vatternrundan.se > Nyheter > Okategoriserade > Vätternrundan lanserar arenatävlingen Vättern Bike Games

Vätternrundan lanserar arenatävlingen Vättern Bike Games

 
 
25 March
Nyhet, Vättern Bike Games

Cykelcross, Cross Country (MTB) och Slopestyle. Det är några av grenarna när klassiska Vätternrundan i höst lanserar Vättern Bike Games, en helt ny arenatävling.
– Det här är vårt sätt att utvecklas och möta en ny generation cyklister med nya, häftiga tävlingar, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell.

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel. Cirka 38 000 cyklister deltar i något av loppen under cykelveckan och Vätternrundan 300 km har 23 000 anmälda cyklister.

– Vi är störst när det gäller att arrangera cykellopp och det tänker vi fortsätta att vara, säger Gunilla Brynell. Vi strävar ständigt efter att utveckla vårt koncept. Och att utveckla betyder också att göra nya saker.

Det senaste steget i den riktningen är alltså en helt ny arenatävling med fokus på cykelsportens nya grenar. Tävlingen körs den 6-8 oktober på Dunteberget i Motala – en motorstadion med bra förutsättningar för tuffa, publikvänliga tävlingar.

– Genom Vättern Bike Games vill vi lyfta andra delar av cykling, allt i vår ambition att få fler att cykla, säger Gunilla Brynell. Vättern Bike Games är det häftigaste Vätternrundan gjort på många år. Vi räknar med en helg med krävande banor på Dunteberget i Motala, med massor av deltagare och stor publik.

Vättern Bike Games blir en kavalkad av tävlingar och uppvisningar i olika cykelgrenar, för alla olika åldrar från barn till elit. Bland annat kommer SM i Slopestyle att avgöras, där cyklisterna tävlar i spektakulära hopp och trick. Det blir också tävlingar i mountainbikegrenen Cross Country och i cykelcross, en tuff gren med hög intensitet där deltagarna ska köra en krävande bana med utlagda hinder. På programmet står också en åtta timmars lagtävling i stafettform för allt från elitlag till företagsgäng.

– Med Vättern Bike Games kan vi erbjuda deltagarna tävlingsmomentet som många har efterfrågat, säger Sven Montelius, arrangemangschef för Vätternrundan. Här kommer det att bli fullmatat med tävlingar i tre dagar. Vättern Bike Games är ett tv-vänligt format och har alla förutsättningar att bli en riktig publikfest. Det här är tävlingar som lockar många intresserade och området är perfekt för en stor publik.

En av cyklisterna som redan är klar för Vättern Bike Games är Emil Linde, europamästare i sprint i mountainbikegrenen Cross Country. Han tycker att Vättern Bike Games är en spännande satsning.

– Det är kul att ett starkt cykelvarumärke som Vätternrundan satsar på mountainbike, säger han. Och att samla olika grenar på en arena så här är något helt nytt i Sverige, det är riktigt häftigt. Jag tror att det kommer att locka stor publik och framför allt många cyklister.

– Det känns fantastiskt roligt att ta det här steget och utveckla ett starkt arrangemang som Vätternrundan på ett helt nytt sätt, säger Gunilla Brynell. Vättern Bike Games gör Vätternrundan till en ännu bättre arrangör av cykellopp i Sverige. Tävlingen sätter oss och Motala på cykelkartan fler gånger under året än den stora cykelveckan i juni.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten