Annons:

Mekonomen – toppbanner (kampanjperiod 1, 2024)
 
vatternrundan.se > Nyheter<!--Partner--> > Vätternrundan utökar samarbetet med Svecia Travels – lanserar unika upplevelsepaket runt Vättern

Vätternrundan utökar samarbetet med Svecia Travels – lanserar unika upplevelsepaket runt Vättern

 
 
3 March

Vätternrundan lockar tiotusentals cyklister till området kring Sveriges näst största sjö varje sommar. Och nu ska turismen öka ytterligare. Det är målet när Svecia Travels och Vätternrundan lanserar upplevelsepaket i ett utökat samarbete.
– Vi vill få fler att upptäcka våra fantastiska omgivningar, säger Jessica Nilsson, sponsringsansvarig på Vätternrundan.

Svecia Travels och Vätternrundan har haft ett partnerskap sedan lång tid tillbaka, där rese- och bokningsbyrån bland annat ansvarar för alla privatboenden under Cykelveckan. Nu tar de samarbetet ett steg vidare. I mars lanserar de en ny gemensam satsning där parterna har tagit fram unika semesterpaket.
– Vi har erbjudit liknande paket länge, men de här bygger på omgivningarna runt Vättern och där har Vätternrundan stor kunskap. För oss betyder det jättemycket att ha en så stor och proffsig organisation i ryggen, säger Anette Tilly, turism- och verksamhetsutvecklare på Svecia Travels, och fortsätter:
– Loppet gör att många får upp ögonen och skapar nyfikenhet för området, även om man kanske inte hinner semestra just då. Men det är ett väldigt starkt varumärke, såväl i Sverige som utomlands, och betyder mycket för turismen.

Jessica Nilsson på Vätternrundan är glad över det utökade samarbetet.
– Vi är experter på cykel och Svecia Travels har grym lokalkännedom. En perfekt mix, där vi tillsammans har haft ett resonemang kring vilka målgrupper vi ska rikta oss mot och vilka orter som är relevanta att stanna i.
Hon tycker också att det passar perfekt in i Vätternrundans vision om att få fler att cykla.
– Vi vill vara där cyklisterna är och vi ser att naturturismen har ökat enormt mycket de senaste åren – både antal aktiva och antal cykelleder. Många gillar att cykelsemestra och det är ett lätt insteg för att fler ska upptäcka tjusningen, säger Jessica Nilsson.

De framtagna upplevelsepaketen pågår under alltifrån två till sju dagar, där man får uppleva miljön runt Vättern från cykelsadeln. Ett landskap som bjuder på det mesta, enligt Anette Tilly.
– Det är otrolig vackert med de hissnande vyerna ned mot Jönköping, Vätterns dramatiska natur, den platta Östgötaslätten och på andra sidan där man cyklar genom skogarna. Sedan finns det även mycket historia, konst och kultur. Och så kan man stanna och bada längs vägen. Här finns helt enkelt allt, säger hon.

Det är något som Jessica Nilsson håller med om och hon rekommenderar verkligen alla att testa någon av upplevelserna.
– Fler borde helt klart upptäcka miljöerna häromkring. Att uppleva saker från cykelsadeln är väldigt enkelt och ett sätt som passar de allra flesta. Och vi har anpassat paketen för olika målgrupper, som till exempel äldre vuxna eller kompisgänget som vill ha guldkant på vardagen, säger Jessica Nilsson.

I ett första steg finns sex olika paket i erbjudandet, där det finns möjlighet att kombinera cyklingen med att besöka spa, kryssa på Göta kanal och besöka klassiska turistmål. Men redan nu finns planer att utöka med ytterligare.
– Vi ser verkligen fram emot lanseringen och har redan fler paket på lut. Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att få uppleva den fantastiska naturen häromkring, säger Anette Tilly.

Läs mer om upplevelsepaketen på vatternrundan.se/cykelpaket

För ytterligare information:
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan
Tel: 070-515 58 90
E-post: jessica.nilsson@vatternrundan.se

Anette Tilly, turism- och verksamhetsutvecklare Svecia Travels
Tel: 072-732 55 45
E-post: anette.tilly@sveciatravels.se

Annons:

Stadium – toppbanner (2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten