vatternrundan.se > Nyheter<!--Partner--> > Ekologiskt Guld till Vätternrundans deltagare

Ekologiskt Guld till Vätternrundans deltagare

 
 
15 March

Carlsberg Alcohol Free är Sveriges populäraste alkoholfria öl. Med cykeln i sitt DNA har Carlsberg varit branschpartner till Vätternrundan sedan 2020 och på så sätt levererat ”guldmedaljer”, i form av en ekologisk, alkoholfri Carlsberg till alla deltagare vid målgång. Nu förlängs samarbetet med ytterligare tre år.

Carlsberg har en lång historia av att samarbeta med både svensk och internationell idrott, och med sitt danska ursprung ligger cykling nära tillhands. Vätternrundan är ett av världens största motionslopp på cykel och engagerar årligen tiotusentals motionärer, såväl nationellt som internationellt. Samarbetet är mer relevant än någonsin då allt fler svenskar väljer alkoholfritt som en del av en hälsosam livsstil.

– Vi vill med vårt goda alkoholfria sortiment nå nya målgrupper och sammanhang. Vi är glada över att kunna låta fler upptäcka njutningen av en kall och törstsläckande målgång, säger Charlotte Karlstrand varumärkesansvarig för Carlsberg.

Carlsberg Alcohol Free innehåller naturligt både kolhydrater och protein som är nödvändiga för kroppens funktion. Detsamma gäller för återhämtning efter att t.ex. ha trampat pedaler och svettas på cykeln.

– Påfyllningen av mat och dryck är en viktig del av upplevelsen och återhämtningen efter ett utmanande motionslopp. Många av våra deltagare beskriver den där kalla ölen vid målgången som den totala fulländningen, berättar Jessica Nilsson, sponsringsansvarig på Vätternrundan.

Förutom alkoholfri målgångsöl till alla cyklister kommer Carlsberg även bjuda in evenemangets gäster till en ”After Bike”, med bästa läget precis intill målet och Vätterns vackra strand.

Här kan du läsa mer om samarbetet.

Om Carlsberg Sverige
We are Brewing for a Better Today & Tomorrow
Carlsberg Sverige är, med fler än 50 starka varumärken, Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Några av våra välkända och folkkära varumärken är Falcon, Carlsberg, Eriksberg, Ramlösa, Somersby och Pepsi. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hållbart företagande som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Genom att vara innovativa driver vi utvecklingen av svensk dryckeskultur, samtidigt som vi värnar om tradition, hantverk, hög kvalitet och hållbarhet. Läs mer om Carlsberg Sverige och vårt hållbarhetsarbete Together Towards Zero.

Om Vätternrundan
Vätternrundan är en del av den svenska folksjälen och ett av världens största motionslopp på cykel. Vätternrundan arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Cykelveckan – som förutom Vätternrundan 315 km innefattar Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern. Vätternrundan blev år 2013 det första idrottsarrangemanget i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, en standard för hållbarhet vid evenemang.

För mer information, kontakta:

Henric Byström, Kommunikationsdirektör, Carlsberg Sverige
Tel: 070-483 05 48
 E-post: henric.bystrom@carlsberg.se

Jessica Nilsson, sponsringsansvarig; Vätternrundan
Tel: 070-515 58 90
E-post: jessica.nilsson@vatternrundan.se

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten