vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > Vätternrundan jublar efter beskedet: ”Nu gör vi oss redo för folkfesten”

Vätternrundan jublar efter beskedet: ”Nu gör vi oss redo för folkfesten”

 
 
3 February

Med fyra månader kvar till Cykelveckan kom beskedet. Majoriteten av pandemirestriktionerna tas bort, vilket var efterlängtat på Vätternrundan-kontoret.
– Nu ska vi skapa en riktigt stor folkfest i sommar , säger vd:n Oskar Sundblad.

Under torsdagsmorgonen meddelade statsminister Magdalena Andersson att regeringen och Folkhälsomyndigheten tar bort nuvarande restriktioner och många rekommendationer från den 9 februari. Ett ganska väntat, men också väldigt välkommet besked för Vätternrundan-organisationen.
– Vi har väl i stort sett räknat med att det här skulle komma inom en snar framtid, men det var så klart ändå skönt att det kom på pränt, säger Oskar Sundblad.

Ser fram emot första ”riktiga” Cykelveckan som vd
Han tillträdde som marknadschef vintern 2020 – samtidigt som pandemin blev ett faktum – och tog sedan över som vd när Gunilla Brynell-Johansson gick i pension i somras. Nu ser han fram emot sin första ”riktiga” Cykelvecka som en del av organisationen.
– Det här har jag väntat på i två års tid. Vi fick en känsla av hur det kunde vara i höstas när vi arrangerade de framflyttade loppen. Men nu blir det som vanligt igen. Eller nej, det ska bli ännu bättre, säger Oskar.

Hur mycket betyder det här beskedet för er?
– Det var väldigt viktigt. Nu blir det lättare för oss att planera den folkfest som vi har framför oss. Både i kommunikationen och tryggheten i att vi kan få till den här riktiga härliga smältdegeln i Cykelsverige som Vätternrundan innebär.

Vad kan vi förvänta oss i sommar?
– Riktigt härlig och uppslupen atmosfär, massa människor i omlopp och en enorm cykelfest med allt vad det innebär. Mängder av cyklister, publik, musik ­­– en grym stämning på alla sätt och vis.

Hur tror du att de här två pandemiåren kommer att påverka deltagarantalet under Vätternrundan?
– Det är klart att de senaste åren har varit ett hack i kurvan och vi vet just nu inte vad det kommer att innebära i förlängningen. Men vi vet att många är extremt sugna på att träffas, umgås och göra saker tillsammans på riktigt igen. Och jag vet inget bättre sammanhang att göra det på än under Cykelveckan i Motala. Något vi önskar att alla får uppleva någon gång i livet. Nu gör vi oss redo för folkfesten.

Även Riksidrottsförbundet gladdes över dagens besked om de slopade restriktionerna.
– Vi har kommit till ljuset i en mycket mörk tunnel. Mycket har raserats i tunnelns mörker som vi nu behöver bygga upp igen. Vi kommer att komma tillbaka och bli ännu starkare än vi var innan. Men det kommer ta lång tid och kräva fortsatt stöd från regering, regioner och kommuner under flera år, säger Björn Eriksson, ordförande i RF, i ett pressmeddelande.

Cykelveckan 2022 – då går loppen

10 juni – MTB-Vättern 25/50 km
11 juni – Tjejvättern 100 km
11 juni – Vätternrundan 100 km
12 juni – Halvvättern 150 km
13 juni – Minivättern och ”Skoj med hoj”
17–18 juni – Vätternrundan 315 km

Tips! Du vet väl om att anmälningsavgiften numera ingår i friskvårdsbidraget?

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten