vatternrundan.se > Nyheter > Vätternrundan > MTB-Vättern återlanseras efter 10 år!

MTB-Vättern återlanseras efter 10 år!

 
 
22 December

Mellan 1998 och 2006 gick MTB-Vättern med start och mål i Borensberg. 10 år senare, 2016, återlanserar nu Vätternrundan loppet men breddar det och skapar utrymme förframtida bansträckningar med olika svårighetsgrader.

Fredagen den 10 juni 2016, direkt efter Minivättern, är det åter dags för start i ett mountainbike-lopp under Vätternrundans regi. 10 år efter den sista MTB-Vättern kördes har man nu väckt liv i loppet men med en hel del förändringar.

– Tidigare hade vi ett glapp mellan Minivättern (6-10 år) och Tjejvättern och Halvvättern (från 15 år). Men med den nya MTB-Vättern kommer vi kunna erbjuda roliga och utmanande mountainbikelopp för alla från 11 år och uppåt, säger Sven Montelius, arrangemangschef Vätternrundan.

Förhoppningen är att i framtiden kunna lansera flera olika banor med olika svårighetsgrader under namnet MTB-Vättern. MTB-Vätterns bana 2016 kommer att vara i svårighetsgrad blå, vilket innebär lättare cykling och inte så tekniskt som många andra MTB-lopp, det kommer att finnas två distanser på ca 20 km och ca 40 km.

Det lopp som ska köras den 10 juni kommer utgå från den MTB-led som Vätternrundan skänkte Motala kommun och dess invånare i samband med jubileumsfirandet tidigare i år. Precis som Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan kommer man starta på Stora Torget i Motala för att sedan gå i mål på Vätternpromenaden vid Motalaviken.

Förklaring banors färgkoder i MTB-Vättern:
Vätternrundan kommer att arrangera MTB-lopp under namnet MTB-Vättern. Då det i framtiden kommer finnas flera bansträckningar så kommer de olika banorna att få en färgkod som anger svårighetsgraden, på samma sätt som alpina nedfarter har en färgkod.

Svårighetsgraderna utgår från hur teknisk, utmanande samt hur lång banan är.

Färgerna är:
Grön: Mycket lätt, för nybörjare och barn.
Blå: Lätt, för de flesta åkare.
Röd: Medelsvår, för medelåkare och uppåt.
Svart: Svår, för erfarna och avancerade åkare.

FÖR FRÅGOR OCH MER INFORMATION:
Sven Montelius
Arrangemangschef
sven.montelius@vatternrundan.se

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten