Annons:

Stadium – toppbanner (2024)
 
vatternrundan.se > Nyheter<!--Cykla--> > En debut som gav mersmak

En debut som gav mersmak

Det som först bara skulle vara en maraton blev till En Svensk Klassiker. Måns Möller tog sig an utmaningen – och fastnade för landsvägscykling.

 
 

– Nu är man biten, säger komikern efter målgången i Vätternrundan.

Att cykla Vätternrundan har länge funnits i Måns Möllers tankar. Men det var först i somras, vid 39 års ålder som han gjorde sin debut.

Måns Möller– När jag var liten hittade jag min pappas cykelhjälm i ett förråd och då berättade han att han hade cyklat Vätternrundan. Och jag kommer ihåg att jag blev imponerad. Nu var målet att klara elva timmar, som han cyklade på då, säger Måns.

Han står i målområdet, tittar på sin cykeldator och inser att han var tre minuter från att nå sitt mål. Men missnöjd? Nej, inte direkt.

– Äh. Jag tycker att det gick bra, särskilt med tanke på att jag cyklade ensam i nästan 17 mil. Jag är ganska häftig av mig, så i höjd med Jönköping ungefär drog jag iväg från gruppen jag startade med, säger han.

Den gruppen innehöll bland annat Vätternrundans marknadschef Richard Herrey, som Måns gav en rejäl passning till när han intervjuades vid målet. Då berättade han om att de hade slagit vad om en miljon kronor om vem som kom först i mål. Till publikens glada tillrop.

– Men det var tyvärr bara ett skämt, säger komikern.

[vc_simple_quote quote=”När jag var liten hittade jag min pappas cykelhjälm i ett förråd och då berättade han att han hade cyklat Vätternrundan. Och jag kommer ihåg att jag blev imponerad. ”]

Genomförandet av Vätternrundan var Måns Möllers andra etapp av En Svensk Klassiker.

I vintras åkte han Vasaloppet ”på en jättedålig tid” och det var faktiskt tack vare en före detta landslagstränare i längdskidor som han började långdistansidrotta.

– Jag skulle springa ett maraton och började träna med Christer Skog (förbundskapten i längdskidor för såväl Sverige som Storbritannien, USA och Australien, reds. anm.). Sedan var Christer och Richard (Herrey) med och ordnade Hjärtebarnsturen, där jag cyklade för att samla in pengar till hjärtsjuka barn.

Sedan dess har han blivit rejält cykelfrälst och i uppladdningen inför Vätternrundan hade han hunnit med 60 mil.

– Det var precis lagom för att klara mitt mål. Men för att komma ner ytterligare hade jag behövt fler, säger han.

Det låter som att du kommer att komma tillbaka även 2015?

– Absolut. Det här var riktigt kul.

Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten