Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)
 
vatternrundan.se > Nyheter > Vätternrundan > Så förbättrar vi Cykelveckan till 2024

Så förbättrar vi Cykelveckan till 2024

 
 
18 June

UPPDATERAD: 2023-08-22

Årets stora cykelfest är precis avslutad. Men redan nu kan vi presentera ett antal nyheter till Cykelveckan 2024 som ska göra folkfesten ännu större.
– Vi vill alltid utveckla våra arrangemang och det här hoppas vi gör att fler kan uppleva såväl våra lopp som den magiska stämningen i Motala, säger Oskar Sundblad, vd på Vätternrundan.

De största förändringarna sker under den första lopphelgen. Då flyttar MTB-Vättern dag från fredag till söndag, då även Minivättern och Skoj med hoj-aktiviteterna ska äga rum. Det innebär i sin tur att Halvvättern byter dag från söndag till lördag, och går samma dag som Tjejvättern och Vätternrundan 100 km.
– Vi vill få arrangemangen så bra som möjligt. Att lägga alla lopp på helgen gör att vi kan erbjuda dem till fler deltagare, säger Oskar Sundblad.

Sedan MTB-Vättern kom tillbaka i loppschemat 2016 har det ägt rum på fredagen och varit starten på Cykelveckan. Men det har också inneburit att det mestadels har varit lokala deltagare i loppet. Precis som måndagens Minivättern och Skoj med hoj.
– Vi har lyssnat på våra deltagare och med den här förändringen får fler möjlighet att vara med. Mer folk skapar också en ännu större folkfest.
– Precis som det blir på lördagen då vi samlar tre lopp som avslutas med en stor gemensam after bike på kvällen.

Men även om mountainbikeloppet flyttar till helgen kommer det fortfarande att bli fartfyllt i Motala fredagen den 7 juni. Då ska nämligen Cykelveckan invigas, något som Oskar Sundblad hoppas ska locka mängder av folk till centrum.
– Vi vill inte avslöja allt ännu, men vi kan lova att det blir grymt och en riktig fest.

Till den andra helgen då Cykelveckans stora höjdpunkt – Vätternrundan 315 km – körs är det inga förändringar, utan den cyklas som vanligt under fredag och lördag.

Grundläggande information om Cykelveckan 2024

Anmälan

  • Anmälan till MTB-Vättern 25/50 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km och Halvvättern 150 km öppnar 1 september.
  • Den 1 september öppnar även det första av två anmälningssteg för Vätternrundan 315 km, och stänger 23 oktober. Två dagar senare, den 25 oktober klockan 19.00, öppnar det andra och sista anmälningssteget – huvudanmälan.

Datumen
Fredag 7 juni – Invigning av Cykelveckan.
Lördag 8 juni – Tjejvättern** (starttid 07.30), Halvvättern** (starttid 10.00), Vätternrundan 100 km** (starttid 13.00).
Söndag 9 juni – MTB-Vättern (starttid 08.00), Minivättern 17.00, men Skoj med hoj-aktiviteterna börjar redan 12.00.
Fredag 14 juni – lördag 15 juni – Vätternrundan 315 km (precis som tidigare)

** Loppet kommer även att kunna genomföras på hemmaplan, om du t.ex. vill gå i mål med flera En Svensk Klassiker (Halva/Tjej/Korta). Anmälan till hemmaloppen öppnar i januari 2024.

Annons:

Mekonomen – toppbanner (kampanjperiod 1, 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten