vatternrundan.se > Inför loppen > Kostråd från ICA

Kostråd från ICA

ICA guidar Vätternrundan-cyklister till en lite bättre måltid.

Kost och rörelse går hand i hand och kompletterar varandra. Vad du äter före, under och efter ett lopp eller träningspass kan göra stor skillnad. Därför är vi glada att samarbeta med ICA, som jobbar för att folk ska må lite bättre och på ett lustfyllt och härligt sätt få en lite bättre måltid.

Uppladdning

Att vara ordentligt redo för träningspasset ökar chanserna för att få ut maximalt av det. Sömn, stress och matvanor är några av faktorerna som påverkar hur du kommer orka på passet. Laddad med rätt näring och energi så kommer du långt.

Återhämtning

Efter ett slitigt pass behöver kroppen återhämtning för att byggas upp och bli ännu starkare. Vila och sömn är förstås viktigt men vad du petar i dig efter passet är också väldigt betydelsefullt. Återhämtningsmålet förser kroppen med vitaminer, mineraler och energi för att bygga upp musklerna, reparera små skador och motverka att man blir sjuk. Alla behöver dock inte äta ett återhämtningsmål, det beror på passets intensitet och hur länge man tränat.

Läs mer om återhämtning på ICA.se

Favoriter från Paula

Paula Frösell är dietist på ICA och arbetar med att guida och inspirera till lite sundare kostvanor. Här har hon letat fram några lättlagade och smarta rätter som passar bra in i träningsvardagen.

Smoothie med ägg och banan

Protein för musklerna, kolhydrater för energipåfyllning och så C-vitamin för att hjälpa immunsystemet.

Läs mer

Blåbärsbars med råg

Bars är smart! När man väl tillagat dem så har man sen energi för flera tillfällen framöver. Enkelt och smidigt att ta en i farten på språng mot träningen.

Läs mer

Müslikaka med honungscrunch

Är det här ett uppladdningsmål eller fika? Vem vet? Gott är det i alla fall och så ger det mycket energi!

Läs mer

Saffrans- och risgrynspudding

Som fika och återhämtningsmål i ett!

Läs mer

Kall risgrynsgröt med apelsin och kanel

Snabbt. Enkelt. Gott. Kan det bli bättre om tiden är knapp?

Läs mer

Kickstart-smoothie

Den här smoothien är lättlagad och ger snabb energi för dig att palla passet. Havregrynen gör att du orkar lite längre.

Läs mer

Låt dig inspireras av ännu mer hälsa och kost på ica.se/hälsa.

Bättre resultat med bra mat

Att träning är A och O för att kunna prestera i ett lopp är nog självklart för de flesta. Men att också maten har stor påverkan är det nog färre som tänker på.

En sund kosthållning, utan pekpinnar och förbud, där bra mat är grunden och där det finns utrymme för guldkant ibland ökar chanserna för både välmående och önskade prestationer.

Jag vill därför slå ett slag för ICAs nyttigare veckomenyer – sju rätter som varje vecka komponerats till en meny fylld av goda smaker!

Tips när tiden är knapp
Genom att vara förutseende så kan du enkelt göra dina egna halvfabrikat så att matlagningen blir enkel och du får mat i magen direkt efter träningen.

De nyttigare veckomenyerna hittar du här. Ny meny varje vecka men samma länk hela tiden! Smidigt, eller hur?

Lycka till i köket!

Hälsningar
Paula Frösell, ICAs dietist

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten