Banan

Tjejvätterns 100 km långa bana börjar söderut från Motala, via Vadstena och Omberg innan den vänder tillbaks igen över slätten via Rök och Skänninge.

Banan är mycket vacker, varierad och lagom utmanande för både nya och vana cyklister. Starten sker i grupper om ca 60 cyklister från 07.30 till omkring 09.00. Målet stänger 21.00 vilket innebär att du har hela dagen på dig, om du vill.

Utmed den 100 km långa banan finns tre fullservicedepåer.
32 km Borghamn – precis före backen uppå Omberg.
55 km Rök – en populär rastplats och säte för Rökstenen
(Mellan Rök och Skänninge ligger Väderstad där VisitVäderstad tar många uppskattade foton och gläder cyklisterna med sina skyltar.)
79 km Skänninge – Depån är placerad på Torget i medeltidsstaden.

Följ skyltningen vid infart till depån. Du som vill köra förbi depån går ut i mitten av den högra väghalvan. Gör tydligt tecken om du ska svänga av. På vägen passerar man igenom Ekopark Omberg. Ekopark Omberg är ett av landets vackraste naturområden med en mosaik av skogar och dramatiska bergsbranter.

Berget Omberg har trollbundit och fascinerat människan sedan inlandsisen drog sig undan och där finns en fantastisk koncentration av intressanta natur- och kulturområden. Den har en långsträckt bergrygg, med skarpa klippbranter mot Vätterns vida vatten och med vänligare sluttningar mot slätten i öster.

För Tjejvätterns deltagare innebär den ingen bergsetapp men ett utmanande inslag på den i övrigt relativt platta Östgötaslätten.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten