Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)
 
vatternrundan.se > Nyheter > Partner > Red Bull partner till Vätternrundans nya arrangemang Vättern Bike Games

Red Bull partner till Vätternrundans nya arrangemang Vättern Bike Games

 
 
13 June

Red Bull blir samarbetspartner till nystartade Vättern Bike Games som arrangeras i Motala den 6-8 oktober.
– Oerhört kul att ha med Red Bull på Vättern Bike Games. De är proffs på häftiga arrangemang för den målgruppen vi vänder oss till, säger Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt.

Vättern Bike Games är ett helt nytt tävlingsevent som samlar några av cykelsportens häftigaste grenar under en och samma helg. Den 6-8 oktober väntar tre dagar med tuffa cykeltävlingar, bland annat Cykelcross, Cross Country-tävlingar för allt från ungdom till elit, åtta timmars lagtävling i Cross Country och SM i slopestyle.

Och nu är det klart att Red Bull går in som samarbetspartner till den nya arenatävlingen. Red Bull kommer att delta i eventområdet redan under årets Vätternrunda, där de ska köra uppvisningar på pumptrack och i rampen med slopestyle-cyklister från Faluns cykelgymnasium. Dessutom kommer slopestyle-proffset Martin Söderström förbi och besöker Vättern Bike Games-området under helgen.

– Det är jättekul att ha en tävling i Sverige att se fram emot. Ju mer sporterna syns, desto bättre är det. Alla vi som håller på med slopestyle vet hur fantastiskt det är, men vi vill nå ut till fler, så att fler testar på sporten också. Vättern Bike Games är ett projekt som verkligen kommer göra att fler får upp ögonen för de sporterna som vi brinner för, säger Martin Söderström.

– Red Bull är helt rätt samarbetspartner för Vättern Bike Games, säger Ulrika Smith Svenstedt. De är proffs på häftiga event och de ligger rätt i målgruppen för de tuffa cykelsporterna slopestyle och trail.

Ansvariga för att bygga arenan på motorstadion Dunteberget i Motala är ett team från Louder, som har lång erfarenhet av att arrangera tävlingar inom framför allt snowboard och skidor. Louder har uppdraget att hjälpa till att bygga en tight arena där cyklister, utställare och publik befinner sig mitt i händelsernas centrum. Och bygget pågår redan för fullt.

– Vi har börjat gräva slopestyle-banan och den kommer att bli riktigt häftig, säger Cim Bergström från Dirt Life Family. Den här slopestylen är den grymmaste som har byggts i norra Europa.

– Vi ser fram emot att bjuda svenska cyklister i alla genrer på något alldeles extra, säger Ulf Mård på Louder. Med vår erfarenhet av att arrangera bland annat Världscupen i snowboard på Stockholms Stadion, vet vi att det är de små detaljerna som gör att både deltagare och publik får en magisk upplevelse.

Motiv: Szymon Godziek under Red Bull Joyride 2016. Fotograf: Bartek Wolinsky/Red Bull Content Pool

Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten