Annons:

CRC – toppbanner
 
vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > Oskar Sundblad ny vd för Vätternrundan

Oskar Sundblad ny vd för Vätternrundan

 
 
9 December

Oskar Sundblad har utsetts till ny vd för MAIF Idrottsallians/Vätternrundan. Han kommer närmast från rollen som försäljnings- och marknadschef för Vätternrundan och har mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom näringslivet.

– Det har varit ett mycket stort intresse för tjänsten och vi är verkligen glada över att ha rekryterat Oskar Sundblad, säger MAIF Idrottsallians ordförande Johan Andersson. Oskar har en gedigen erfarenhet från ledande befattningar i näringslivet och är väl insatt i idrottsrörelsen.

Oskar Sundblad har under det senaste året arbetat som försäljnings- och marknadschef på Vätternrundan och tar över vd-posten efter Gunilla Brynell-Johansson, som går i pension i juni. Oskar Sundblad har sedan tidigare mångårig erfarenhet från näringslivet, bland annat som försäljningschef på ICA Banken och som operativ chef på det snabbväxande IT-bolaget Aptic. Dessutom är han en flitig motionär och inbiten cyklist. Han har cyklat Vätternrundan elva gånger samt genomfört En Svensk Klassiker.

– Den kombinerade erfarenheten från både näringslivet och idrottsvärlden ser vi som mycket värdefull, säger Johan Andersson. Oskar är en erfaren och duktig ledare och har en djup förståelse för idrottsrörelsen, vilket är oerhört viktigt i det här uppdraget. Han är också väl insatt i organisationen och de möjligheter som finns framåt.

– Jag ser med stor glädje fram emot att få ta över ansvaret som vd för MAIF/Vätternrundan, säger Oskar Sundblad. För mig är det ett av de största och mest ärofyllda uppdrag man kan få.

– Det ska bli fantastiskt roligt att utveckla Vätternrundan vidare och fördjupa samarbetet tillsammans med alla duktiga kollegor, ideella krafter och Vätternrundans samarbetspartner.

Oskar Sundblad kommer under det första halvåret 2021 att sätta sig in i sin nya roll och tar formellt över vd-posten den 1 juli 2021.

Ytterligare upplysningar lämnas av
Johan Andersson, MAIF IA Ordförande, tel. 070-559 16 18
Oskar Sundblad, försäljnings- och marknadschef, Vätternrundan, tel. 0703-60 14 56

Annons:

CRC – toppbanner

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten