Annons:

CRC – toppbanner
 
vatternrundan.se > Nyheter<!--Halvvättern--> > Vätternrundan skriver nytt avtal med Cycleurope

Vätternrundan skriver nytt avtal med Cycleurope

 
 
20 October
Vätternrundan skriver nytt avtal med Cycleurope

Vätternrundan går in i ett nytt tvåårsavtal med Cycleurope och två av koncernens varumärken – Crescent och Bianchi.
– Cycleurope har varit partner till Vätternrundan länge, men med det nya avtalet går vi in i en ny form av samarbete med sikte på framtiden, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan.

Det nya avtalet omfattar bland annat MTB-området, där framför allt Bianchi kommer att satsa kommande år. Crescent har i sin tur ett brett sortiment som väl matchar huvudmålgruppen för Vätternrundan, motionärerna.

– Vi vill ha något för alla olika ambitionsnivåer och Cycleurope har en bredd som matchar den ambitionen, säger Gunilla Brynell-Johansson. På senare år har Crescent också växt starkt inom elcyklar, ett område som blir allt viktigare för Vätternrundan.

– Vi vill göra våra lopp mer tillgängliga och få fler att börja cykla, vilket bland annat har lett till att vi nästa år kör ett helt nytt lopp där elcyklar är tillåtna. Avtalet innebär att vi kan dra nytta av Crescents stora kompetens och erfarenhet också inom det området för att kunna bredda Vätternrundan.

Det nya avtalet sträcker sig över minst två år och Cycleurope ser mycket positivt på samarbetet.

– I dag är folkhälsofrågan mer aktuell än någonsin, säger Jonas Netterström, vd för Cycleurope Sverige. Vi är glada att kunna fortsätta motivera fler att upptäcka att cykling är kul genom vårt partnerskap med Vätternrundan. Extra positivt är att vi nu kan få med ännu fler genom det nya elcykel-loppet.

– Vätternrundan är mer än ett motionslopp. Det har utvecklats till en folkrörelse som ligger helt i linje med Crescents vision om att få fler att må bra genom att cykla regelbundet.

Bianchi har tidigare haft en stark position i Vätternrundans snabbgrupper, men företaget har ett stort engagemang för hela den svenska cykelsporten.

– Med vårt samarbete med Vätternrundan vill vi sträva efter att ge elitåkare och motionscyklister, inom både landsväg och MTB, inspiration att utvecklas och älska sin sport ännu mer, säger Andreas Hedbom VD för Monark Exercise AB.

– Kärleken till cykel förenar så många människor, oavsett om man är utövare eller åskådare och den dynamik som uppstår när elitcyklisten och vardagsmotionären möts och får cykla på samma arena är underbar. Vad som gör det extra roligt är att denna arena numera har utökats med ett fint MTB-lopp.

För ytterligare information:
Gunilla Brynell-Johansson, vd Vätternrundan, 0141-22 32 96

Annons:

CRC – toppbanner

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten