vatternrundan.se > Nyheter > Partner > Servicen säkrad till Vätternrundan 2024

Servicen säkrad till Vätternrundan 2024

 
 
26 June
På bilden från vänster, Oskar Sundblad VD Vätternrundan, Jessica Nilsson sponsringsansvarig Vätternrundan, Jonas Bjelkmark, Nordic Commercial Manager, Shimano Nordic.

Mitt under pågående Vätternrundan 315 km, på plats på Cykeltorgscenen i centrala Motala, tecknade Vätternrundan och Shimano avtal för ännu ett år. – Vätternrundan är en folkfest  och en samlingspunkt för så många cyklister. Det finns ännu flera cyklister i Sverige och i världen som ännu inte fått uppleva detta. Vi vill vara med och utveckla arrangemanget för framtiden, säger Jonas Bjelkmark, Nordic Commercial manager på Shimano Nordic.

Shimano Service Center är ett globalt nätverk av oberoende cykelåterförsäljare som kombinerar den bästa cykelservicen med den senaste tekniken, för att ge bästa möjliga service inför cykelsäsongen. Under Cykelveckan fanns Shimano på plats på Cykeltorget vid start- och målområdet i Motala,  med mekaniker som är certifierade genom Shimano Service Center. De hanterade flera hundra cyklar under helgen.

-Det är extra kul att serva under den här typen av arrangemang, där du möter alla typer av cyklister,  från världens alla hörn. Vi fick blandannat in en cykel i väska. Hon kom från Indien och skulle starta 20 minuter senare. Det var svettigt, men det gick. Säger Jonas Bjelkmark med ett leende.

– Shimano är en strategisk viktig partner för oss på fler olika sätt. Deras specifika kunskap inom cykling är ett av dem. Deras service är enormt uppskattad av våra deltagarna, menar Oskar Sundblad, VD på Vätternrundan.

När Shimano inte bistår Vätternrundans deltagare med service, kunskap och komponenter, så är Shimano på de största proffsloppen, som neutral servicepartner till bland annat Tour de France och La Vuelta.

Här kan du hitta ett Service Center för att förbereda cykeln inför sommarens cykelsemester eller motionslopp https://www.shimanoservicecenter.com/se/

För ytterligare information:
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig, Vätternrundan, 070-515 58 90
Jonas Bjelkmark, Nordic Commercial manager, Shimano Nordic, 018-56 16 19

Om Shimano
Shimano, som grundades 1921, har idag försäljningskontor och fabriker över hela världen. Det svenska bolaget, Shimano Nordic AB är ett grossistföretag för delar och tillbehör för cykel och fiske, med flera starka agenturer. Leverans till Sverige, Island, Finland, Norge och Danmark året runt från centrallager i Holland. Shimanos statement, ”To promote health and happiness through the enjoyment of nature and the world around us”. Vi strävar efter att tillhandahålla kvalitetsprodukter och tjänster som är pålitliga en lång tid framöver.

Om Vätternrundan
Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten