Annons:

Mekonomen – toppbanner (kampanjperiod 1, 2024)
 
vatternrundan.se > Nyheter > Vätternrundan > Vätternrundans jubileumsfirande en succé

Vätternrundans jubileumsfirande en succé

 
 
14 June

Vätternrundan firade i helgen 50 rundor med idel solsken, få brutna och, för första gången sedan starten 1966, över 20 000 startande. Jubileumsrundan kan inte ses som annat än en succé.

Klockan 04:43 den 13 juni bröts mållinjen i jubileumsrundan av en norsk cykelklubb som alltså var först i mål. Inte långt därefter kom Kronprins Frederik av Danmark.

– Jag är fantastiskt glad och känslan av succé har funnits hela helgen. Vätternrundan har slagit rekord efter rekord denna jubileumshelg, säger Eva-Lena Frick, VD Vätternrundan.

Det optimala cykelvädret gjorde att Vätternrundan för första gången passerade 20 002 startande. Med rekordmånga startande och få brutna, 650 stycken, får man också ett nytt rekord i antal cyklister som passerade mållinjen – hela 19 352.

Vätternrundan är ingen tävling, men ett nytt banrekord sattes av Team Tre Berg som passerade mållinjen på 6 timmar och 33 minuter.

Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten