vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > Världens sex bästa går tillsammans för att bilda WACE, ”World Association of cycling events”

Världens sex bästa går tillsammans för att bilda WACE, ”World Association of cycling events”

 
 
7 October

WACE omfattar Kapstaden Cycle Tour, TD Fem Boro Bike Tour, Vätternrundan, L’Etape du Tour, RideLondon och GranFondo Campagnolo Roma. Uppdraget för föreningen är att främja och öka cyklandet i hela världen.

Rom den 7 oktober, 2016. Sex av världens främsta cykellopp har gått samman för att bilda World Association of Cycling Events (WACE). Konstitutionen av den nya föreningen tillkännagavs i Rom idag.

WACE omfattar sex av de mest prestigefyllda och största cykelloppen i världen:

• Kapstaden Cycle Tour (Sydafrika), världens största cykellopp med tidtagning

• TD Five Boro Bike Tour (USA), det enda helt bilfria cykelloppet i New York City med 32.000 deltagare

• Vätternrundan (Sverige), ett av de äldsta och längsta stora cykelloppen i världen där över 6000 mil cyklas varje år

• L’Etape du Tour, (Frankrike) en av de vackraste och tuffaste sportarenorna i världen, en del av loppet genomförs på Tour de France

• RideLondon (UK), världens största cykelfestival på bilfria vägar i London och Surrey med över 95,000 cyklister

• GranFondo Campagnolo Roma (Italien), en unik cykelupplevelse i den historiska staden Rom med start framför Colosseum

WACE har bildats för att främja och öka cyklandet i hela världen. Med mer än 200.000 deltagare från 90 länder som varje år deltar i något av WACE evenemang lämpar sig den nya organisationen väl för att inspirera nya cyklister att anta utmaningen att cykla och resa världen över.

”Det är en mycket spännande tid för cykling som har en sådan snabb tillväxt både i intresse och delaktighet”, säger Hugh Brasher, VD för WACE och Tävlingsledare för RideLondon, ”i framtiden förväntar vi oss att ett antal andra stora internationella cykelarrangemang ansluter sig för att främja hälsa och livsstilsfördelarna med cykling. WACE arbetar även med stads och kommunfrågor för att få fler människor att cykla som ett led i de globala frågorna vad gäller föroreningar, trängsel i kollektivtrafiken och folkhälsa. ”

”Vi vill att alla ska delta i våra evenemang, inte bara cykelentusiaster”, säger Matteo Gerevini, verkställande direktör på WACE, ”våra evenemang täcker alla aspekter av cykling, från en cykeltur i en stad som New York till en otroligt tuff upplevelse i de Franska alperna. ”Fler stora internationella cykelevenemang är redo att gå med i WACE och föreningen planerar en ”WACE CHALLENGE” med utmärkelser till cyklister som deltar i flera av WACE evenemang runt om i världen.

”Idag har Vätternrundan ca 20 % utländska deltagare och i och med detta samarbete kan vi med våra vänner världen över sprida kunskapen om vårt varumärke i ännu högre utsträckning, säger Eva-Lena Frick, VD för Vätternrundan. Samarbetet är även en viktig del i vårt framtida arbete med utvecklingen av våra egna lopp då vi kan lära och inspireras av varandra”

För mer information, gå in på www.wacebike.com eller press@wacebike.com

Bilder för nerladdning finns på länken nedan:
https://www.dropbox.com/sh/2wdbc6ppnc11v9s/AACz_Q2zjfZ0_M0C5u2HK6TGa?dl=0

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten