vatternrundan.se > Nyheter > Partner > Nytt seminarium under Vätternrundan: Hur kan Sverige utveckla cykelturismen?

Nytt seminarium under Vätternrundan: Hur kan Sverige utveckla cykelturismen?

 
 
26 March

Sverige är ett stort land med fantastiska möjligheter till cykelturism. Men hur kan turismen kopplad till landsvägscykling utvecklas? Det är en av många frågor som ska diskuteras vid seminariet ”Landsvägscykling och cykelturism – är det verkligen raka spåret?” den 15 juni under Forum Vätternrundan.

Konferensen arrangeras i samverkan med Sweden by Bike och riktar sig till cykelklubbar, motionsloppsarrangörer, turistföretag, destinationer, offentliga aktörer och alla andra som vill utveckla turism kopplad till landsvägscykling.

– Det är väldigt roligt att kunna presentera en konferens om landsvägscykling och turism i samarbete med Sweden by Bike. Utifrån sina stora kunskaper om cykelturism har de tagit fram ett specialiserat innehåll om just landsvägscyklingens möjligheter på det här området, säger Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan.

– Att cykla är roligt, hälsosamt, spännande och bra för vårt klimat. På konferensen ska vi lyfta fram allt det lustfyllda som landsvägscykling ger. Vi kommer att ha med stora namn inom cyklingen på scenen som får berätta om sin passion. Men det blir också mycket matnyttigt om regler, affärsutveckling och praktiska tips om hur man gör besökare nöjda och lockar turister, säger Katarina Bergstrand, vd för Sweden by Bike.

Konferensen är en del av Forum Vätternrundan som arrangeras den 12-16 juni under Vätternrundans cykelvecka. Forum Vätternrundan är en helt ny satsning på branschseminarier som ska samla politiker, näringsliv, offentliga aktörer, forskare och inte minst cykelbranschen. Årets seminarier kommer att handla om allt från barn och ungas rörelse till logistik, säkerhet, turism och grön omställning. Allt med avstamp i cykelns roll.

Konferensen ”Landsvägscykling och cykelturism – är det verkligen raka spåret?” arrangeras 10.00-16.30 den 15 juni i Folkets hus i Motala. Under konferensen finns det möjlighet att ställa ut, mingla och nätverka med kunniga människor om svensk landsvägscykling.

Här kan du läsa mer om seminariet och boka din plats.

Aktuell information om Forum Vätternrundan finns på forum.vatternrundan.se/branschseminarium.

För ytterligare information:
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan, 070-515 58 90, jessica.nilsson@vatternrundan.se
Katarina Bergstrand, Sweden by Bike, 070-662 41 59, katarina@swedenbybike.com

Om Sweden by Bike
Sweden by Bike utvecklar tjänster och produkter kopplade till cykelturism. Navet i verksamheten är den marknadsledande webbtjänsten swedenbybike.com som etablerades 2014. Som ett led i en nordisk strategi etablerades norwaybybike.com sommaren 2022. På ett personligt plan drivs vi av kärleken till cykling, svensk natur och kulturhistoria, folkhälsa, omsorgen om klimatet och uppfattningen att cykelturism är ett perfekt sätt att njuta av livet.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten