vatternrundan.se > Nyheter<!--Halvvättern--> > Pressrelease: ”Hjulen rullade dit vi ville”

Pressrelease: ”Hjulen rullade dit vi ville”

 
 
9 June

Första helgen i cykelveckan är till ända och arrangören konstaterar återigen att det blev en riktig succé.

I sedvanlig ordning inleddes cykelveckan på fredagen med Minivättern, loppet för de allra yngsta. Runt 700 stycken 6-10-åringar cyklade banan längs Vätternrpromenaden (målrakan under de övriga loppen) och bjöds på strålande sommarväder. Intäkterna för Minivättern gick oavkortat till Barncancerfonden.

På lördag var det dags för jubilerande Tjejvättern som bjöds på några udda regnskurar men ett i övrigt förtjusande cykelväder. 5 303 startade och 5 270 fullföljde.
För att fira den 25:e Tjejvättern arrangerades en Jubileumsfest med trerätters-middag där Måns Zelmerlöw uppträdde inför ca 800 åskådare.

Första helgen avslutades med Halvvättern vars deltagare fick kämpa mot ganska kraftiga vindar. 6 193 kom till start och 6 047 korsade mållinjen något senare än vanligt. Sista cyklist kom i mål vid 20:22.

– Sammanfattningsvis kan man säga att trots att vädrets makter stundtals var emot oss så rullade hjulen dit vi ville, säger Eva-Lena Frick, vd Vätternrundan.

Totalt bröt 179 under första helgen men inga större olyckor inträffade. Dock drabbades en cyklist av hjärtstopp men man kunde med hjälp av kompetent personal och utmärkt utrustning rädda cyklisten.

– Det har varit en bra helg med få komplikationer. Allt har flutit på bra, säger Joakim Höglund, sambandschef Vätternrundan.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten