Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)
 
vatternrundan.se > Nyheter > Vätternrundan > Invigning av Motalas nya MTB-led!

Invigning av Motalas nya MTB-led!

 
 
28 May

Nu är Motalas nya MTB-led klar att invigas och detta gör vi den 10 juni kl. 18.00 vid ledens start på Vätternpromenaden nedanför Motala Convention Centre. Vätternrundan har som mål att bidra till utveckling av cykling och att få fler att cykla. Med det i vårt goda minne vill vi som ett led i vårt 50-årsjubileum skänka en MTB-led till Motala och dess invånare.

Arbetet med detta projekt är nu klart och den ska invigas, det vill vi att du hjälper oss med. Onsdagen den 10/6 kl. 18.00 är alla välkomna på invigning. Vätternrundan bjuder på något att dricka och något enkelt att äta, det blir tal och sedvanlig bandklippning. Först ut på banan blir några grupper av cyklande ungdomar, några motalaprofiler framförallt inom idrotten och några av våra nära och kära politiker. När vi släppt iväg dessa grupperingar så är det dags för de allra viktigaste: just du! Alla som har en cykel med sig kan sedan på eget bevåg åka hela eller delar av banan. På halva vägen finns en depå med dryck och tilltugg. Lämplig cykel är en MTB, men det går också bra med en vanlig standardcykel med vanliga däck.

Ledens längd och struktur
Längd; ca 37 km
Struktur; Ledens olika miljöombyte gör att du passerar underlag så som stig, motionsspår, grusväg & asfalt. Leden är utförd så att man kan ta sig runt med en vanlig cykel om man är lite händig, men att föredra är en MTB.

Startplats & mål är Vätternpromenaden där målet är på Vätternrundan.

Du passerar
Motalabron – Vår vackra nya bro
Fålehagen – Motionsområde
Speedwayarenan – Piraternas hemmabana
Staffanstorp – Ett härligt grönområde med skog
Borenshult slussar – Fem slussar med vacker utsikt över sjön Boren
Göta kanal Lokverkstaden – Platens grav
Bondebacka – Radiomasterna
Varamon – Nordens största insjöbad
Råssnäsudden – Ett friluftsområde med utsikt över Vättern
Vätternpromenaden – Den fina vyn över Platens Punkt

Annons:

CRC – toppbanner (sommar 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten