vatternrundan.se > Nyheter > Vätternrundan > Vätternrundan släpper egen låt

Vätternrundan släpper egen låt

 
 
9 May

I år blir alla Oslagbara i Vätternrundan. Under torsdagen släppte Vätternrundan sin egen låt Oslagbara, skriven av Eurovision-aktuella kompositören Jonas Thander och textförfattaren Anna Engh.

Vätternrundan har under flera år haft planer på en egen låt, som pepp för alla funktionärer och de tiotusentals cyklister som kör något av loppen under Cykelveckan. Bakom den nya låten står Anna Engh och Jonas Thander, som just nu är högaktuell som en av kompositörerna bakom Storbritanniens bidrag i Eurovision Song Contest i Tel Aviv.

– Vår förhoppning är att Oslagbara ska visa vad Vätternrundan står för, att alla har olika anledningar till varför de cyklar. Den handlar om en fantastisk naturupplevelse och om vikten av att sätta mål i livet. Och inte att förglömma – om alla våra ideella krafter. För tillsammans är vi Oslagbara. Jag tycker att Jonas Thander och Anna Engh har gjort en låt som verkligen peppar alla cyklister att känna att de kommer klara sina mål, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan.

– Det är alltid kul att få sådana här nischade uppdrag. Jag insåg snabbt att Vätternrundan är mer än bara ett cykellopp och att det betyder väldigt mycket för många. Och jag tror att vår låt verkligen kan förmedla en peppande känsla och kämparanda, säger Jonas Thander.

Namnet Jonas Thander kanske inte är helt bekant för alla, men när hans meriter radas upp hittar du ett låtskrivaress. Bland mycket annat finns en andraplats i Melodifestivalen 2018, seger i Storbritanniens uttagning till årets Eurovision och musiken till öppningsceremonin till fotbolls-EM för damer 2013. Nu kan Jonas Thander alltså också lägga den officiella låten till världens största cykelmotionslopp till sitt redan starka cv.

– Jag fick massa stödord och Ulrika beskrev känslorna som finns omkring loppet. Sedan satte jag mig vid pianot och försökte hitta en stämning som jag tyckte passade. Själva melodin kom fort, och sedan tog jag hjälp av textförfattaren Anna Engh för texten, berättar han och fortsätter:

– Det svåraste var att hitta allvaret och ändå få in peppen. Det måste vara ett visst tempo i låten och den ska driva framåt. Jag tror verkligen att den kan förmedla en peppande känsla och kämparanda.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten