cykla själv. Du får då din anmälningskod. Därefter måste du önska starttid innan du bekräftar din anmälan. Därefter har du fem dagar på dig att betala för att bekräfta din plats. Läs mer om anmälan: Tjejvättern, Halvvättern

    
 • Jag ska välja önskad starttid, men vissa tider är rödmarkerade. Är dessa starttider fulltecknade?

  Nej, dessa tidsintervaller påvisar endast att de är eftertraktade tider som många vill ha. Gul är mindre eftertraktade tider och grönt är minst eftertraktade.

    
 • Jag har råkat klickat på knappen ”Bekräfta/betala” innan alla gruppmedlemmar hunnit gå med i gruppen. Vad gör jag?


  Om ingen i gruppen har hunnit betala sin plats går detta att ordna. Varje gruppmedlem måste gå in på Mina Sidor, klicka på ”Anmälningar” och aktuellt lopp. Längst till höger efter namnet finns en soptunne-symbol. Klicka på den och din anmälan tas bort och ni kan göra om anmälan på nytt.

  Detta gäller bara TJEJVÄTTERN och HALVVÄTTERN!

    
 • Hur fungerar klassikeranmälan?

  Efter Vasaloppet 2016 kan du som genomfört något av skidloppen under Vasaloppsveckorna (inklusive Engelbrektsloppet) anmäla dig på klassikerplatserna. Läs mer här!

    
 • Jag har blivit sjuk/skadad och kan inte delta. Hur gör jag?


  Om du har tecknat Startklarförsäkringen kontaktar du först Folksam på telefonnummer 0771-96 09 60. Därefter kontaktar du Vätternrundans kansli på telefonnummer 0141-22 32 90 eller mejla info@vatternrundan.se som avanmäler dig. Har man inte tecknat startklarförsäkringen görs tyvärr ingen återbetalning av startavgiften.

    
 • Jag har fått förhinder och kan inte delta. Hur avanmäler jag mig?

  Kontakta kansliet på telefonnummer 0141-22 32 90 eller mejla info@vatternrundan.se. Vätternrundan återbetalar inte din startavgift.

    
 
vatternrundan.se > Cykla > Vätternrundans ambassadörer för 2017 är utsedda

Vätternrundans ambassadörer för 2017 är utsedda

 
 
12 december

ambassadorer2017_570x305

 

Vätternrundan kommer även under 2017 att ha videobloggande ambassadörer innan och under sina lopp. Det var inför loppen 2016 som Vätternrundan tillsammans med sina samarbetspartners Stadium, Bianchi, Crescent, Enervit och Craft försåg utvalda ambassadörer med allt ifrån cykel, träningkläder, näring och träning. Och kamera såklart. Under 2017 kommer även Shimano, Aktivitus och Peppster vara med och bidra under ambassadörernas resa fram till målet i Motala. Över 80 intresserade skickade in sina ansökningar och idag kan Vätternrundan presentera vilka tre ambassadörer som valts ut.

TJEJVÄTTERN 100 KM | Annika Stark, 38 år, Funäsdalen
Annika är den personliga tränaren och deltidsbrandmannen som gärna ger tips om träning och hälsa, som varvar cykling med yoga, tyngdlyftning med poesi. Hon bor tillsammans med sin sambo Christian och katten Doris i vacker fjällmiljö i Funäsdalen. Intresset för landsvägscykling fick Annika för tio år sedan, då hon antog utmaningen att cykla världens största motionslopp Vätternrundan – sedan den dagen har cykel-CV:et fyllts på med starter i både Tjejvättern och Halvvättern. Under sin ambassadörstid kommer vi få följa Annika i hennes helhjärtade satsning mot en riktigt snabb Tjejvättern. Hon kommer ta sig an utmaningen tillsammans med CK SubXX och i cykelkalendern 2017 finns sedan tidigare träningsläger och starter i andra lopp inplanerade. Vägen fram till Tjejvättern kommer vi kunna följa i Annikas videoblogg.

VÄTTERNRUNDAN 300 KM | Ellinor Falkebo Nygren, 41 år, Nybro
Ellinor beskriver sig själv som en helt vanlig medelålders och medelmåttig motionär som upptäckt att en cykel är (nästan) allt du behöver för att bli lycklig. Hon bor tillsammans med sin man Tomas och schärfärtanten Vilda i en småländsk ”Bullerby” strax utanför Nybro. Till vardags arbetar hon som enhetschef för kommunens integrationsenhet för vuxna nyanlända och deras familjer. Vi kommer att få följa Ellinors väg upp från soffan, över den där tröskeln och tillbaks till träningsglädjen, stoltheten och cykellyckan. Dessutom har hon siktet inställt på En Svensk Klassiker. Under sin ambassadörstid kommer Ellinor bland annat ta oss med på cykelturer på Öland och veckan innan Vätternrundan beger hon sig, på cykelsadeln, ner till Sweden Rock Festival och laddar med fem dygns rockkalas. Så sent som i år cyklade Ellinor sin första Vätternrundan, en runda som bestod av närmare 220 km sång, sedan blev hon trött och höll tyst. Hur mycket sång det blir under Vätternrundan 2017, det återstår att se i Ellinors videoblogg.

MTB-VÄTTERN 45 KM | Håkan Sjöström, 50 år, Västerås
Håkan är motivationsspridaren som med skräckblandad förtjusning tar sig an sin fjärde Vätternrundan och dessutom sin första MTB-Vättern någonsin nästa år! Han bor med yngsta dottern och frun Tina i Västerås och till vardags arbetar Håkan på ett forskningsbaserat läkemedelsföretag. När han inte umgås med familjen, sitter i bastun eller tvättar bilen ägnar han sig gladeligen åt motion på ett eller annat sätt, gärna skidor, löpning eller innebandy. Under sin ambassadörstid kommer vi få följa med Håkan på en både fängslande och inspirerande resa fram till hans första start i MTB-Vättern. Han kommer även krydda sin ambassadörstid med små praktiska tips och ”lite galna idéer”. Vad de galna idéerna kommer bestå av, det återstår att se i Håkans videoblogg.

Ambassadörsskapet inleds med en partnerträff/kickoff i Motala den 20:e januari nästa år och därefter kommer ambassadörernas vardag kunna följas på Cykla.se och vatternrundan.se

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten