Vätternrundan väljer Fluid

Den strategiska reklambyrån Fluid blir Vätternrundans strategiska partner.

Det ikoniska cykelloppet Vätternrundan väljer reklambyrån Fluid som strategisk partner. Arbetet ska mynna ut i ett kommunikationskoncept som bidrar till en varumärkesförflyttning.

– Vi på Fluid är väldigt glada över att få chansen att stötta en av Sveriges främsta motionsinstitutioner i deras stundande varumärkesförflyttning och inspirera fler människor till rörelse, säger Andreas Hult, VD, Fluid.

– Vi ser verkligen fram emot att påbörja arbetet. Vätternrundan är ett starkt varumärke med lång historia och med hjärtat i engagerande frågor. Det skapar fantastiska förutsättningar för träffsäker kommunikation, säger Fredrik P. Johansson, Creative Director, Fluid.

Evenemangs- och upplevelsebranschen och mer specifikt motionsloppsvärlden genomgår en positiv förändring. Det gäller även inom cyklingen som strävar efter att nå ut till ännu fler.

– Vi har en stark tro på vår produkt och inser att vi behöver hitta nya angreppssätt för att fler ska upptäcka Vätternrundans fantastiska lopp. Fluid möter våra förväntningar genom sitt engagemang, kunskap och strategiska rådgivning. Vi ser verkligen fram emot att påbörja vårt samarbete, säger Oskar Sundblad, VD för Vätternrundan

Konkurrensen inom evenemang och upplevelser ökar ständigt och konsumtionstrenden i motionsloppbranschen har förändrats. För cykelbranschen handlar det dessutom om att nyansera bilden av cykling för att attrahera flera deltagare.

– Vi har en produkt som har framtiden för sig, men nya villkor kräver nya grepp, för att visa Vätternrundans storhet och särprägel. Fluid checkade alla våra boxar när det kommer till kunskapsutbyte och strategiskt bollplank. Vi ser mycket fram emot att påbörja vårt arbete tillsammans, säger Oskar Sundblad, VD, Vätternrundan.

Mer om Fluid
Fluid är en idédriven och strategisk reklambyrå som tar form utifrån varumärkets behov för att leverera slagkraftig kommunikation som skapar effekt för verksamheter. Fluid erbjuder full produktion inom design, film, foto, ljud & webb samt tjänster inom sök & SoMe.

Mekonomen och Vätternrundan ingår partnerskap

Mekonomen förstärker sitt koncept Vardagsäventyr genom ett nytt partnerskap med Vätternrundan, en av världens största cykelutmaningar. Som officiell partner till Vätternrundan, är Mekonomen nu en del av det välkända evenemanget som årligen lockar tiotusentals motionärer från hela världen till Motala. Vätternrundans lopp, som äger rum i juni varje år, erbjuder en unik plattform för Mekonomen att engagera sig i cyklingens värld.

Mekonomen fördjupar sin satsning på konceptet Vardagsäventyr och nästa steg innebär bland annat ett officiellt partnerskap med Vätternrundan. Mekonomen kommer att finnas på plats i Motala i samband med Vätternrundans cykelvecka som pågår mellan den 7-15 juni.

– Både jag och mina kollegor är oerhört stolta över detta partnerskap och ser med spänning och glädje fram emot de kommande evenemangen tillsammans med världens största cykelutmaning; Vätternrundan, säger Susanna Carlander Grafström, marknadschef Mekonomen Company.

Mekonomen kommer påbörja sitt partnerskap inför 2024 års upplaga av Vätternrundan och i samband med årets cykelutmaningar kommer Mekonomen också att lansera en officiell produkt, framtagen exklusivt för Vätternrundan.

– Deltagare och besökare kommer ha både nytta och glädje av vårt koncept Vardagsäventyr och Vätternrundan är verkligen ett fantastiskt tillfälle för oss att möta och engagera vår målgrupp ”där det verkligen händer” och där många av våra produkter kommer till sin fulla rätt, säger Susanna Carlander Grafström.

Mekonomens officiella produkt för Vätternrundan kommer ha ett tydligt fokus kopplat till Vardagsäventyr och cykling. Produkten kommer presenteras på Mekonomens hemsida samt i Vätternrundans digitala kanaler. Produkten kommer finnas till försäljning i Mekonomens eventyta i Motala i samband med Vätternrundan. Ett flertal andra produkter och aktiveringar, även de kopplade till cykling och Vardagsäventyr kommer också att finnas på display samt till försäljning i Mekonomens eventyta.

– Vi ser verkligen fram emot att få påbörja vårt partnerskap tillsammans med Mekonomen. Praktiska lösningar och produkter för att ta sig till cykelsemestern, träningen och självklart våra lopp värdesätts högt av våra deltagare. Våra besökare kommer ha stor glädje av deras eventyta och produkterna kopplat till konceptet Vardagsäventyr, säger Jessica Nilsson, sponsringsansvarig på Vätternrundan.

Mekonomens koncept Vardagsäventyr syftar till att förenkla bilägarens önskade vardagsäventyr. Oavsett om det är bilresan till en skidsemester, en cykeltur i skogen eller kajakpaddling så har Mekonomen tillbehören som förenklar bilresan till och från bilägarens Vardagsäventyr. Det kan alltså röra sig om exempelvis cykelhållare, takbox, kajakhållare eller takräcken, samtliga förpackade i en ny konceptkategori för att förenkla för bilägaren.

För ytterligare information, kontakta:
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan
Tel: 070-515 58 90
E-post: jessica.nilsson@vatternrundan.se

Mer om Mekonomen
Mekonomen erbjuder både service och reparation av bilar och har ett stort utbud av produkter, både på webben, i butik och verkstad runt om i landet.

Mekonomen vill bidra till en aktiv livsstil för alla. Detta genom sitt koncept Vardagsäventyr där man möjliggör för enklare och smidigare resor med bilen, till och från de små och stora vardagsäventyren.

Mekonomen är en del av Mekonomen Company, Sveriges ledande aktör inom service- och eftermarknad för fordon.

Vätternrundan delar ut 9 miljoner kronor till föreningslivet

Funktionär, Vätternrundan

Varje år delar Vätternrundan ut stora summor tillbaka till idrotten. Under 2023 har 80 föreningar fått ta del av 9,3 miljoner kronor. En ökning med en halv miljon sedan förra året.
– Det känns fantastiskt att våra lopp kan generera så mycket tillbaka till föreningslivet, säger Oliver Henriksson på Vätternrundan.

Mer än 4 000 funktionärer från 80 föreningar runt Vättern hjälpte till under Cykelveckan i somras. Ideella krafter som ser till att hela arrangemanget flyter och att cyklisterna kan njuta under loppen. Från att vara funktionärer vid väg och köra följebilar till att dela ut mat till alla tusentals deltagare.
– Alla funktionärer är en förutsättning för att loppen ens är möjliga att genomföra och vi är ytterst tacksamma för alla som ställer upp, säger Oliver Henriksson.
– Ännu roligare är att våra funktionärer är så otroligt hjälpsamma och de får väldigt höga betyg av cyklisterna i alla undersökningar. Det gör oss både glada och stolta.

Drygt 20 procent av startavgiften går varje år tillbaka till idrotten. I år var den summan totalt 9,3 miljoner kronor – som går till att stärka ekonomin hos mängder av idrottsföreningar.
– Det är vårt sätt att tacka för deras enorma jobb. Vi har sett otaliga projekt genom åren som har kunnat genomföras tack vare Vätternrundan-pengarna, vilket känns fantastiskt kul. Då vet vi att de gör nytta, säger Oliver Henriksson.

Många av funktionärerna återkommer år efter år. En av dem är Motalabon Krister ”Challe” Karlsson, som i somras dessutom hade tre pass för tre olika föreningar. Först vid cykelförvaringen med Motala AIF Hockey, därefter som funktionär vid väg för såväl Tjällmo-Godegårds OK som Godegårds SK på olika ställen.
– Det är otroligt kul och jag mår bra av att hjälpa till. Jag har alltid varit en föreningsmänniska, så för mig känns det självklart att ställa upp. Att jag är med i ganska många föreningar gör dessutom att jag får vara med lite överallt, säger ”Challe” och skrattar.

För sina insatser belönar Vätternrundan honom med utmärkelsen Årets funktionär 2023. Strax före jul blev han överraskad i sitt hem med både blommor, choklad och en massagepistol.
– Det var en riktig höjdare. Jag blev ställd, men förstod ganska snabbt vem det var som hade nominerat mig. Det känns fantastiskt och nu har vi den stora blombuketten mitt på köksbordet hemma, säger en stolt pristagare.

Du kommer tillbaka nästa år igen?
– Självklart. Vätternrundan är en riktig fest och det är så mycket som händer runt omkring. Hela Motala växer och det är kul att få vara en del av det. Jag kan verkligen rekommendera det.

En uppmaning som Vätternrundan delar. Och Oliver Henriksson ser gärna att fler engagerar sig som funktionärer.
– Det finns definitivt plats för fler. All hjälp som vi kan få tar vi tacksamt emot. Nästa år hoppas vi kunna ge tillbaka ännu mer pengar till föreningslivet.

Är din förening intresserad av uppdrag i samband med Vätternrundans arrangemang?
Då är ni varmt välkomna att skicka in en ansökan, där ni kortfattat beskriver er förening, hur många medlemmar ni är och vilken verksamhet ni bedriver.

Projektledare sökes till Vätternrundan

Vill du bli en del av vårt team på Vätternrundan? Vill du arbeta med världens största motionsarrangemang inom cykel? Vill du vara med och leda utvecklingen inom cykling och få fler att cykla, då ska du söka detta jobb. Vi söker nu en projektledare med inriktning mot arrangemang!

Din roll
Som projektledare hos oss kommer du att bli involverad i det mesta! Du kommer att få arbeta i projektform kring alla våra arrangemang, med syftet att öka vår struktur och effektivitet på nya sätt för att gynna våra arrangemang och deltagare. Exempel på projekt som du kommer att bli involverad i är cykelveckans etablering, Vättern Bike Games, nya arrangemang, mässor och partneraktiveringar.

Du har en samordnande roll och i detta ingår att ta fram kort- och långsiktiga projektplaner samt följa upp projekten så att de fortskrider framåt gentemot våra gemensamma mål.

Din roll innebär att förmedla information och hålla andra informerade, tydligt och enkelt både muntligt och skriftligt, vilket kräver god kommunikationsförmåga. Tjänsten innebär hög nivå av samarbete och samverkan, för att få projekten att fungera optimalt och nå sina mål. Tjänsten innehåller strategiska inslag, men är ytterst operativ. För oss på Vätternrundan, innebär det att du ena dagen deltar i strategiska diskussioner med ledningsgruppen och nästa dag använder din praktiska kompetens, till exempel för att organisera evenemangsområdet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en god erfarenhet av projektstyrning, gärna mot event eller tjänstebranschen. Du har en eftergymnasial utbildning och kan ha formella meriter mot projektledning. Vi lägger dock större vikt vid dina erfarenheter och personliga egenskaper, än formella meriter. Du har en hel verktygslåda att ta till gällande projektledning, som du gärna använder i denna roll.

Som person gillar du att ta täten och få verka i en koordinerande roll. Du har god förmåga till planering och struktur. Din personlighet kommer till sin rätt i denna utåtriktade roll, med god samarbets- och kommunikationsförmåga, du inser värdet av goda relationer. Du använder gärna den senaste tekniken för att driva dina projekt. Sist men inte minst behöver du ha körkort, samt goda kunskaper i svenska och engelska i denna roll.

Vad erbjuder vi?
Vätternrundan arrangeras av Motala AIF Idrottsallians och vi erbjuder en unik tjänst som bidrar till Hälsa, Utmaning och Gemenskap. Sist men inte minst främjar Vätternrundan intresset för cykling som motionsform! För rätt person finns stora möjligheter att få vara med och påverka utvecklingen på Vätternrundan. Vi är 10 engagerade medarbetare som ser fram emot att välkomna dig till vårt team!

Är du intresserad?
Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta Rekryteringskonsult Johanna Andersson på EISS Rekrytering & Search. Hon svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt på Vätternrundan. Rekryteringskonsult Johanna når du via telefon 070-272 62 66 eller johanna.andersson@eissrekrytering.se.

Sista ansökningsdag är den 12 november. Vi genomför löpande urval och tillsättning sker enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

EISS Rekrytering & Search är ett specialistbolag inom rekrytering med säte i Norrköping. Genom sin specialistkompetens inom området, marknadsledande system och innovativa fokus vill de lyfta rekrytering till en ny nivå. Deras mål är att etablera sig som Östergötlands mest eftertraktade bolag inom rekrytering och deras vision är att erbjuda den bästa kund- och kandidatupplevelsen på marknaden. Mer information finns på www.eissrekrytering.se

Vätternrundan ingår samarbete för jämlik hälsa

Parasport_Vatternrundan

Alla ska ha möjlighet att ha en rolig och meningsfull fritid, oavsett förutsättningar. Därför arbetar Vätternrundan, Svenska Cykelförbundet, Svenska Triathlonförbundet och Fritidsbanken Sverige tillsammans för att barn/unga och personer med funktionsnedsättning ska få möjlighet till en social och aktiv gemenskap, på lika villkor.

Stillasittandet bland barn och unga är fortsatt högt. Bland personer med funktionsnedsättning är problemet särskilt stort. Pandemin slog hårt mot parasporten som våren 2022 hade tappat 62 procent aktiva. Samarbetet syftar till att öka möjligheten och intresset bland personer med funktionsnedsättning och barn och unga till en aktiv fritid.

En social kontext, gemenskap och en aktiv fritid har positiva effekter på såväl den fysiska som psykiska hälsan. Att få hjälp med utrustning och möjlighet att prova på, i en inspirerande kontext, är nycklar som tillsammans skapar förutsättningar för att fler ska ta steget.

– Att göra skillnad för dessa målgrupper är jätteviktigt för oss. Vi vill att fler ska ha möjlighet att vara aktiva oavsett förutsättningar och effekterna blir så mycket större när vi jobbar tillsammans, säger David Mathiasson, verksamhetschef för Fritidsbanken Sverige.

Vätternrundan är ett av världens största motionslopp på cykel och engagerar årligen tiotusentals motionärer, såväl nationellt som internationellt. Loppen är både en hälsoutmaning och en folkfest.

– Som motionslopp är det viktigt att visa att alla kan delta, på sina villkor. Vi är särskilt stolta över det här samarbetet som belyser en fråga som allt för ofta hamnar i skymundan. Vi hoppas allt flera individer ska bli inspirerade att prova och att fler aktörer inom idrotts- och företagsvärlden ska bidra till att integrera den här gruppen i sina processer, berättar Jessica Nilsson, sponsringsansvarig på Vätternrundan.

Under Cykelveckan 2024 kommer spännande saker att hända som inspirerar till rörelse bland såväl aktiva som ännu ej aktiva motionärer. I samband med Minivättern den 9 juni kommer vi erbjuda ett kortare prova på-lopp med anpassade cyklar. Den som vill köra prova på-loppet, kan anmäla sitt intresse via denna länk.

För ytterligare information, kontakta:
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan
Tel: 070-515 58 90
E-post: jessica.nilsson@vatternrundan.se

Om Fritidsbanken Sverige
Fritidsbanken Sverige är en ideell förening där kommuner är medlemmar. Det finns 130 stycken fritidsbanker runt om i Sverige, från norr till söder. Verksamheten samlar in sport- och friluftsutrustning, även parasportutrustning, som inte används och lånar ut gratis till alla. Fritidsbanken samlar den sociala, miljömässiga och ekonomiska dimensionen i en verksamhet och är ett starkt förankrat koncept, både lokalt och nationellt. www.fritidsbanken.se

Om Svenska Cykelförbundet
Paracykel är en gren i Svenska Cykelförbundet och har varit det sedan 2003. Inom Paracykel arbetar vi för att få fler personer med funktionsnedsättning  att börja cykla, både som motionär men också i landslagsverksamhet. Vi jobbar också för att fler cykelföreningar ska ha kunskap och inkludera paracykel i deras verksamheter.
www.scf.se/paracykel

Om Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Sedan tre år tillbaka pågår projektet Triathlon för Alla, som ska skapa förutsättningar för att inkludera personer med funktionsnedsättning i ordinarie triathlonverksamhet. Det innebär bland annat stöd och utbildning av aktiva, ledare, arrangörer och föreningar, prova-på tillfällen, certifiering av personer som kan klassificera inom paratriathlon samt klassificering av paratriathleter.
https://www.svensktriathlon.org/paratriathlon

Så förbättrar vi Cykelveckan till 2024

UPPDATERAD: 2023-08-22

Årets stora cykelfest är precis avslutad. Men redan nu kan vi presentera ett antal nyheter till Cykelveckan 2024 som ska göra folkfesten ännu större.
– Vi vill alltid utveckla våra arrangemang och det här hoppas vi gör att fler kan uppleva såväl våra lopp som den magiska stämningen i Motala, säger Oskar Sundblad, vd på Vätternrundan.

De största förändringarna sker under den första lopphelgen. Då flyttar MTB-Vättern dag från fredag till söndag, då även Minivättern och Skoj med hoj-aktiviteterna ska äga rum. Det innebär i sin tur att Halvvättern byter dag från söndag till lördag, och går samma dag som Tjejvättern och Vätternrundan 100 km.
– Vi vill få arrangemangen så bra som möjligt. Att lägga alla lopp på helgen gör att vi kan erbjuda dem till fler deltagare, säger Oskar Sundblad.

Sedan MTB-Vättern kom tillbaka i loppschemat 2016 har det ägt rum på fredagen och varit starten på Cykelveckan. Men det har också inneburit att det mestadels har varit lokala deltagare i loppet. Precis som måndagens Minivättern och Skoj med hoj.
– Vi har lyssnat på våra deltagare och med den här förändringen får fler möjlighet att vara med. Mer folk skapar också en ännu större folkfest.
– Precis som det blir på lördagen då vi samlar tre lopp som avslutas med en stor gemensam after bike på kvällen.

Men även om mountainbikeloppet flyttar till helgen kommer det fortfarande att bli fartfyllt i Motala fredagen den 7 juni. Då ska nämligen Cykelveckan invigas, något som Oskar Sundblad hoppas ska locka mängder av folk till centrum.
– Vi vill inte avslöja allt ännu, men vi kan lova att det blir grymt och en riktig fest.

Till den andra helgen då Cykelveckans stora höjdpunkt – Vätternrundan 315 km – körs är det inga förändringar, utan den cyklas som vanligt under fredag och lördag.

Grundläggande information om Cykelveckan 2024

Anmälan

  • Anmälan till MTB-Vättern 25/50 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km och Halvvättern 150 km öppnar 1 september.
  • Den 1 september öppnar även det första av två anmälningssteg för Vätternrundan 315 km, och stänger 23 oktober. Två dagar senare, den 25 oktober klockan 19.00, öppnar det andra och sista anmälningssteget – huvudanmälan.

Datumen
Fredag 7 juni – Invigning av Cykelveckan.
Lördag 8 juni – Tjejvättern** (starttid 07.30), Halvvättern** (starttid 10.00), Vätternrundan 100 km** (starttid 13.00).
Söndag 9 juni – MTB-Vättern (starttid 08.00), Minivättern 17.00, men Skoj med hoj-aktiviteterna börjar redan 12.00.
Fredag 14 juni – lördag 15 juni – Vätternrundan 315 km (precis som tidigare)

** Loppet kommer även att kunna genomföras på hemmaplan, om du t.ex. vill gå i mål med flera En Svensk Klassiker (Halva/Tjej/Korta). Anmälan till hemmaloppen öppnar i januari 2024.

ICA älskar Vätternrundan

”Brorsan är fortfarande skyldig mig en veckas arbete” – ICA-handlaren Magnus slog vad om Vätternrundan

Från det stora evenemanget till de minsta motionsloppen. Från storstad till småstad till glesbygd. ICA:s logotyp sitter på snart sagt varje svenskt lopp, tack vare enskilda ICA-handlare som brinner för just sin lokala idrottsrörelse. För Magnus Eriksson på ICA Supermarket Charlottenborg i Motala är Vätternrundan en självklar höjdpunkt på året.

Din ICA-handlare är en eldsjäl! Jo, faktiskt. Alla ICA-butiker ägs av fristående entreprenörer och många av dessa drivs av ett starkt, lokalt engagemang. Just därför har ICA genom decennierna varit en av den svenska idrottsrörelsens allra flitigaste sponsorer. Precis som att en ICA-butik är ett nav i lokalsamhället är ju idrottsföreningen också ett. Den ger invånarna på orten tillgång till en meningsfull fritid, håller i gång barn och ungdomar, anordnar lokala evenemang och bygger ovärderlig gemenskap. Ett så viktigt lokalt arbete vill självklart de lokala ICA-handlarna vara med och bidra i.

Det är inte ICA centralt som bestämmer hur och vad ICA-handlarna ska sponsra, utan initiativen kommer från entreprenörerna själva. Och ofta är det närheten som styr engagemanget. För Magnus Eriksson på ICA Supermarket Charlottenborg i Motala har det varit självklart att hugga i när 23 000 cyklister rullar förbi under Vätternrundan.
– Jag har varit med och hjälpt till säkert ett trettiotal gånger, säger han.
– Alla de lokala idrottsföreningarna är med och stöttar. Man driver camping, är flaggvakter, kör följebilar, delar ut nummerlappar, allt sådant som man kanske inte tänker på men som behövs för att en så stor apparat som Vätternrundan ska fungera.

Magnus Eriksson beskriver sig själv som ”lite av en idrottsnörd”. För egen del har det dock främst varit fotbollen som legat närmast hjärtat. På 1990-talet spelade han i Motala AIF och fick uppleva både nederlag när de åkte ur Division 1 och glädje när de året därpå tog sig tillbaka. Sedan drygt 20 år driver han ICA Charlottenborg, och hans passion för idrotten märks i att företaget är en flitig sponsor för det lokala föreningslivet.
– Eftersom jag själv har ett idrottsförflutet så vet jag hur mycket även det lilla kan betyda, säger han.
– I dag kom hockeyföreningen förbi och berättade att de ska ha cup i helgen. Jag ger gärna dem bättre priser på sådant de kan sälja i kiosken, så att föreningen får in lite pengar och barnen kan få åka iväg och spela matcher. Det betyder så mycket för både ungdomarna och för staden att det finns ett levande idrottsliv.

Över hela landet är ICA-handlare engagerade i idrottsevenemang av väldigt olika karaktär. Runt Vasaloppet har handlarna längs de nio milen gått samman för att bidra till årets givna folkfest, Blodomloppet genomförs på uppåt 20 orter, där det överallt finns en lokal ICA-handlare med i kulisserna, ICA Sickla bidrar till Sicklaloppet och när O-ringen arrangeras finns nästan alltid den lokala ICA-handlaren bland arrangörerna. Listan kan göras mycket lång. Och alla har sina egna anledningar till att engagera sig i de lokala idrottsevenemangen.

ICA samarbetar även med En Svensk Klassiker och klassikerloppen, där Vätternrundan ingår. För sitt engagemang under rundan får Motalas idrottsföreningar ersättning, som möjliggör deras arbete under resten av året. Längs med de 315 kilometrarna runt banan jobbar ideella krafter i varje ort, något som Magnus Eriksson märkte när han själv cyklade loppet 2006.
– Jag fick en helt annan bild av loppet efter att jag cyklat själv. Det var en fantastisk runda, med jättefint väder. Fick man problem med cykeln mitt i natten så fanns det alltid någon där som kunde hjälpa en. Att ha cyklat själv och tagit mig i mål är absolut mitt bästa minne av Vätternrundan.

Att den mångårige funktionären alls ställde upp själv var resultatet av ett vad mellan personalen på ICA Supermarket Charlottenborg. Magnus Erikssons bror, som arbetade där vid tillfället, trodde nämligen inte att brorsan skulle klara rundan på under 12 timmar.
– Men om jag skulle göra det lovade han att jobba gratis en hel vecka i butiken, säger Magnus Eriksson.
– Jag tog mig runt på 11.40. Jag har faktiskt fortfarande en vecka gratis arbete att utkräva från brorsan sedan dess.

Runtom i landet finns mängder av lokala entreprenörer som brinner lika mycket för den lokala idrottsrörelsen som Magnus Eriksson på ICA Supermarket Charlottenborg gör. Ett rikt idrottsliv gör människor friskare, gladare och ökar känslan av tillhörighet. Med god lokalkännedom och stort nätverk har Sveriges 1500 ICA-handlare en unik möjlighet att bidra på det sätt och på de platser där stödet verkligen gör nytta. Närheten ger storheten. För ICA och för svensk idrott.

VIEW Ledger, ny partner i Vätternrundans sponsorfamilj

VIEW Ledger är ny stolt sponsor till världens största motionslopp för cyklister, Vätternrundan. Förutom att sponsra Vätternrundan och de olika motionsloppen så kommer VIEW Ledgers dotterbolag PrimeQ att ansvara för all ITservice. Ett gemensamt fokus på hälsa och hållbarhet samt servicesupport och leveranssäkerhet, var avgörande faktorer för samarbetet.

VIEW Ledger är en del av VIEW Group, en snabbväxande nordisk aktörinom ekonomi och IT. Det är dotterbolaget PrimeQ som kommer att ansvara för all IT under motionsloppenen omfattande uppgift som kräver hög servicegrad och inkluderar allt från deltagarnätverk till stationer för nummerlappsutdelning och tidtagning. Med över 20 000 deltagare måste Vätternrundans många digitala funktioner fungera på bästa sätt, något som Jessica Nilsson, sponsringsansvarig på Vätternrundan, också betonar.

– När våra event går live, så är det mängder av detaljer som ska klaffa och en stor mängd människor som ska registreras på kort tid. Under högtryck printar vi 1 000 – 1 400 nummerlappar per timme. IT-infrastrukturen är en extremt viktig del för att våra funktionärer ska kunna arbeta snabbt och effektivt och erbjuda en smidig serviceupplevelse till våra cyklister.

– Dessutom flyttar vi ut driften av viktiga kontorsfunktioner, såsom växeln, till Stadsparken och avlastar 4G-trafiken, vilket är nödvändigt när så många människor vistas på ett och samma ställe samtidigt. Därför är vi väldigt glada över att ha VIEW Ledger som samarbetspartner, berättar Andreas Lundgren, projektledare på Vätternrundan.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att få arbeta med det här arrangemanget. Självklart är det ett utmärkt tillfälle för våra vassa medarbetare att få visa sin tekniska kompetens men framför allt är det ett sätt att få vara med och bidra till ett framgångsrikt och minnesvärt cykellopp, säger Dennis Södergren, ansvarig för PrimeQs affärsområde IT.

Ett av VIEW Ledgers värdeord är ”care”, och Joseph Mogefors, vd på VIEW Ledger, förklarar hur det motiverar företagets sponsorskap.

Vi kan identifiera oss mycket med Vättenrundans alla cyklister. Vi gillar att utmana oss själva och sätta tydliga mål, men minst lika viktiga som målen är förberedelserna och vägen dit. Framgångar kan se väldigt olika ut, men när människor mår bra, har tydliga mål och både tar hand om sig själva och peppar varandra skapas en bra grund för framgång. Vi upplever att detta är en grundpelare som även gäller Vätternrundan, och därför är vi glada över att kunna vara med och sponsra detta närmast ikoniska event. 

För ytterligare information, kontakta:
Joseph Mogefors, VD VIEW Ledger AB
Tel: 070-797 12 07
E-post: jmo@viewledger.com 

Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan
Tel: 070-515 58 90
E-post: jessica.nilsson@vatternrundan.se

 

Om VIEW Ledger
VIEW Ledger och PrimeQ ingår i VIEW Group, en snabbt växande nordisk partner inom ekonomi och IT. Bolaget startades 2004 i Norge och bedriver idag verksamhet på ett 30-tal kontor i Sverige, Norge, Finland och Indien. I Sverige finns ca 250 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Lund, Norrköping, Motala, Kalmar, Västervik och Norrtälje.

Nytt seminarium under Vätternrundan: Hur kan Sverige utveckla cykelturismen?

Sverige är ett stort land med fantastiska möjligheter till cykelturism. Men hur kan turismen kopplad till landsvägscykling utvecklas? Det är en av många frågor som ska diskuteras vid seminariet ”Landsvägscykling och cykelturism – är det verkligen raka spåret?” den 15 juni under Forum Vätternrundan.

Konferensen arrangeras i samverkan med Sweden by Bike och riktar sig till cykelklubbar, motionsloppsarrangörer, turistföretag, destinationer, offentliga aktörer och alla andra som vill utveckla turism kopplad till landsvägscykling.

– Det är väldigt roligt att kunna presentera en konferens om landsvägscykling och turism i samarbete med Sweden by Bike. Utifrån sina stora kunskaper om cykelturism har de tagit fram ett specialiserat innehåll om just landsvägscyklingens möjligheter på det här området, säger Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan.

– Att cykla är roligt, hälsosamt, spännande och bra för vårt klimat. På konferensen ska vi lyfta fram allt det lustfyllda som landsvägscykling ger. Vi kommer att ha med stora namn inom cyklingen på scenen som får berätta om sin passion. Men det blir också mycket matnyttigt om regler, affärsutveckling och praktiska tips om hur man gör besökare nöjda och lockar turister, säger Katarina Bergstrand, vd för Sweden by Bike.

Konferensen är en del av Forum Vätternrundan som arrangeras den 12-16 juni under Vätternrundans cykelvecka. Forum Vätternrundan är en helt ny satsning på branschseminarier som ska samla politiker, näringsliv, offentliga aktörer, forskare och inte minst cykelbranschen. Årets seminarier kommer att handla om allt från barn och ungas rörelse till logistik, säkerhet, turism och grön omställning. Allt med avstamp i cykelns roll.

Konferensen ”Landsvägscykling och cykelturism – är det verkligen raka spåret?” arrangeras 10.00-16.30 den 15 juni i Folkets hus i Motala. Under konferensen finns det möjlighet att ställa ut, mingla och nätverka med kunniga människor om svensk landsvägscykling.

Här kan du läsa mer om seminariet och boka din plats.

Aktuell information om Forum Vätternrundan finns på forum.vatternrundan.se/branschseminarium.

För ytterligare information:
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan, 070-515 58 90, jessica.nilsson@vatternrundan.se
Katarina Bergstrand, Sweden by Bike, 070-662 41 59, katarina@swedenbybike.com

Om Sweden by Bike
Sweden by Bike utvecklar tjänster och produkter kopplade till cykelturism. Navet i verksamheten är den marknadsledande webbtjänsten swedenbybike.com som etablerades 2014. Som ett led i en nordisk strategi etablerades norwaybybike.com sommaren 2022. På ett personligt plan drivs vi av kärleken till cykling, svensk natur och kulturhistoria, folkhälsa, omsorgen om klimatet och uppfattningen att cykelturism är ett perfekt sätt att njuta av livet.

Vätternrundan utökar samarbetet med Svecia Travels – lanserar unika upplevelsepaket runt Vättern

Vätternrundan lockar tiotusentals cyklister till området kring Sveriges näst största sjö varje sommar. Och nu ska turismen öka ytterligare. Det är målet när Svecia Travels och Vätternrundan lanserar upplevelsepaket i ett utökat samarbete.
– Vi vill få fler att upptäcka våra fantastiska omgivningar, säger Jessica Nilsson, sponsringsansvarig på Vätternrundan.

Svecia Travels och Vätternrundan har haft ett partnerskap sedan lång tid tillbaka, där rese- och bokningsbyrån bland annat ansvarar för alla privatboenden under Cykelveckan. Nu tar de samarbetet ett steg vidare. I mars lanserar de en ny gemensam satsning där parterna har tagit fram unika semesterpaket.
– Vi har erbjudit liknande paket länge, men de här bygger på omgivningarna runt Vättern och där har Vätternrundan stor kunskap. För oss betyder det jättemycket att ha en så stor och proffsig organisation i ryggen, säger Anette Tilly, turism- och verksamhetsutvecklare på Svecia Travels, och fortsätter:
– Loppet gör att många får upp ögonen och skapar nyfikenhet för området, även om man kanske inte hinner semestra just då. Men det är ett väldigt starkt varumärke, såväl i Sverige som utomlands, och betyder mycket för turismen.

Jessica Nilsson på Vätternrundan är glad över det utökade samarbetet.
– Vi är experter på cykel och Svecia Travels har grym lokalkännedom. En perfekt mix, där vi tillsammans har haft ett resonemang kring vilka målgrupper vi ska rikta oss mot och vilka orter som är relevanta att stanna i.
Hon tycker också att det passar perfekt in i Vätternrundans vision om att få fler att cykla.
– Vi vill vara där cyklisterna är och vi ser att naturturismen har ökat enormt mycket de senaste åren – både antal aktiva och antal cykelleder. Många gillar att cykelsemestra och det är ett lätt insteg för att fler ska upptäcka tjusningen, säger Jessica Nilsson.

De framtagna upplevelsepaketen pågår under alltifrån två till sju dagar, där man får uppleva miljön runt Vättern från cykelsadeln. Ett landskap som bjuder på det mesta, enligt Anette Tilly.
– Det är otrolig vackert med de hissnande vyerna ned mot Jönköping, Vätterns dramatiska natur, den platta Östgötaslätten och på andra sidan där man cyklar genom skogarna. Sedan finns det även mycket historia, konst och kultur. Och så kan man stanna och bada längs vägen. Här finns helt enkelt allt, säger hon.

Det är något som Jessica Nilsson håller med om och hon rekommenderar verkligen alla att testa någon av upplevelserna.
– Fler borde helt klart upptäcka miljöerna häromkring. Att uppleva saker från cykelsadeln är väldigt enkelt och ett sätt som passar de allra flesta. Och vi har anpassat paketen för olika målgrupper, som till exempel äldre vuxna eller kompisgänget som vill ha guldkant på vardagen, säger Jessica Nilsson.

I ett första steg finns sex olika paket i erbjudandet, där det finns möjlighet att kombinera cyklingen med att besöka spa, kryssa på Göta kanal och besöka klassiska turistmål. Men redan nu finns planer att utöka med ytterligare.
– Vi ser verkligen fram emot lanseringen och har redan fler paket på lut. Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att få uppleva den fantastiska naturen häromkring, säger Anette Tilly.

Läs mer om upplevelsepaketen på vatternrundan.se/cykelpaket

För ytterligare information:
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan
Tel: 070-515 58 90
E-post: jessica.nilsson@vatternrundan.se

Anette Tilly, turism- och verksamhetsutvecklare Svecia Travels
Tel: 072-732 55 45
E-post: anette.tilly@sveciatravels.se

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten