Annons:

Carlsberg – toppbanner (sommar 2024)

RETROVÄTTERN

Känn historiens vingslag

Stora Torget, Motala, 14 juni

Välkommen till Retrovättern den 14:e juni 2018, klockan 17.00

Retrovättern är ett uppvisningsarrangemang där du som är ägare till en gammal klenod till cykel och tidsenlig utrustning kan medverka. Du får dessutom sällskap av några av Sveriges före detta proffscyklister och Sveriges enda (?!) cykelorkester runt Vättern GP-banan.

Vid mikrofonen: Roberto Vacchi

Missa för allt i världen inte Roberto Vacchis underhållande historier om dessa gamla cyklar och dåtidens cykelklädsel samt berättelser och fakta om våra forna tävlingscyklisters framgångar under åren som proffs.

På militärcyklar från 1940-talet: Sveriges enda cykelorkester

Fjolårets premiärupplaga av Retrovättern sådde ett tankefrö hos Hemvärnets musikkår i Östergötland. Nu, ett år senare, har en grupp med 13 musikkårsmedlemmar dammat av en samling med militärcyklar modell M/42 och börjat musicera på två hjul istället för på två ben. Under Retrovättern kommer orkestern först genomföra ett figurativt program (kl. 17.10-17.25) vid start- och målområdet och senare delta under det första varvet i loppet! Cykelorkestern består av en tamburmajor som styr ekipaget, två trumpeter, en kornett, ett althorn, ett euphonium, en ventilbasun, en bastuba, en virveltrumma, ett par beckar, en bastrumma samt en piccolaflöjt med chaufför. Tycker du det här låter lite småtokigt? Det är precis vad det är! Så missa inte när Sveriges enda cykelorkester uppträder under spektakulära former på Stora Torget i samband med Retrovättern.

Så här går uppvisningsloppet till för dig som önskar delta:

  • Du anmäler dig på plats från kl. 17.00-17.10 och det kostar inte ett öre att delta.
  • Som anmäld tilldelas du en tygnummerlapp från 60-talet vid retro-lastbilen som står på Stora Torget under kvällen.
  • Kl. 17.30 rullar du iväg på den ca. 1000 meter långa GP-banan anförd av Sveriges enda cykelorkester.
  • Du cyklar precis så många (eller få) varv du för kvällen önskar. Inga krav och måsten, bara ren cykellycka med historisk inramning.
  • Du fikar precis hur mycket du vill i depån som finns intill banan.

Det stiligaste retro-ekipaget prisas med en resa till Mallorca!

Retrovättern avslutas kl. 18.25 med en prisutdelning där en jury utser det ”stiligaste retro-ekipaget”. Juryn består av cykelsamlaren Curt Carlsson, kommentatorn Roberto Vacchi och Vätternrundans egen expert Anna Öhrström. I prispotten ligger inget mindre än en friplats till Vätternrundanlägret på Mallorca 2019

Har du ingen gammal cykel eller tidsenlig utrustning?

Det gör inget. Kom precis som du är! Vi ses på Stora Torget i Motala kvällen innan Vätternrundan och tar tillsammans del av historiens vingslag under Retrovättern!

Direkt efter Retrovättern är det dags för den svenska herreliten i landsvägscykling att göra upp om pallplatserna i Vättern GP. Missa heller inte det!

Annons:

Enervit – toppbanner (kampanjperiod 1, 2024)

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten