vatternrundan.se > Nyheter > Vätternrundan > Vätternrundan öppnar för elcyklar i nytt 100 kilometerslopp

Vätternrundan öppnar för elcyklar i nytt 100 kilometerslopp

 
 
6 September

Nu öppnar Vätternrundan för elcyklar. Ett helt nytt lopp på 100 kilometer för både kvinnor och män, där det också blir möjligt att köra elcykel, är nästa års stora nyhet.
På onsdagen öppnade anmälan till Halvvättern, Tjejvättern och MTB-Vättern samt intresseanmälan till Vätternrundan 300 km.

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och Cykelveckan i Motala lockar varje år närmare 40 000 cyklister. På onsdagen öppnade anmälan till Vätternrundans lopp 2018 och deltagarna kan redan nu anmäla sig till Halvvättern, Tjejvättern eller MTB-Vättern. För de som vill vara med och tampas om platserna till Vätternrundan 300 km som släpps i slutet av oktober, öppnade på onsdagen också intresseanmälan till det loppet.

Samtidigt presenterar Vätternrundan sin allra senaste nyhet – ett helt nytt lopp på 100 kilometer för både kvinnor och män. Loppet kommer att gå samma dag som Halvvättern, vilket blir den 10 juni nästa år.

– För män har Halvvättern varit det kortaste alternativet och vi har förstått att många gärna vill kunna välja en kortare utmaning, säger Sven Montelius, arrangemangschef för Vätternrundan. Därför lägger vi till det här loppet som ger alla en möjlighet att cykla 10 mil.

Den riktigt stora nyheten är att Vätternrundan nu också öppnar upp för elcyklar. Deltagarna i det nya loppet kommer att kunna välja om de vill cykla med vanlig cykel eller elcykel.

– Att cykla är kul och det är en stor vinst för både hälsan och miljön om fler cyklar, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson. Vätternrundan vill minska tröskeln och få så många som möjligt att välja cykeln för både transporter och motion.

– Då måste också vi arrangörer tänka nytt och göra det vi kan för att fler ska cykla. Och ett sätt är förstås att göra våra lopp mer tillgängliga, så att fler kan hänga med och dela den här fantastiska upplevelsen.

Anmälan till det nya loppet öppnar den 15 januari 2018.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten