vatternrundan.se > Vätternrundan > Nordic Bike Expo 2025 – en nyckelsatsning för cykelindustrin

Nordic Bike Expo 2025 – en nyckelsatsning för cykelindustrin

 
 
1 October

Nordic Bike Expo, en ny och spännande satsning som hålls i samband den populära cykel- och familjefesten Vätternrundan den 6–14 juni. Nordic Bike Expo har ambitionen att bli den ledande utomhusmässan i Norden och intresset är redan stort! Med över 80 000 besökare och 25 000 deltagare från hela världen, erbjuder mässan en unik möjlighet för utställare att maximera sin synlighet och knyta värdefulla kontakter.

Jessica Nilsson, sponsringsansvarig för Vätternrundan, säger: ”Nordic Bike Expo är en viktig del av vår vision att utveckla cykelscenen i Norden. Med ett växande intresse för cykling och ett dynamiskt eventområde, erbjuder mässan en optimal plattform för varumärken att nå både passionerade cyklister och nyfikna konsumenter”.

Starkare branschnärvaro och flexibilitet
Nordic Bike Expo 2025 satsar på att ge cykelindustrin större synlighet och fler interaktionsmöjligheter med både konsumenter och varumärken. Med flexibla utställningsytor, testbanor och produktlanseringar skapas en dynamisk miljö där branschen kan växa och utvecklas. Nytt för i år är också att vi har utvecklat delar av eventområdet för att möta de växande behoven.

Oskar Sundblad, vd för Vätternrundan, tillägger: ”Vi ser en tydlig tillväxt bland deltagare med en ökning av unga, men också nya aktörer. Nordic Bike Expo är inte bara en utställning, det är en mötesplats för att skapa nya affärsmöjligheter och samarbeten. Med Vätternrundans satsning och det ökande intresset för cykling är det ett perfekt tillfälle för varumärken att stärka sin position och ligga i framkant, särskilt efter några tuffa år för branschen. Mässan erbjuder en ovärderlig plattform för innovation och tillväxt”.

Jonas Bjelkmark, Shimano: ”För oss är det en självklarhet att fortsätta vara en del av Vätternrundan, hela arrangemanget är en fantastisk möjlighet för oss och branschen att få fler människor till cykelsporten som träningsform, men även som en del i deras vardag. Antalet besökare och bredden av cyklister som deltar ger oss utställare en unik möjlighet att visa upp våra varumärken under dessa två helger. Genom provcykling, ett stort utbud av produkter och möjlighet till sista minuten-service i Shimano Service Center-tältet, så blir Nordic Bike Expo en mötesplats för alla typer av cyklister och besökare”.

En plattform för innovation och tillväxt
Nordic Bike Expo erbjuder flexibla utställningslösningar för både små startups och etablerade varumärken. Med en internationell publik från länder som Tyskland, Danmark, Norge och Storbritannien, får varumärken chansen att nå flera marknader samtidigt. Mässan är särskilt inriktad på att främja innovation och hållbara lösningar, vilket gör den till en viktig plattform för varumärken som vill ligga i framkant av utvecklingen.

Unik exponering under ett ikoniskt evenemang
Som en del av Vätternrundans 60-loppsjubileum 2025 kommer Nordic Bike Expo att vara en samlingspunkt för cykelentusiaster och branschexperter. Det centrala läget i Motala hamn, nära viktiga områden som nummerlappstältet och Shimanos servicetält, garanterar hög trafik och en engagerad publik.

För bokning och ytterligare information
För varumärken inom cykelbranschen som vill säkra sin plats på Nordic Bike Expo 2025, kan anmälan göras på expo.vatternrundan.se
Arrangören tar emot intresseanmälningar löpande och arbetar för att skapa en optimal sammansättning av varumärken som tillgodoser deltagarnas och besökarnas behov till loppen samt sin vardags- och fritidscykling. Efter anmälan kontaktar arrangören dig inom några dagar för vidare samtal och bekräftelse.

För ytterligare information, kontakta:
Oskar Sundblad, vd Vätternrundan, 070-360 14 56
Jessica Nilsson, sponsringsansvarig Vätternrundan, 070-515 58 90

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten