vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > Motalatjejen Annie Thorén till VM!

Motalatjejen Annie Thorén till VM!

 
 
26 May

Den 27:e juni kommer Motala fyllas av den absoluta världseliten i långdistanstriathlon då VM går av stapeln. De simmar 4 km i Motalaviken, cyklar 3×40 km ut ur staden och avslutar med att springa 3×10 km ut mot Råssnäs och tillbaka.

Mitt i startfältet märks för Motalaborna tydligast Annie Thorén.
Annie är född och uppvuxen i Motala och efter några år på vift numera bosatt i Motala. Annie har flertalet SM-medaljer och har sedan tonåren varit en av Sveriges bästa triathleter.

– Jag är supertaggad inför VM. Om allt klaffar har jag en bra chans att slåss om en bra placering. Det här är bland det största man som atlet får vara med om; ett VM på hemmaplan, säger Annie Thorén.

– Annie är en otrolig tillgång i vår organisation. Hennes expertis som aktiv ger oss en kvalitetssäkring utifrån de aktivas perspektiv. Det är också en inspiration som triggar oss att göra ännu bättre. Vi önskar givetvis Annie all lycka till, säger Sven Montelius, tävlingsledare Vätterntriathlon.

FAKTA OM ANNIE THORÈN
Ålder: 22
Familj: Mamma, pappa och två bröder.
Sysselsättning: Triathlet och
kommunikatör på Vätterntriathlon.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten