Historik

Anmälda
Startande
Fullföljde

Om det gamla ordspråket ”En gång är ingen gång, två gånger är tradition” stämmer är Cykelveckans senaste tillskott i lopp-portföljen verkligen här för att stanna. Jämfört med premiäråret hade antalet cyklister i Vätternrundan 100 km ökat med mer än det dubbla. Många tog också chansen att testa på att cykla med elassistans, däribland Nässjöbon Helmuth Zechel som återvände till Cykelveckan efter tio års uppehåll – just tack vare elcykeln. ”Det är en viss känsla att vara med här i Motala, det drar i benen när man ser det här”, sade han inför loppet. 

Sommaren 2018 premiärcyklades Vätternrundans nya lopp över 100 kilometer där cyklar med elassistans tillåts. I gassande solsken lyckades 271 cyklister ta sig till målet i Motala. Loppet cyklades samtidigt som Halvvättern och lockade bland annat dåvarande miljöministern Karolina Skog, som utnyttjade chansen att cykla på en elcykel under sin loppdebut.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten