Annons:

Mekonomen – toppbanner (kampanjperiod 1, 2024)
 
vatternrundan.se > Nyheter > Partner > Fristads går in i Vättern Bike Games och Vätternrundan

Fristads går in i Vättern Bike Games och Vätternrundan

 
 
11 September

Tuffa cykelarrangemang kräver tuffa kläder. Nu står det klart att Fristads arbetskläder går in som sponsor till Vättern Bike Games och Vätternrundan.

Vättern Bike Games är ett helt nytt tävlingsevent som arrangeras av Vätternrundan och samlar några av cykelsportens häftigaste grenar under en och samma helg. Den 6-8 oktober väntar tre dagar med tuffa cykeltävlingar på motorstadion Dunteberget i Motala. Bland annat blir det åtta timmars lagtävling i MTB, SM i slopestyle och en kvällstävling i cykelcross för både ungdom och elit.

Det nya tävlingskonceptet är ett arenaarrangemang med lite tuffare och skitigare cykling än den traditionella landsvägscyklingen. Det är också ett arrangemang som kräver en hel del byggnation. Och det är bakgrunden till Vätternrundans senaste samarbete. Fristads arbetskläder kommer att stå för kläderna till samtliga funktionärer och banbyggare under arrangemanget.

– Vättern Bike Games är ett koncept med ruffigare kanter och lite mer attityd, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan. Eventet körs på hösten och det kan vara både blött och lerigt.

– Med Fristads arbetskläder kommer vi att förstärka den ruffiga känslan, hela vägen från parkeringsvakten till världscyklisterna i hoppen på slopestylebanan. Det här ska bli ett arrangemang med en cool, annorlunda edge.

Men samarbetet med Fristads kommer även att omfatta Vätternrundan, framför allt på funktionärsidan. Världens största motionslopp på cykel satsar stort på säkerhet och funktion och samlar varje år tusentals funktionärer, bland annat flaggvakter. Där kommer Fristads arbetskläder att spela en viktig roll de närmaste åren.

– Arkitekt bakom partnerskapet är TVR Sport och näringsliv. För oss kändes det helt naturligt att gå in som sponsor till Vättern Bike Games och Vätternrundan, säger Carl Nero på Fristads.

– Det är ett mycket bra koncept med hög ambitionsnivå och helt i linje med våra kläder och vårt varumärke. Vi är redan idag sponsor till Cyclocross i Holland och Belgien och hoppas att cykelsporten blir lika stor även här i Sverige.

För ytterligare information:
Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef Vätternrundan, 0141-22 32 95

Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten