vatternrundan.se > Nyheter > Vätternrundan > Årets Vätternrundankollektion från Craft är här

Årets Vätternrundankollektion från Craft är här

 
 
12 May

Nu är den lanserad – årets Vätternrundankollektion från Craft. Ett färgstarkt sortiment med inspiration av Vätterns blå böljande vågor och djupa vatten.
– Den har alla förutsättningar att bli minst lika framgångsrik som tidigare års kollektioner, säger Andreas Andersson på Vätternrundan.

Det är två år sedan senast. Men nu har en ny cykelkollektion till Vätternrundan kommit. Den omfattar såväl tröja och byxor som t-shirt och inte minst den klassiska cykelkepsen. Bakom formgivningen ligger Crafts designer Daniel Ekelund.
 – Kollektionen är inspirerad av Vättern och har en mönsterbild som påminner om blå böljande vågor och sjöns djupa vatten. Den har även en gul färg som tillsammans med den blå basen understryker Vätternrundans koppling till En Svensk Klassiker, säger han. – För att kunna fungera tillsammans med svarta cykelbyxor och armvärmare har tröjan dessutom en svart botten nedtill samt på sidorna och axlarna.

Bekantingar är frontfigurer i lanseringen
Frontfigurer i lanseringen är två Vätternrundanbekantingar. Madelene Burgström har varit ambassadör för loppet under flera år och Johan Svensson var en av huvudpersonerna i webb-tv-serien Vägen mot målet i Motala 2019. Där fick vi följa hans resa tillbaka till cyklingen och mot Halvvättern efter att han hade råkat ut för en svår olycka året innan.
–Jag tycker att den är snygg. Det är en klassisk cykeltröja med en retro-känsla, som har bra passform. Det jag också gillar är att den går att kombinera med de tidigare kollektionerna. Ett annat plus i kanten för mig personligen är att det är samma såväl färg som design för dam och herr. Det gillar jag hellre än att det ska vara olika färgsättningar, säger Madelene Burgström och får medhåll av Johan.

Enkelt och tidlöst formspråk ger lång livstid
Andreas Andersson på Vätternrundan både tror och hoppas att kollektionen ska bli en ny succé.
– Jag tror att den har alla förutsättningar att bli minst lika framgångsrik som tidigare års kollektioner. Färgerna för tankarna till asfaltsmilen runt Vättern, de böljande rapsfälten och Vättern med sina blå skiftningar. Dessutom är formspråket enkelt tidlöst, vilket för med sig att plaggen kan leva länge. Och även fungerar i andra sammanhang – exempelvis när man tränar eller cyklar andra motionslopp.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten