Annons:

Stadium – toppbanner (2024)
 
vatternrundan.se > Nyheter<!--Cykla--> > Vätternrundan live-sänder Johan Olssons runda

Vätternrundan live-sänder Johan Olssons runda

 
 
5 May

Han har två OS-guld och två VM-guld. I juni är det dags för nästa stora utmaning för skidåkaren Johan Olsson, när han ska cykla sitt livs första Vätternrunda.
Hur Johans kamp runt Vättern går, kommer alla att kunna följa i en unik live-sändning på Youtube och Facebook.

I mitten av april kom beskedet från skidåkaren Johan Olsson att han lämnar skidåkningen på elitnivå. Samtidigt meddelade han sina planer på att genomföra En Svensk Klassiker, något han gör tillsammans med sin sponsor Santander Consumer Bank. Det första steget är Vätternrundan den 16-17 juni.

– Det känns jättebra att få den här möjligheten. Idrottskulturen betyder så mycket för mig och klassikerloppen är ett monument för svenskt idrottsliv. Det ska bli otroligt kul att genomföra det.

Som extra krydda på utmaningen kommer Johan Olssons timmar runt Vättern, från start till mål, att kunna följas i direktsändning av alla som vill. Johan är nämligen en av de cyklister vars lopp live-sänds på Youtube och Facebook.

– Det blir kul. Då får folk chansen att se hur trött jag kommer att bli. Men framför allt kommer det att bli en rolig dokumentation för mig själv, att jag kan se det i efterhand.

Vätternrundan storsatsar i år på live-streaming, där tittarna kan följa det som händer på banan med hjälp av kameror som strömmar video direkt från utvalda cyklister. Förutom Johan Olsson kommer tittarna också att kunna följa exempelvis triathleten Lisa Nordén och före detta proffscyklisten Fredrik Kessiakoff under deras 30 mil runt Vättern. Lisa och Fredrik ingår i SKODA Cycling Team, som kommer att ha två kameror i sin stora klunga. Även Vätternrundans egna ambassadörer kommer att strömma video.

– Vi räknar med att ha omkring sex kameror på olika cyklister i loppet, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef för Vätternrundan. Live-sändningen växlar mellan video-strömmar från de olika kamerorna så någon av video-strömmarna är alltid live.

– Vätternrundan är ett långt lopp, och vi vill göra det lättare och roligare för åskådarna att följa loppet. Tanken är att man ska kunna följa alla typer av cyklister, från nybörjaren till OS-guldmedaljören. Precis det som gör Vätternrundan unikt. Live-sändningen gör att alla kan följa den tuffa kampen, hela vägen runt Vättern.

Live-sändningen kan även följas på Cykla.se, vatternrundan.se och Vätternrundans Facebook, samt visas på storbildsskärmar i målet och depån i Hjo.

– Det är ett sätt att knyta ihop loppet för cyklisterna också, säger Ulrika Smith Svenstedt. Man ska känna att man är med i vad som händer i hela loppet, inte bara sitt eget.

Även under Tjejvättern och Halvvättern kommer live-video att strömmas från olika cyklister under hela loppet. Alla live-strömmar kommer att kunna delas, bäddas in på andra webbplatser och interageras med genom live chat.

Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten