Annons:

Mekonomen – toppbanner (kampanjperiod 1, 2024)
 
vatternrundan.se > Nyheter > Halvvättern > VD sökes till Vätternrundan

VD sökes till Vätternrundan

 
 
9 October

Vill du bli ambassadör för en fantastisk produkt, hälsa och gemenskap?

Vätternrundan har ett tydligt syfte – att få fler att attraheras av cykling som motionsform och att ge tillbaka till idrottsrörelsen, så att fler barn, ungdomar och andra får möjlighet att uppleva den härliga gemenskap som idrottsrörelsen ger.

VD Vätternrundan
Vår nuvarande VD går i pension våren 2021 och nu söker vi Dig som brinner för idrottsrörelsen och som vill leda arrangemangen av världens största motionscykellopp.

Som VD tar du över stafettpinnen med siktet inställt på framtiden, med affärsutveckling och digitalisering som ledord. Vi ska överträffa deltagarnas förväntningar och leverera en fantastisk produkt för våra cyklister, sponsorer och samarbetspartners med säkerhet, hållbarhet och helhetsupplevelse för arrangemangen.

Tillsammans med ditt team utvecklar ni arrangemangen, identifierar nya försäljningskoncept och målgrupper, där digitalisering och sociala medier kommer att vara i fokus. Vision och resultat går hand i hand, att skapa attraktiva arrangemang som attraherar fler deltagare!

Du har helhetsansvar för verksamhet, ekonomi och personal och i ditt team har du engagerade medarbetare som ger sitt yttersta till framgångsrika lopp. Vätternrundan växlar från en tight organisation som planerar och förbereder nästa års lopp, till ett levande arrangemang med tusentals funktionärer, som kräver aktivt operativt ledarskap.

Du är en viktig ambassadör för Vätternrundans varumärke och företräder oss i sammanhang som styrelser och samarbeten med intresseorganisationer, idrottsrörelser samt sponsorer och partners. Ditt uppdrag som VD för MAIF IA Vätternrundan omfattar också i dagsläget VD rollen för Motala Idrottspark AB. Som VD rapporterar du dels till Alliansstyrelsen, dels till den styrelse som finns specifikt för Vätternrundan och tillsammans utvecklar ni verksamheten.

Vem är du?
Vi söker dig som är entreprenörsdriven, affärsfokuserad och med siktet inställt på utveckling av Vätternrundan. Du har förmågan att förstå relationen mellan det ideella och kommersiella i Vätternrundan och tar vara på kraften i organisationen när du omsätter din vision till tydliga affärsmål. Som ledare är du involverande, lyhörd och tror på att en liten bragd gör skillnad!

Du har tidigare framgångsrik erfarenhet av verksamhetsledning med fullt resultat och budgetansvar samt personalansvar, med inriktning mot affärsutveckling, marknad och försäljning. Du har också erfarenhet av styrelsearbete och det är meriterande om du har erfarenhet av idrottsrörelsen och ideellt arbete.

Du brinner för vårt varumärke och våra värderingar och det är självklart för dig att företräda verksamheten i alla sammanhang.

Varför Vätternrundan?
Vätternrundans affärsidé är att med främst utgångspunkt från Vättern och Motala erbjuda högkvalitativa, hållbara och utmanande cykel-arrangemang med glädje och engagemang. Vätternrundan ägs och drivs av Motala AIF IA som är en Idrottsallians bestående av sju MAIF-klubbar med sammanlagt cirka 1 500 medlemmar.

Vätternrundan är med sina 315 km Sveriges största motionscykellopp, ett av de största i världen och ingår i En Svensk Klassiker. Tillsammans med Halvvättern, Tjejvättern, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern har loppen årligen nära 36 000 anmälda.

Vätternrundan har en mängd tillgångar som gör Vätternrundans varumärke unikt, såsom Vättern, miljön, historien, organisationen samt alla engagerade deltagare. Rollen ger ett mervärde i att få ge tillbaka till ideella idrottsorganisationer och att motivera rörelse, för alla. Vätternrundan ger årligen drygt 10 miljoner kr till idrottsrörelsen.

Är du vår nästa VD?
Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta Rekryteringskonsult Johanna Andersson på EISS Rekrytering & Search. Jag svarar gärna på frågor och för en dialog om hur du skulle komma till din rätt på Vätternrundan. Du kan nå mig på telefonnummer 070-272 62 66 eller johanna.andersson@eissrekrytering.se. Det går också bra att kontakta nuvarande VD, Gunilla Brynell-Johansson på 0141 – 22 32 96 eller gunilla.brynell@vatternrundan.se samt styrelseordförande för Motala AIF IA Johan Andersson på 0705 – 59 16 18 eller johan.andersson@riksdagen.se.

Vi ber dig söka tjänsten via vår hemsida www.eissrekrytering.se. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningshandlingar via mail, enligt vår integritetspolicy gällande GDPR. Den sista ansökningsdagen är den 31 oktober, startdatum sker enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

EISS Rekrytering & Search är ett specialistbolag inom rekrytering med säte i Norrköping. Genom vår specialistkompetens inom området, marknadsledande system och innovativa fokus vill vi lyfta rekrytering till en ny nivå. Vårt mål är att etablera oss som Östergötlands mest eftertraktade bolag inom rekrytering och vår vision är att erbjuda den bästa kund- och kandidatupplevelsen på marknaden. Mer information finns på www.eissrekrytering.se

Annons:

Mekonomen – toppbanner (kampanjperiod 1, 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten