vatternrundan.se > Nyheter > Halvvättern > SKODA blir huvudsponsor till Vätternrundan

SKODA blir huvudsponsor till Vätternrundan

 
 
16 April

SKODA är sedan 2004 huvudsponsor till världens mest kända cykeltävling, Tour de France. Nu går bilmärket in som en av huvudsponsorerna till Sveriges största cykellopp, Vätternrundan.

– Cykling finns i vårt DNA, allt började med två hjul för över 119 år sedan och än idag är cykeln det perfekta komplementet till bilen, säger SKODAs Sverigechef Anders Bergman.

– Vi är mycket stolta över att få in SKODA som en av våra huvudsponsor, säger Vätternrundans VD Eva-Lena Frick. Vi ser det som en stabil och långsiktig partner med gott anseende, starka muskler och ett brett modellprogram av miljöklassade bilar. Att varumärket dessutom har stjärnstatus inom cykelvärlden är en bonus.

Cykling är en av hörnstenarna i SKODAs globala sponsringsstrategi. Det speglar varumärkets 119 år långa historia där de två grundarna, Vaclav Klement och Vaclav Laurin redan 1895 tillverkade sin första cykel.

SKODA har precis förlängt sitt avtal med Tour de France och nu breddas cykelsatsningen ytterligare när SKODA Sverige tecknar ett tvåårigt huvudsponsoravtal med ”Vätternrundan”; världens största motionslopp på cykel, med över 35 000 deltagare i ”Vätternrundan”, ”Halvvättern” och ”Tjejvättern”.  Totalt har över en halv miljon cyklister genomfört Vätternrundan sedan starten 1966.

– Vätternrundan är inkluderande. Loppen står öppna för alla med en dröm, en passion och ett tydligt mål oavsett förutsättningar, säger Bergman. Det passar som hand i handske med SKODAs värderingar och återspeglar våra grundares filosofi om att göra mobilitet tillgängligt för alla.

Avtalet mellan SKODA Sverige och Vätternrundan sträcker sig till 2015 med option på förlängning.

skoda_small

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten