vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > ​Måns och Markoolio på startlinjen i Vätternrundan

​Måns och Markoolio på startlinjen i Vätternrundan

 
 
8 June

Han gjorde världssuccé som programledare i Eurovision Song Contest. Nu väntar nästa stora utmaning för Måns Zelmerlöw. Några timmar efter midnatt den 18 juni startar han sitt 30 mil långa varv runt Vättern.

Måns Zelmerlöw är ett av flera kända namn i årets Vätternrunda. Måns Zelmerlöw gör en svensk klassiker i år, ett löfte han gav redan i samband med att han vann den svenska finalen av schlagerfestivalen förra året. Sedan dess har Måns klarat av Vasaloppet och nu är det alltså Vätternrundan som står på tur.

Tre andra profiler står på startlinjen en knapp timma före Måns Zelmerlöw. Det är Marko ”Markoolio” Lehtosalo, artist och radiopratare i Rix FM, som startar i samma grupp som radiokollegan Fredrik Birging och kändisfotografen Bingo Rimer. Trion har trekvart tillgodo innan Måns Zelmerlöw inleder jakten. Frågan är om han hinner ikapp dem?

– Frågan är väl inte om Måns kör om oss, frågan är väl när han gör det, säger Marko Lehtosalo. Vi siktar på att ta oss runt på 12 timmar och hålla en snittfart på 25 kilometer. Måns som är ung och stark siktar nog på en helt annan tid – risken är väl stor att vi inte ens märker att han kör om oss.

Inför Vätternrundan hoppas Marko ha tränat åtminstone 30-40 mil. Han tycker att han är lite bättre förberedd inför Vätternrundan än han var inför Vasaloppet, men menar att han kunde ha tränat mer:

– Jag vet att det är alldeles för lite. Men jag lärt mig att cykla lite mer taktiskt. Jag har en runda som jag kör på knappt tre mil. På mina första träningsrundor var jag helt slut efter två mil. Nu har jag lärt mig att rulla i nedförsbackarna och att man har nytta av den vilan för det betyder inte så mycket för sluttiden, berättar han.

Fler kända ansikten kommer till Motala i samband med Vätternrundan. Bland annat deltar skidåkaren Johan Olsson från Team Santander i programmet på scenen. Han står på scen i Motala den 18 juni klockan 14.

 

Några kända namn i cykelveckan 2016

Vätternrundan:

Måns Zelmerlöv, artist

Marko Lehtosalo, artist

Bingo Rimer, kändisfotograf

Susanne Ljungskog, VM-guldmedaljör i cykel

Berndt Johansson, OS-guldmedaljör i cykel

Fredrik Birging, radioröst i Rix FM

Joakim Nömell, deltagare i SVT:s Mot alla odds

Kenneth Litland, vd Bauhaus

Håkan Karlsson, vd Telge Energi

Mats Rönnlund, vd We Consulting

Tjejvättern:

Emma Igelström, VM-guldmedaljör simningg

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten